Stallrosen

Alla inlägg under september 2011

Av Kerstin - 12 september 2011 23:13

Mycket som händer runt mig nu, vissa vet om det de flesta inte. Inga tråkiga saker, som tur är. En sak gör mig lite upprörd bara, men jag överlever. Har fler trevliga saker att se fram emot än trista så...

Annars rullar allt på, hästarna tar sin lilla tid. longerade Curre över lite bommar idag, hade tänkt låta honom hoppa något språng, men det var så halt i gräset. Blir tyvärr inget ridhus denna vecka heller.. Hade planerat in torsdag, men fick annat inplanerat istället, så kan det bli ibland.

Långbenta damen fick en glimt av tjurighet när vi skulle in i stallet, men ångrade sig snabbt efter jag backat henne 3 steg, sedan gick hon in snällt. Hon kommer väl ihåg när hon fick backa "en mil".   Första tjurigheten på väldigt länge. Blir till att pröva lasta till veckan. Skulle tro det går galant om jag tar Prins först.

Blev lite städat hemma också, barnen och jag rensa de bort lite på rummen. Har 2 st fina "My little pony" dockor, eller vad man ska säga. Om någon vill köpa. De pratar och rör på sig. Ska fota.


Nej, nu ska jag göra lite nytta.

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 11 september 2011 19:43

Skogen, skogen... suck!! Blev en tur i skogen idag med. Suckar eftersom jag verkligen vill rida riktigt!! Men först en vettig sadel, sedan så kan vi nog smyga igång lite.

Efter lite morgon/förmiddags strul så hann jag med att åka förbi och morsa på min bekant från Staterna, såg lite kort på träningen, såg trevligt ut, vill vara med!!! Han kommer igen sa han, så jag får väl ladda tills dess då! Kanske vi har någon ponny som kan vara med också! Vore ju kul!

Nåväl, sen eftermiddag och skogen med den långbenta damen och dotter på Prins. Blev lite mer jobb för damen idag, inga direkta protester, men höger sida är inte rolig.. Tur ET kommer i morgon. Får se om det även blir jobb. Onsdag blir det ev en lite resa för mig och en kompis. Visade sig att vi skulle till samma ställe fast i 2 helt olika ärenden, så det blir ju perfekt att samåka!

Och så kom ett mail!! Jag har tydligen fått 2 dikter/texter publicerade i Piteås dagstidning!!   Tackar jag Spanaren för!! Alltid lika kul. Förr hade jag ofta mina noveller mm publicerade, har till och med fått betalt för det, men sedan så glömmer man av, eller så prioriterar man bort skrivandet.

Hur har er helg varit då??

Undrar

Kerstin

Av Kerstin - 11 september 2011 10:15

Igår när sonen skulle rida Prins så var ju han (Prins) svettig redan innan vi kommit iväg, inte lätt med tjocka ponnypälsar. Och när vi sedan kom hem var han sjöblöt i svett, trots en lugn tur. Så jag var ju tvungen att fråga om det var ok att jag klippte honom, sist jag gjorde det vägrade ju sonen att rida!! Jo det var ok, men jag fick inte klippa hela Prins. Så jag lovade att bara klippa "spår klippning", vilket var helt ok, han förstod. Så nu hoppas jag att han inte ångrar sig när jag klippt.    För det vore verkligen synd om han slutade rida nu när han kommit igång så bra. Han säger ju själv att han tycker det är jätte kul.

Secret lär jag ju knappast behöva klippa. Hon fäller nu, men inte verkar det bli så mycket mer päls... Fullblod!!  

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 10 september 2011 23:23

Tog den långbenta damen på en skrittur i skogen idag, njöt av solen. Med som sällskap hade vi sonen på den lille Prins, med de korta benen. Secret tyckte det var mysigt med sällskap och var lugnet själv. Vi travade lite påtravvägen, Prins var pigg och ville iväg, men sonen höll ordning på honom.   Så duktig.

Efter middagen sedan så for vi iväg till utebion. "Bilar 2" i 3D, var rolig, men det blev lite ruggigt mot slutet, trots filt. Lite dålig kvalité ibland, men som sagt rolig.

Så får vi se vad morgondagen har att erjuda.

Ha det bra allihopa!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 10 september 2011 08:56

Tror jag ska åka och glutta lite på dressyrträningen idag. En bekant från "over there", dvs USA som är hemma på besök och har träningar. Gäller väl att ladda med inspiration inför vargavintern som är i antagande. Kom på i går att om något år så kommer jag att ha ett alldeles eget litet ponny lag i både hopp och dressyr, iaf dressyr!! ha ha, vilken grej va! Fattas dock en ryttare, har ju bara 2 barn... Får se om någon frivillig hör av sig framöver..
Har hänt en lite tråkig sak, som tagit över mitt glada humör. Knasigt hur en liten irriterande sak kan ta bort glädjen över en hel massa glädjande besked... Inte så att jag deppar ihop, men ligger som en liten vagel och irriterar... Fattar inte folk att de inte ska reta upp mig?!  
Älgjaken är slut i skogen ovanför mig, jiiipppiiieee!!! Hade första vettiga samtalet med jaktledaren på väldigt länge igår. Trots att de "smygit" över vår gård så känns det ok i år. Man kan inte bli för nitiskt, de fattar ju inte bättre, stackarna!!   

Läste om mugg i ridsport igår.. Säger ju det, det är mer av det i år!   Tydligen kan bla klöver göra så att de får mugg. Intressant, då jag stod och kollade här om dagen i hagen och konstaterade att det fanns väldigt mycket klöver i år.. Ska stänga grannens hage och flytta dit dem under dagen. Sedan ska jag delvis riva min hage, byta stolp och minska ner den så jag kan ha Secret med sällskap i den över vintern, så får pojkarna större hage att busa i uppe vid stallet.  Plast stolpen som sitter där nu blir bommar till framtida hoppekipagen! Mitt eget safty system..   Är man fattig så får man vara smart!  

Nu ska jag glutta in hos er andra och sedan sätta lite fart under skosulorna!

Ha det så bra!

Skriver

Kerstin 

Av Kerstin - 9 september 2011 02:18

Satt hemma och tyckte att nu hade jag jobbat lite för lite sista veckorna, jag blir lite stressade då. Men så räknade jag lite och såg att bara förra veckan bestod av 58 arbetade timmar så det är väl ok..   Lätt skadad av allt arbetande. Hi hi!!

Började ösa ner regn på em, så det blev bara pyssel på den rödhåriga damen idag, muggen har blivit mindre, men mer infekterad. Ska se om jag hittar ngn bra salva eller om vetten får skriva ut något. Länge sedan jag hade mugg problem och jag har aldrig haft så här mycket på en häst. Fick ett bra tips av en kollega som jag ska prova. Verkar var mycket mugg i år, har hört flera som aldrig haft det förr som fått det i år. Lustigt det där med sjukdomar på hästar/djur/människor. Om någon i ens närhet har det så hör man så många andra som har samma sak. Är det för att man pratar om det och därför tycker att många har det eller är det vanligare just under den perioden?! Vad tror ni??

Angående min lilla hemlis så kan jag bara fundera om mina barn vet vilken tur de har egentligen. Kommer att bli så bra.

Curre följer ungefär den utbildningsplan jag gjort, vi ligger något efter, men hellre för långsamt än för fort. Till våren ska han åka iväg på utbildning hos 2 duktiga tjejer, om allt går som det ska vill säga, men så är planen i alla fall. Vi ska nu närmaste tiden jobba lite mer med att hans bakskygghet, det är antagligast det som gör att han far iväg lite när han ska trava med ryttare på ryggen. Inget som inte går att lösa på en så klok ponny. Vi kan ju inte heller påbörja inkörningen så länge han är så. Så nu blir det focus på det.

Till våren kommer jag att ta ner Jennifer, som vi köpte lilla Hulda av. Hon ska ha dressyrträningar, så ni som är intresserade är välkomna att höra av sig. Hon tar både ponny och häst, allt från nybörjare till MSV nivå. Min magkänsla säger mig att hon är GRYMT bra! Är ni intresserad så hör av er så jag vet på ett ungefär hur många vi blir som vill träna. Är ju ett tag kvar, men en intresse koll kan man ju alltid göra.

Så nu tänkte jag att om alla ni och alla era kompisar, deras kompisar osv satte in en krona eller 5 på mitt konto så skulle jag kunna bygga ett ridhus så hon slapp stå ute och ha träningar ifall det blir dåligt väder.    Bra idé va!!??


Nu ska jag ta och pyssla på lite så får ni ha en trevlig kväll!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 8 september 2011 13:21

Idag jobbade jag lilla bus Curre på töm igen. Och idag vara han verkligen på G!! Lill busen där, men så läcker han blir. Idag hade vi inga problem att byta varv i både skritt och trav, dock är han lite bakskygg, så det gäller att lyfta tömmen. På slutet tränade vi även på att ha tömmen ner över bakbenen och på rumpan. Huuu så läskigt, men han finner sig snabbt. Blir fortsatt träning på det i morgon, vi kan ju inte ha en bakskygg ponny!! Ska ta de delade tömmarna då, ifall det skulle hända ngt, så trasslar han inte in sig.

  Både söt och duktig vår lilla Curre.

Han är så duktig, i all hantering. Går/står själv i stallet/hage utan problem. Dottern kan ta honom själv från hagen, gå in till honom i boxen och borsta mm. Nafsar inte, lite bufflig när jag tränsat honom, men det jobbar vi på. Verkligen en pärla på alla vis!!

Nu ska jag sätta lite fart!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 7 september 2011 22:05

Jag avstod ridningen idag, blev mys med den rödhåriga, lite bus med Curre och Prins tog med sig dottern och mig på en promenad på kvällen med hundarna.

Resten av dagen bestod av plockande, golvvård och så slände jag lite kläder mm.

Hittade dessa bilder i kameran, tagen en regnfri dag..

Curre blir en liten "Sessa", om än lite motvilligt om man ska tyda bilderna..

Vad nu då....  Diadem??? Nä, du, vill inte vara med...  Men du är ju ändå min fina prins.    

Ha det så bra!

Skriver

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards