Stallrosen

Alla inlägg under februari 2011

Av Kerstin - 4 februari 2011 07:53

Någon timme till i friheten, sedan väntas jobb heeela helgen. Så jag gör min arbetsvecka på 3 dagar, komprimerar ihop det liksom..   

Jag har dock ett konstigt sätt att ladda upp inför en jobb helg, nu har jag varit konstant trött i 2 dagar, men vaknar pigg och glad i morse. Precis som om kroppen och knoppen går in i en vilofas för att jag inte ska ta ut mig innan jobben.. Fattar ni något av mitt svammel?? 

Annars har väl inte så mkt hänt sedan sist.. Hjärnan har sovit gott och inte funderat ut några lösningar på alla världsproblem.

Hoppas ni får en underbar dag ut idag! Nu ska jag släppa ut hästarna och göra mig iordning. Tror ND och gänget funderar vart jag är vid det här laget..

 

New Dawn som söt bäbis!!


Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 3 februari 2011 20:30

I eftermiddags när jag gick ut för att ta in mina blöta hästar innan vi skulle på skidskolan så hade ND lyckats tippa omkull höbollen och när hon sedan sparkat bort plasten så hade den fastnat på ena hoven och runt benet, under magen och så stod hon med fram hovarna på det... När jag kom tittade hon på mig "Kom och ta bort det då..", jag gick in i hagne hon kom emot mig, lungt med plasten släpandes och hängades bakom henne. Jag tog bort det utan problem, slängde upp det på ryggen på henne, drog upp det på halsen och över huvudet, där jag lät det hänga en stund, hon stod och vilade medan jag höll på. Sa tog jag alla 4 och skulle gå in, släppte in shettisarna först, ND gick in, men kom ut baklänges lika fort, jag tittade in i stallet och funderade på vad det var som va SÅ farligt... Men så såg jag det!!! På golvet hade en liten snöklump smält så det var en liiiiiten pöl med vatten mitt på gången. Vid 3:e försöket så hade hon kommit på att om hon drog in magen ordentligt och vek sig i 90 grader så kunde hon komma förbi utan att den decimeter stora pölen kunde hoppa upp och slita henne i stycken.... Svårt att tro att det var samma häst som jag nyss dragit en stor vit plast över... Tja vad ska man säga..

Och så tog jag Pepzi med till skidskolan, vi gick runt byn medan tösen åkte skidor. Vi mötte 6 hundar i varierande storlekar, ALLA gjorde utfall mot Pepzi som gick på löst koppel och skötte sig själv. Hmmm...


Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 3 februari 2011 13:11

Jag är med och tävlar om ett tävlingsset..


 

Va med du oxå! Klicka HÄR så kommer du dit!


Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 3 februari 2011 08:59

... en hästfri dag idag.. Så hästfri som den kan bli om man bortser från mockning och det andra. Men så har jag ju fullbkoade dagar framför mig nu , så då kommer jag ju inte att hinna rida, så då verkar det ju dumt att ta en hästfri dag just idag... Den som lever får se. Tar en uppfriskande promenad med Pepzi först så kanske lusten kommer åter. Snöar lite lätt, hästarna fick gå ut utan täcken i morse, men det är bara lite småflingor så det går nog bra, alla har ju päls. Utom Sydney som är lite klippt på ryggen pga regnskållorna som hon hade.

New Dawn tittar på mig varje gång jag hämtar Sydney och Prins från hagen, har till och med försökt jaga bort Sydney ibland. Inte mår hon bra av att bli stående, men jag har inget val nu. Vägen, skogen, hagen = snö, halt och hon vill ju inte... Hon har blivit allt stolligare oxå när jag rider iväg med Sydney oxå. Snart måste jag ta in henne så hon inte spränger tråden. Hon vill ju var nr 1, men ändå inte... Lika velig som jag kanske.. Har sagt att hon ska få börja göra något till veckan, riktigt vad vet jag inte...

Sedan ska vi börja åka iväg till projekt ponnyhingsten oxå, dax att börja lite mer på allvar med honom. Lite träligt att åka iväg, men vi har ju lovat så.. Är ju jätteroligt när vi väl kommer dit, bara lite trött idag.


Nu en prommis med Pepzi!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 2 februari 2011 21:25

Ja, idag vet jag inte riktigt vad som hände med fotograferingen, men många skratt har jag fått ialla fall när jag kollat igenom bilderna för dagen.

Efter hundens morgon tur, stallet och tvätthängning/ta reda på mm så försvann ALL min ork. Fixade lite kaffe och satte mig på bron och njöt av solen istället. En timme senare så kände jag mig betydligt piggare. Kidzen kom hem, de fikade mellis och jag fixade hästarna. Sonen tog Pepzi på en tur och jag och dottern red iväg. Prins var fin i sitt bling pannband som matchade hans silverpassparoll på schabraket fint!!

 

Och så en orange rosett i pannan så han ser något.

Själv längtar jag efter en riktig sadel och när längtan blir för stor så tar man naturligtvis ett dressyrschabrak under skrutt sadeln..     Blått och guld (med glitter lindor) blev Sydneys färger idag. Lite tufsig och väldans smutsig var hon idag. Hon hade lyckast sova i varenda skithög i natt och dessutom grisat ner sig i hagen.. Fy....  

Hästarna skötte sig utmärkt! Sydney blir bara trevligare och trevligare att rida, beror väl på att hon blir starkare. Känner mig frustrerad över att jag vill så mycket mer än vad jag har resurser till i hästväg. Men det kanske löser sig. Dottern funderade vad man ska med tyglar till och i såväl skritt, som trav, som galopp så satt hon med armarna rakt ut, vevandes eller på huvudet. Tyglarna hängde bara där. Batteriet i kamerna hade tagit slut vid det här laget, men jag kan lova att det blir fler sådana dagar.

Hemma i stallet igen så blev det persedelvård. Dottern putsade sadeln och jag tog tränsen. En trevlig dag i stallet!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 2 februari 2011 10:57

... så fanns här ett staket,

 

typ igår såg jag det senast... Nu en STOR snöhög som kom från taket.. Nej, jaghar inga planer på att skott fram det, det får solen göra, hästarn kommer ju ingenstans ändå..

Om man står i lite fel vinkel och knäpper kort på lilla Lukas...

 

..så har han nästan längre huvud än ben....   Men han är ju så söt ändå.


Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 1 februari 2011 20:32

Dottern hade kompis här idag och de red ut en sväng på Prins. Han vet ju som vanligt att det var en ovan ryttare och lade in "lunka på växeln". Otroligt klok ponny det där. För att matcha sina ryttarinor (även om dottern stod över ridandet idag) så fick han sitt vita schabrak med silver passparoll och sin rosa pad. Tjejerna hade lika ridbyxor, fast "fröken" hade lila och "eleven" rosa. Vilken finurlig tomte...   

Sandbilen kom precis innan vi skulle iväg så halkrisken minskades betydligt.

Angående b-vitaminer och dess innehåll av glukos (socker) så vet jag inte vad alla innehåller, endel står det inget på och då får man väl utgå från att det antagligast inte finns någon glukos i det eller att det är så liten mängd att det inte behöver tas med. Jag vet inte, men det kan ju vara värt att kolla upp. Blir ju billigare at tköpa ett sockerpacket om det är socker man vill ge dem..   

Ang vanlig jäst som jag skrev om, så kan det även hjälpa oroliga magar, magproblem och fång hästar pga att den gör så att miljön i grovtarmen förbättras. Jag kollade upp med bästa Marlene och fick det bekräftat. Fick också reda på att man INTE ska ge eksemhästar vanlig jäst, pga att det innehöll en sak som jag inte kommer ihåg just nu, men det förvärrar det för dem ialla fall. Så Prins får inte vanlig jäst! Sydney, som varit lite dålig i magen till och från under vintern, mest till. Har redan efter 2 dagar visat tendens till förbättring. Har dragit ut ett helt kompendium om just jäst, som jag ska läsa igenom, men det är ju inte skrivet på svenska och lite fack ord här och där, så jag känner att det får bli imorgon när hjärnan är med.

En annan rolig sak, är att en som känner till Sydney från tidigare, hade halkat in på min blogg. Kul!!

Nu är det snart "House"!!!   Kan manju inte missa. "The Mentalist" har jag spelat in och det får bli en senare titt.     


Ha det så bra!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 1 februari 2011 13:04

Förmiddagen bjöd på en skrittur på Sydney, inget smart beslut av mig att försöka gå i skogen, visst var det mjukt, ingen skare, men det gjorde ju även att ALL snö var mjuk, såvi sjönk ända ner till fast mark. OJ vad snö det har kommit. Sydney pustade regält efter 10 m, men jag var tvungen att rida ända upp till vår 1:a lilla gräsväg innan det är stort nog att vända, tar väl 2 minuter i vanliga fall.... Där fick hon stanna och flåsa lite innan vi plumsade tillbaka. En sådan här gång är man ju glad att man sitter på en lugn och klok häst (vill inte ens tänka på vad ND gjort). Sedan fick det bli en tur på vägen, inte alls lika halt som jag trodde det skulle vara.

Pepzi tycker jag är det elakaste människan i världen just nu, han blev fastsatt uppe i stallet när jag mockade, oj vad det var synd om honom... Men sedan fick han några minuter i frihet.

Vackrast!

 

Löptik, vart då???

     

Här är jag ialla fall!!


Skriver

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards