Stallrosen

Alla inlägg under februari 2011

Av Kerstin - 23 februari 2011 08:32

Har fått en nu favorit krydda, använder den flitigt i både matlagning och på smörgåsen. Här på min avocado macka, men funkar lika bra på ägg eller tomat, gurka eller vad man nu har på sin frukostmacka.

 

Lite lagom hot är den!!

Kan ju behövas något som "hottar" upp en lite eftersom termometern envisas med att ligga runt -18 när jag är ledig.. Hoppas traktorn startar, annars vet jag inte hur jag ska lyckas att få in en höboll i hagen. Hoppas oxå graderna stiger eftersom dotterns ska ha ridkompis här idag.. Vet ju inte riktigt hur den kompisen ser ut, kanske är hon för stor för vår Prins, i så fall får det vara för kallt för att rida..

Hittade den här bilden när jag rensade och städa lite bland bilderna i datorn, kommer ihåg att Lina skrattade gott åt den (inget elakt skratt, lite lagomt fnissigt bara), gissa varför?!

 

Annars får ni väl bara luta er tillbaka och längta efter sommaren...

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 22 februari 2011 21:07

Idag när jag kom hem så hade det här kommit med posten.

  2 paket!!!!

Ett var till lilla dottern, spännande!! Hon fick det här fina armbandet av super snälla Annelie!

    

Och så var det det stora till mig, eller ja det var väl till någon ponny.....   

Ska ta en bättre bild senare..

 

Köpte jag av Emelie. Tack snälla!!

Annars har väl dagen bara rullat på. Hade några trevliga timmar på jobbet. Imorgon ska barnen ha kompisar här så man får väl plocka undan lite nu ikväll. Dottern skulle ha ridkompis och sonen spelkompis.. Själv har jag 2 jobb nätter att se fram emot innan helgen. Ledig fredag och lördag, eller ledig och ledig, lördagen tillbringas ju i en bil... Måste fixa hästvakt till på lördag oxå.. Får inte glömma det...

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 21 februari 2011 20:45

Har aldrig handlat därifrån. Men hittade lite saker nu som jag skulle ev vilja ha, så jag funderar om man skulle pröva. Någon som vet hur storlekarna är osv.. Både till häst och människa.

Hittade förresten 2 par benskydd till åt de små shettisarna i en låda och antalet ponnyschabrak var 24 st!!   

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 21 februari 2011 12:44

Så har "vårt" lodjur kommit tillbaka.

 

Eller han har ju strykit runt i skogen och på vägen, men i går morse så var det färska spår bakom stallet och på kvällen när jag och Pepzi gick vår tur, jag med P3:s "Opium" i öronen (skrattade gott större delen av promenaden). Men så började Pepzi skälla och tittade in i skogen, det var inget "passa dig dumma rådjur" skall utan lite mer varnande.. Jag tänkte inte så mycket mer på det, hade ju så mycket kul att lyssna på och ville inte bli störd.. Men så vände vi en bit bort och när vi nästan var framme vid "skall platsen" så kom lodjuret farandes över vägen.. Det var SÅ kul att gå förbi där i mörkret och sedan gå med vetskapen att lodjuret var någonstans bakom mig!!

Han må vara stilig, men i mörkret så kan han hålla sig längre upp i skogen. Idag var Pepzi lite ovillig att gå förbi, men tjuriga matte övertalade honom. På hemvägen sedan så såg jag något mörkt upp i en stor gran och svajande grenar... Jag ville stanna och kolla lite till, inte Pepzi.. Så vi gick hem, ovetandes...

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 20 februari 2011 23:29

... Har fyllts på lite igen..   Tror nog att jag kan säga, utan att överdriva, att våra shettisar är de mest välekiperade shettisarna som går på denna jord...   

Dagens fynd...

  Det äppelgröna schabraket och ett matchande spö..

Ska bara på skoj kolla igenom hur många schabrak de små killarna eg har imorgon..

Men jag vet att de iaf har det här:

8 st träns

4 st ridtäcken (ett reflex)

4 st vintertäcken

3 st regntäcken

benlindor (rosa, ljusblå, bruna)

1 par senskydd

2 st luvor

1 st flugskrittäcke

1 st eksemtäcke

4 st fleece täcken (varav 2 är ngt stor)

1 st våfflat svettäcke

1 st western sadel med tillhörande filt

1 st "riktig" komplett (sadelgjord, stigläder & stigbyglar) sadel

1 st lågpris sadel, komplett (ska säljas)

1 st barbacka pad av fårskinn

x antal grimmor

x antal grimskaft

x antal schabrak (minst 20 st)

4 st bett

1 st "riktig" sele

1 st bröstsele

1 st rockard

1 st repgrimma

1 st pad att ha under sadeln

3 st svanskappor

diverse transportskydd

2 st ryktlådor med komplett innehåll

1 st förbygel med tillhörande martingal

1 st "bling bling" pannband

1 par frambens skydd med reflex

1 par benreflex

diverse andra reflexer (till tyglar, stigbyglar mm)


Tja, finns säkert mer, men det är allt jag kan komma på så här på rak arm... Varför de har så mycket?? Inte en aning, har bara blivit så.. Har ju faktiskt sålt iväg 3 st sadlar...    Men nu är det färdig shoppat till shettisarna ialla fall.

Vet inte varför jag kom in på det här... Kanske för att hyllan med schbrak rasade när jag la dit det senaste...   

Skriver

Kerstin



Av Kerstin - 20 februari 2011 20:26

Vaknade alldeles för tidigt i morse och kunde inte somna om, låg och drog mig och vad händer.. Jo, sista halvtimmen innan klockan skulle ringa så tvärslocknar jag, naturligtvis. Gäsp!!

När jag sedan skulle släppa ut hästarna så hade New Dawn mer bråttom än vanligt, jag tar ju nästan alltid alla 4 samtidigt, men idag så bestämde jag mig av någon anledning (som tur va) att ta damerna först. Jag ställde New Dawn i gången medan  jag fixade klar Sydney, inget konstigt med det heller egentligen, men ND hade SÅ bråttom idag, samtidigt som hon VET att hon inte får gå iväg eller dra i grimskaftet, jag var ganska beredd på att hon skulle slita sig, men för en gång skull så tänkte hon till och vände och gick in i sin box i stället. Där kan hon konstigt nog stå still trots att hon så gärna vill ut. Det var ju ganska intressant att faktiskt se att hon tänkte till. Facinerande!! Tog damerna och gick ut och hann bara utanför dörren innan hon bockade och reste sig, men det var ju av glädje så då är hon hanterbar, som tur är.

Alla har värsta överskottsenergin nu, busar och har sig i hagen mycket mer än vanligt, så nu är det dax att sätta igån damerna på allvar.. Så mycket det nu går i snökaoset.

Fick sluta lite tidigare idag, så det var så lungt på eftermiddagen, skönt att komma hem lite tidigare, man hinner det där lilla extra då.

Ännu en bra dag börjar ta slut!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 19 februari 2011 21:26

Hade, som vanligt, en bra dag på jobbet. Träffade ovanligt mångabekantar som jag inte träffat på länge, och det är ju alltid kul. Träffade vår Prins förre ägare, tror vi är lika nöjda båda två att han hamnade här, hoppas det ialla fall!  

Håller på att radera bort min zoomin sida och när jag kollade Prins album så har vi skrapat ihop 342 bilder på honom! Och då kan ni ju bara ana hur många bilder som ligger här i min dator..   Och så har ju de andra pållarna och djuren fastnat på bild ibland också.

Nä, nu börjar dagen lida mot sitt slut och det är "Gay galan" som gäller.

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 18 februari 2011 21:39

OCh fullmåne. Man kan lugnt säga att det är friskt ute. Hästarna är nattade, de fick lite extra att smaska på så de klarar sig.

Lite halsont, men ska jobba i helgen så det får inte bli något som bryter ut nu.

Annars har dagen bara rullat på som vissa dagar bara gör..

Kylskåpet mår bra igen och alla kommer att överleva några dagar igen.

Skriver

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards