Stallrosen

Alla inlägg under maj 2011

Av Kerstin - 16 maj 2011 12:33

Eftersom inte vädret är riktigt på min sida så bestämde jag mig redan igår at tnu ska här rensas. Sagt och gjort, 3 sadlar åkte ut på annons, schabrak ligger i tvätten och ska packas och åka i väg till en liten tjej och dennes lilla shettis. 3 täcken åkte till de sällajaktmarkerna. Barnens kläder har packats och ska iväg till bättre behövande, lika så några av mina. Damsög golven de första jag gjorde när jag klev upp i morse, medans ungarna klädde på sig! Effektiv!!    Nu har jag hämtat hö, gick fort eftersom vi var 3 som lastade! Tömde släpvagnen på skräp, eftersom en kompis skulle låna den och jag har mer som ska på innan den är redo för tippen. Nu ska jag rensa uppe i vårt sovrum, fixa åt marsvin och kanin, mellis med ungarna och sedan gör jag ett litet ryck till i stallet så jag får plats med hö. Funderar på att skura taket på transporten i morgon, vi får se.. Ska stänga av lite i sommar hagen så får damerna gå och äta lite grönt. Prins får väl äta lite i skift, han är ju sällskaps herre också. Hundarna fick bara en kort tur i morse, tar med dem i em om Prins ska ridas. Jag står nog över ridningen idag, tror jag...


Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 15 maj 2011 21:28

Det bästa med djur, är att man kommer ut i ur och skur..

 

Benen var som stockar, fötterna som bly..

Dimma, grått och vått, det var vår vy..

Men vovvarna vill ut, nästan så jag kunde höra deras glädjetjut..

Höger fot in i stövlen, vänster likaså..

Nu var det bara att ut i skogen gå..

Regnrock, huva och även en luva..

Över stock och sten..

Fy fasen, vilka tunga ben..

Allt eftersom, så ändrades min gång..

Nästan så jag sjöng en sång..

Regnet strilade så fint..

Kameran var me'..

Nu började även jag le..


Vacker som få...  Och en lika sockersöt så..

Kan man annat än må bra..

Vilket underbart väder just i da'..


Skriver

Kerstin 

  

Av Kerstin - 15 maj 2011 08:05

Köpte ju en barbackapad för ett bra tag sedan nu och lite andra saker som var restade och så var det lite annat strul. Eftersom jag FORTFARANDE inte fått resten av sakerna och ena gjorden på barbacka paden var i så dåligt skick så mailade jag ialla fall till leverantören om mina åsikter, om det mesta...    Nej då, så illa var det inte, men jag skrive ett sansat mail om vad jag tyckte om allt. Fick ett trevligt svar från en ny (?) ägare eller något sådant. Denne hade ialla fall inte vetat om något om min leverans då det tydligen skett en flytt och de förra ägarna (?) inte sagt något. Detta beklagades och jag fick den ersättningen + lite till, som jag begärt. Sakerna skulle skickas omgående. Det var ett helt annat tonläge på den här människan än de jag pratat med förut, så jag tror faktiskt på denne. Så nu hoppas jag verkligen att mina saker skickas på måndag som det är sagt så slipper jag fundera något mer på den här saken. "Rensa i röran", ni vet...  Eg känns det ju inte som om jag har någon användning av barbacka padden nu, Sydney är helt ok att sitta på babacka och jag tycker inte att den ligger så bra eftersom hon har så hög manke, men jag ska prova någon gång ialla fall. Kan ju vara bra när det är de här håriga perioderna.. 

Sonen hosta och hostar, någon som har något bra tips?? Han får varmt honungsvatten med citron i och hostmedicin, men det hjälper dåligt... Han blir ju helt slut, lill pojken. På grund av hostan och att han till och med kändes lite febrig i går så blev det ingen ridning. Hoppas på en bättre vecka.

Grannen var in på jobbet igår och de håller på att fixa en ridbana!! Tjohooo!! Den blir inte så stor, men den räcker gått och väl till dotter och Prins och för mig att styra runt någon gång ibland!! Hoppas de fixar några bommar också, i framtiden.. Lite långt att bära med sig hemifrån... Hi hi!

Ha en bra dag!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 14 maj 2011 08:00

Eller kanske inte öser ner, men regnar gör det iaf..

Ska jobba hela dagen, är på väg ut för att mocka och gå en kortis med vovvarna. Husse får ta långsvängen idag. Men det är alltid skönt att få lite luft när man sedan ska stå inne hela dagen. Och morgon luften är ju friskast och mest fylld av energi.  

Händer saker här och inget jag kan berätta.... Vill, vill, vill, men icke sa nicke...

Jag hoppas vi hinner med lite av det här när jag kommer hem..

Mys!! ♥  

Ha en toppendag, vare sig det regnar på er eller solen lyser!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 13 maj 2011 22:06

Blev ingen ridning idag, tar lååång tid innan shettisar torkar, fast man har täcke på dem... Men sonen sa att vi kunde ju rid i morgon istället, eftersom ändå lillasyster var på kalas. Men jag jobbar ju.    Men ev så skulle vi rida på kvällen, vi får väl se hur pigga vi är och vad vädret säger.

Tog ett trist beslut idag och jag hoppas det löser sig för de andra som vart lidande. Inget livsavgörade beslut, men jobbigt ändå.   Därefter kommer bra saker, men det är ändå trist att ta vissa beslut. Tänk om man bara hade tid och pengar....

Nu är det nog bara sängen kvar, min jobbhelg.

Ha en riktigt trevlig fredagkväll!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 13 maj 2011 13:57

Här har det regnat hela dagen. Lite trist, men man får ju konstigt nog tiden att gå fort ändå... Hundar, stall och lite annat småpyssel och snart dax för middag.   Otroligt, va!

Har kollat av stämt av med scheman från bägge jobben och det ser bättre ut i år. Är till och med ledig varannan helg!! Kors i taket!! Nu är bara ett schema helt klart, så det kan bli ändringar, men än ser det bra ut.

Nu måste jag ta och göra ett ryck här hemma i röran!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 12 maj 2011 22:05

.. Vill jag gärna dela med mig av det till andra underbara bloggare. Jag vet inte om det är ett visst antal eller om jag ens ska föra det vidare, men jag vill gärna göra det. Priset fick jag ju av den underbara bloggerskan Spanaren. Hon som får mig att tänka till lite, titta lite djupare inom mig och förutom att hon får igång mina hjärnceller så får hon och hennes vackra bilder och texter mig att le.

 

Hon är inte den enda som får mig att le här inne på bloggen, ni är ett gäng härliga bloggare som varje dag släpare er hit och lämnar fina avtryck. Samtidigt så skriver ni i era bloggar, saker som får mig att le, tänka till och må bra. Ni delar med er av er vardag och ert liv, ger mig inspiration. Ni kämpar i med och mot gång, ni är underbara "vänner".   

Skulle gärna ge priset till dig Spanare, men du har ju redan fått det så du får stå över denna gång.  

Så därför ger jag priset till dessa kämpar:


Camilla - en hästskötare mm utöver det vanliga.


Marie - en ponny mamma som finns där som ett bollplank för mig.


Anna - en underbar person som kom in i mitt liv och förändrade livet för en av mina dåvarande hästar, som nu tillhör henne.


Anneli - det finns inte många inlägg där du inte lämnat ett litet men hjärtligt avtryck.


Ni är flera där ute som jag håller högt, men denna gång så får dessa 4 priset. Om ni vill dela med er av det är upp till er, men om ni gör det så lägg gärna en tanke bakom motiveringen. Bara en önskan från mig.

En stor kram och tack för att ni finns!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 12 maj 2011 06:54

Solen verkar titta fram trots att de lovat sämre väder.. Spelar inte så stor roll eftersom jag ska jobba några timmar idag. Fast för hästarnas skull så kan det väl få vara uppehåll ialla fall, behöver inte vara så varmt, då slipper de mygg mm.

Tittade in på Prins fd ägares sida och kolla här vad gulliga Jossan gjort! Ännu en hyllning till våran kära Prins!!

Igår när jag var ute med hundarna så var vår relativt nyinflyttade granne ute, vi har pratas vid förut, men nu kom vi in på hästar (konstigt va??). Och då visade det sig att hon har ridit och är nu VÄLDIGT ridsugen, men har inte vågat säga något!! Hon blev lite ledsen då jag berättade att vi snart blir en ND fattigare, men jag tröstade henne med att hon kunde ju få rida Sydney ändå. Hon skulle ialla fall komma förbi med sin lilla son så han fick sitta på Prins lite. Så får vi väl börja där. Hon har precis som vi andra dåligt med tid. Hon har bla 4 siberian husky som hon går lååååååååånga promenader med varje dag. Men allt brukar ju gå att lösa om man verkligen vill. Och jag har en liten plan...   Skulle kunna höra ihop med min lilla hemlis....

I morgon blir det hagbygge för hela slanten.. Ska jobba i helgen så det vore skönt om damerna kunde få gå där nere och äta det lilla gröna som börjat spira. Hade velat släppa ner Prins också, men då blir ju Lukas ensam och det känns inte bra...

Nej, nu ska jag sätta fart, stallet ska göras och hundarna vill ha en lite längre tur så de håller sig lite lugnare under dagen.

Skriver

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards