Stallrosen

Direktlänk till inlägg 6 december 2011

Inget har hänt idag....

Av Kerstin - 6 december 2011 20:13

Nära på hästfritt faktiskt. Sambo är på hockey så det betyder att jag har 3 hundpromenader, vilket tar sin tid. Barnen hade komisar här och det var meningen dotter med kompis skulle rida, men ovanför oss så jobbar ju skördaren på och vägen var som en isgata...    Sandbilen körde förbi ett flertal gånger, men sandade bara vissa bitar?! Så när hästarna skulle in för kvällen så fick jag grusa så de kunde gå över vägen.

Har "lekt" lite med Walle och Zabina idag. Bommar och tunnor plockades fram och sedan blev det lite lek och tankeverksamheten hos dem fick jobba mer än musklerna. Zabina löser problemen fort och skulle hon mot all förmoda inte förstå så kan man ju alltid plöja igenom allt.... Bulldozer... Walle är skeptiskt i några sekunder innan han med största intresse tar sig an uppgiften. Svårast har han när det blir trångt. Och det är väl därför han vill åka brett i transporten, men det kommer ju inte att gå eftersom jag nog alltid kommer att köra 2 ponnyer samtidigt. Bara att lösa problemet alltså. Har kommit på att min brorsdotter ska få rida ut med grannen. Grannen på Walle (som hon snart tagit över...) och brorsdottern på Zabina. Då får han ju en trygg dam, som han dessutom känner. Då är han trygg. Han börjar blir riktigt gosig nu. Eller det har han väl alltid varit, men nu kommer han fram snabbare och inte efter alla andra. Kul, då vet man ju att man tänker och jobbar på rätt, eller?!

Ha en toppen kväll!!

Önskar

Kerstin

 
 
Qodrofenia med ridtravare i fokus!

Qodrofenia med ridtravare i fokus!

6 december 2011 21:17

Åh ni har också en sån där trevlig sandbil som släpper sand lite gulligt så där skvättvis? Jag begriper inte hur de tänkt hos oss nu när de varit hit öht jag trodde i min enfald att man behövde sand i backar och i kurvor .Men tydligen kan man släppa sand på en fläck på 10 meter mellan en rejäl backe och en skarp kurva på helt plan mark .Och då är raksträckan i mellan ca 100 m lång =O Hur tänker man då?

sv:Visst är det så även med allt annat som även vi äter.Mycket av de stillskottspreparat som många äter tex innehåller inte det som står på förpackningen och har ingen vetenskaplig grund öht att det skulle hjälpa mot det som företaget bakom påstår.
Jag blev också uppmärksam på en artikel tex för ett tag sedan om företag som vi ofta anser som svenska tex..som faktiskt i dagsläget inte ägs av svenska företag längre. Blåband tex är ägt av amerikanska Campbell Soup Company

Jag ältar inte bara hästarnas mat utan även människors Och rent krast ser det likadant ut på humansidan i många avseenden tyvärr.
mvh/Q

http://qodrofenia.bloggplatsen.se

 
Camilla- Vinn ett presentkort värt 300kr på My One

Camilla- Vinn ett presentkort värt 300kr på My One

6 december 2011 22:21

Så många goseponnysar du har! Vill också ha, får nöja mig med fölisarna de är iaf ponnyhöjd :P

http://camillahastskotare.blogg.se

 
Qodrofenia med ridtravare i fokus!

Qodrofenia med ridtravare i fokus!

6 december 2011 22:24

sv:Det kan jag förstå att du gjorde.Alla ridskolor han inte bra upplägg tyvärr.
Jag tror dock att det skulle gå att omforma den teoretiska utbildningen för även de små barnen så att de tycker det är intressant och roligt och tidigare lägga vad en häst faktiskt är för något.När jag själv började på ridskola så tyckte jag faktiskt att upplägget som dom hade där ändå var rätt trevlig första terminen vi hade 30 min teori först och sen fick vi rida 30 min efteråt.Var ju in princip så att vi småttingar skrittade av hästarna efter lektionen som vara före.
mvh/Q

http://qodrofenia.bloggplatsen.se

 
Anneli Johansson - Bloggtävling hos mig

Anneli Johansson - Bloggtävling hos mig

7 december 2011 06:18

sv: jag har små skottkärror får hoppas den funkar till dom ;)

http://stallekekullen.blogg.se

 
Nina

Nina

7 december 2011 11:19

Även en nästan hästfri dag kan ju vara en bra dag :)

Det lät spännande med tunnor och bommar, vad gjorde du för övningar? Alltid kul att få lite tips på saker man kan göra vid hand, med hästarna.

http://stallskogalund.blogg.se

 
Spanaren

Spanaren

7 december 2011 11:39

Har med Secret idag på min hemida ;.)
Ha en bra dag/ kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Kerstin

7 december 2011 12:36

*Ler* Så söt så!
Detsamma! Kram!

 
Ingen bild

Sandra och Gutten

9 december 2011 10:35

Kan berätta orsaken för er som funderar varför de sandar fläckvis!
Det är nämligen mycket billigare för kommunerna att göra så, sandbilarna får alltså inte heldra med sand =S
Dessutom så har inte bilarna(iaf här i trakten) betalt när de hämtar sand, de har endast betalt de sträckor de sandar!
Helsjukt enligt mig! =/

Kerstin

9 december 2011 23:14

Idag hade de verkligen kunnat fått sandat efter vår väg. Stackars små pojkarna halkade när jag skulle gå med dem efter vägen, fick putta ner dem i diket till slut.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards