Stallrosen

Alla inlägg under maj 2011

Av Kerstin - 9 maj 2011 23:04

....Mellan att tvätta bilen eller gå med hundarna i det vackra vädret...    Jag valde hundarna och fick sällskap av dottern på en pigg och glad Prins. Märktes inte ett dugg av att han trots att han var ryttarlös gick ganska hårt igår. Vi tog en ganska lång tur i kvälls solen.

Mycket att nosa på för vovvarna så här på våren.

Men de hängde på den lilla ryttaren och mig bra. Eddie drog iväg en gång då en stor fågel flög upp en bit ifrån oss. Men det var allt.

   

Vem hinner först..

  Alla går vi på led..

     

Full fart på häst och hund!

Dottern hittade ett litet hinder i skogen som de skuttade över, sedan drog jag dit en stock så det blev ett lite bättre hinder.

Hej och hopp!!

Älskar Prins på den här bilden!

Ni får bortse från dotterns fötter som spretar.   Kolla in hans uppsyn!!  

Se så gråhårig han blivit, vår Prins! Men det är bara till det yttre.

På hemvägen så insåg jag att jag verkligen behöver en ny kamera!! En uggla seglade majestätiskt över oss!! Men innan jag hunnit fixa med kamerna så var den borta. Vi hörde den hoa retsamt i något träd längst bort på hygget..   Men kanske någon dag, för jag har hört den flera dagar nu.

Ännu en dag att minnas!

Skriver

Kerstin

     

Av Kerstin - 9 maj 2011 08:28

Ännu en underbar dag att vakna till, frisk luft och sol!!

Idag har det dock kört ihop sig lite med kidzen och att komma hem från skolan, men jag tror vi löst problemet nu.. Hoppas det fungerar. Ska inte jobba så länge och tänkte kolla om jag kunde korta ner tiden ytterligare lite. Sedan hoppas jag på lite ridning ikväll efter middagen, då hoppas jag vi hunnit igenom läxorna mm.

Hoppas ni har lika vackert väder och att ni hinner njuta av det!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 8 maj 2011 16:47

Eftersom hundarna däckade av ganska omedelbart så klev jag i ridkläderna och hämtade in Sydney och Prins. Putsade och fejjade, så härligt att ha tiden.. Skulle lätt kunna tänka mig att jobba "normala arbetstider". Sedan begav vi oss ut i skogen, jag på Sydney och med Prins som handhäst. Första biten kändes det som om jag mer eller mindre släpade med mig Prins, men när vi väl kom ut på travvägen så hade jag helt plötsligt fullt upp med att övertala honom att inte springa förbi oss i full fart. Vi enades om att man fick takta vid sidan om oss, med spetsade öron och en liten mule som gick som en elvisp, han bara ville iväg, herregud det är ju en TRAV VÄG, låt mig SPRINGA!!! Jag är övertygad om att det var hans tanke då. Vi red till vägens börjar (eller slut, beroende på vilket håll man kommer ifrån), där är iaf en låååång dryg backe som vi först gick ner för och sedan upp. Jag trodde det skulle få lilla Prins att sansa sig... Ack så fel jag hade, nu var han ju uppvärmd!    Så av den skritturen så var jag bara tvungen att ändra lite planen och vi travade en bit, Sydney gick kalas fint i en lugn fin bärig trav, Prins hetsade och skuttade brevid. Men när vi sedan saktade av så hade han faktiskt också lugnat ner sig... I ca 5 minuter... Sedan var öronen riktade framåt igen, huvudet högt och mulen igång!!   På stigen hem sedan försökte jag hålla honom bakom mig, men det var banne mig inte det lättaste. På sista lilla stigen hem så låg en stor huggorm och väste på oss. Rena rama turen att jag såg den bland all mossa och kvistar, men jag har ju fått lite radar känsla efter alla år med New Dawn så jag såg den. Den ville INTE flytta sig så vi fick gå runt ett stort träd för att komma förbi. Hemma på gården igen så stod vi och myste och jag kan ge mig dem på att Prins tyckte att det här var TOPPEN kul, eller så hade öronen fastnat i framåtläge, han bara njöt, det syns så väl på honom när han har kul.

Barnen följde med pappa på motorcyckelmässa och sedan till dotterns ena gudmor på tårta.

Sadeln var för övrigt mycket skönare med kilpadden!!

Har ni haft en lika underbar dag som jag eller????

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 8 maj 2011 16:16

Fixade stallet lite kvickt på morgonen och packade sedan ryggan med en termos kaffe och en bulle. Sedan lastade jag in hundarna i bilen och drog iväg till "Sanngrunna" istället för Åstön. Det blev Dexters 1:a möte med havet!!

Kan man gå här??? 

Usch vad läskigt... 

En hel sandstrand hade vi för oss själva. Hundarna hade minst sagt roligt!!

 

Själv njöt jag av havsluften och lät mig fyllas av ny energi. Insåg vad bra jag har det, bor med skogen bakom knuten och havet 5-10 minuter bort. Jag har det bästa av 2 världar. Vi hittade en kvarglömd tennisboll som de hade väldigt kul med.

     

Men efter ett tags busande...

       

Så kom den rosa slipsen fram..

Och vi satte oss på ett gammalt träd som flytit iland för många år sedan och nu blivit en perfekt fikaplats. Det var vi, tystnaden och havet... Och så lite fåglar..

Dexter tyckte dock att fiskmåsarna var lite tråkiga som inte låg kvar i vattnet när han kom för att hälsa på dem. Det är ett väldigt rikt fågelliv här nere, vilket gjorde att vi höll oss nere vid vattnet hela tiden, eftersom de antagligast ligger och ruvar ovanför stranden och vi vill ju inte störa de små. Efter ett tag kom 2 fågelskådare med en massa utrustning och störde friden, men de var ju mer intresserad av fågellivet i vassen så de försvann snart.  Dexter var väldigt brydd över sanden som hela tiden rasade tillbaka när han grävde.. Ha ha, de är ju så underbara de små. Efter en stund, när muggen med kaffe var uppdrucken och bullen låg i magen så tog vi vår rygga och begav oss tillbaka till bilen och for istället till klubben för att kolla in dressyrponnyerna. Efter att ha promenerat runt området och kollat in folk, hästar, bilar och transporter så begav vi oss in i ridhuset. Både Dexter och Eddie uppförde sig galant!! Dexter väckte lite nyfikehet med sitt söta yttre och fick en hel del uppmärksamhet och klappar. Eddie också naturligtvis. Folk och hundar passerade och de satt kvar tysta, men efter ett tag så blev det lite mycket när samma söta vovve passerat dem flera gånger och det blev lite gnäll och något litet ynkligt skall (ingen ponny reagerade, då har vi naturligtvis gått direkt). Men vi satt kvar lite till och när de tystnat så gick vi. 2 nöjda hundar kom hem och damp ner och somnade direkt.

Fortsättning följer....

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 8 maj 2011 08:51

Idag är nog vädret ännu bättre än igår. Så dagen blir fullspäckad. Ska pallra mig ut och mocka nu, sedan tar jag vovvarna och åker ut till vackra Åstön och visar dem havet, tar med termosen och myser för att sedan blåsa iväg hem och släppa va dem och åka vidare till Klubben för att kolla lite på ponny dressyren. Det är lagtävling så det är många ekipage, länge sedan jag såg någon ponnydressyr känner jag, kan vara lite kul. Så det är väl bäst att sätta lite fart då, dagen har ju inte fler timmar bara för att man är ledig.. Och så vill jag ju ta mig en ridtur i em oxå. Jag har ju en saden nu!!  

Och så ska jag hålla tummarna för Sandra och Sussie mfl idag!! Lycka till!!

Underbart är bäst!!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 7 maj 2011 20:33

Solen sken och vädret var mycket ridvänligt idag. Sadlade på Sydney och begav mig iväg ut i skogen. Hon var pigg och lite tittig idag, men blir ju fokuserad på mig så fort man tar tyglarna och börjar rida. Blev ingen galopp idag eftersom hon var lite för "olydig" för det. Men efter lite övergångar, sidvärts och några öppnor så var hon riktigt fin. Glömde kilpadden idag när jag sadlade och jag känner hur jag tippar fram som en fällkniv för att jag tycker att jag sitter för långt bak, men när jag rider lätt och står i lätt sits så är den helt ok, så det är en vanesak. Glömde ta ur öronpropparna med musiken i när jag red iväg, så gissa om jag blev lite förvånad när en traktor med timmervagn dök upp bara sådär...   

Kvällen betod av persedelvård. Skönt att få städa undan lite saker reda nu, blir bara jobbigt sedan. Sedan smorde jag upp några ponnyträns som bara hänger, 2 nya också Ronjas fina träns.

Lukas och Ronja, då det begav sig.  

  

3 nya lädergrimmor fick sig en omgång innan jag tillslut gav mig på sadlarna. I öronen hade jag P3 Planet, vilket underbart program, sjukt skön musik och vilka underbara resmål de hade i kväll. Längtar bort.....

Där emellan så bestod dagen av vanliga saker, hundar,tvätt, dammsugning och golvtorkning, matlagning mm

Hoppas ni också haft en bra dag!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 7 maj 2011 09:27

... Solen skiner, luften är frisk, jag är ledig, lite förkyld fortfarnade, men står rakt upp, än så länge i alla fall. Man kan nästan undra vad som ska gå fel idag.   

Ridning i det vackra vädret, lite hundpromenader och allt annat som hör dagen till.

Ha en underbar dag ute i solen!!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 6 maj 2011 22:27

I morse när jag gick med vovvarna så var det verkligen full fart. Och Dester hade så svårt att låta bli att tugga på Eddie, till slut så tog han en pinne och bar omkring på så han slapp höra mig säga nej hela tiden. Klok kille! Sedan fick inte Eddie överhuvudtaget titta på någon pinne, då skulle han ha den, så ett tag så bar han omkring på 3 stycken.   

Hemma på gården igen så sprang Dexter i full fart mot hundgården hoppade in i den och satte sig för att vänta på sin Frolic, som de alltid får när de går in dit. Tummen upp för min otroligt lättlärda lilla kille!! Jag brukar ta in dem i hundgården efter vår morgon promenad och så passar jag på att göra stallet medan de får varva ner där inne.

Snart lika stora, absolut lika trötta.

Skriver

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards