Stallrosen

Alla inlägg under februari 2012

Av Kerstin - 19 februari 2012 22:11

Började med att sova ut!! Brukar ju som sagt inte sova så länge när jag gått av, men något är annorlunda nu, sover som en stock och låter mig själv göra det också. Fikade lite med familjen innan de drog på bio. Själv pallrade jag mig ut till stallet för att pröva rida Secret och göra det vanliga stalljobbet. När jag hade Secret på gången så rasade det för fullt från stalltaket, mitt framför näsan på henne. Tror ni hon brydde sig?? Nix, stod som ett ljus och tittade helt lugnt, klart hon hoppade till lite, det gör man ju när det bara kommer, men inget mer. Jag blev lite imponerad av hennes lugn och väldigt glad, kanske det skulle bli en trevlig ridtur trots allt! Kelsjuk var hon med. På med rid kittet, hon fick till och med på sig New Dawns gamla vita benskydd, de är ju lite korta, men, men.. Hade ju tingat ett par, men....    Vi var så stiliga när vi gick ner till hagen/ribanan. Longerade henne först och hon gick as kalas bra!!! Bara positiva tankar nu! Satte upp, stod som ett ljus, stod helt still när jag satte på min handskar, 2 travhästar kom travandes förbi, hon tittade bara, vi skrittade iväg helt lugnt, duktig tjej!! 20 meter senare så var det "krig", jag hoppade av i ren självbevarelsedrift, arg som ett bi!! Upp till volten där linan låg, kopplade på den och ut på volten med henne. Sedan fick hon galoppera och galoppera och galoppera, hon bad om att få sakta av, men jag lyssnade inte på det, varför ska jag det??!! Jag var säkert väldigt oschysst mot henne, men vet ni vad, det skiter jag högaktningsfullt i. Som man bäddar får man ligga.   Hade tänk hoppa upp på henne igen efter det här. Men till saken hör att när jag gick ut så var det sol och plusgrader, så jag hade bara väst och en tröja, efter vår "dust" så började det tok snöa, stora blöta flingor på tvären. Vi blev båda dyngblöta direkt. Så vi gav oss, återigen takras, inga som helst reaktioner. Hon är ju egentligen inte dum (vilket jag eg inte tycker någon häst är i vanliga fall, men ni som har lite vett i huvudet förstår mig, ni andra får ha överseende med mitt ordval), men VARFÖR måste hon ha dessa "fasoner". Ont i kroppen, ok, trauma, ok.. Rom byggdes inte på en dag, men nog fasen fick de dit en byggsten i veckan i alla fall.

Under natten så hittade jag iaf en dressyrsadel som jag tror kan passa henne, fick den till mkt bra pris och i samma sekund jag klickat iväg mailet om att jag skulle ha den så kommer ett mail från en, vad det verkar, seriös köpare på henne. Tja vad säger man....

Nu ska jag sova på saken..

Kerstin

Av Kerstin - 19 februari 2012 00:19

Började blåsa mitt över dagen här och senare på kvällen så kom det även snö. Då graderna låg runt nollan så blev det snabbt blött på hästarna. Så jag bestämde att alla skulle få sova inne i natt. Småkillarna stod ändå och ruvade under ett träd, vet inte varför de inte går upp till vindskyddet.. Knasar.. Curre såg iaf överlycklig ut när jag tog in honom och stängde igen dörrarna, Sullivan vara lite mer skeptisk, men så såg han att det fanns mat och ingen snö eller blåst så när jag kom tillbaka efter en halvtimme stod båda killarna och halvsov där inne.   Walle flyttar ju in i stallet när det blir så här, så han var nöjd han med. 

Jag som inte direkt är någon stor konsumet av täcken, köper det hästarna behöver och så är det bra (iaf när det gäller ute täcken), De täcken New Dawn hade var ju nästan alla 10 år!! Nu i vinter, så har småkillarna massakerat 3 täcken!!! Trött man blir på dem, men nu får de klara sig, snart dax för regntäcken, så inte får de några nya fina vintertäcken nu i vår iaf... 

Blev lite tårta idag och en massa kaffe. Men konstigt nog så är jag faktiskt lite trött, redan!! Och har hela 7 timmar kvar!!   Går nog bra, det med!!

Ha en toppen kväll!!

Önskar

Kerstin 

Av Kerstin - 18 februari 2012 08:46

Brukar i allmänhet inte göra sådana här inlägg, men det hrä var ju så grymt snyggt så jag bara måste!! Var inne hos Matilda, och hennes välbesökta blogg Showjumper och hittade dessa i morse, GRYMT snyggt!!

     

Bilderna lånade från Spooks

Ägde en gång i tiden ett par lila ridbyxor, tror det var ett par Pikeur, mina favvobyxor genom alla tider, både i färg och byxa, eller förresten hade faktiskt ett par bordeaux färgade en gång och de var ju faktiskt också grymt snygga...

Nu ska jag speeda på, kalas i dag ju och sedan kommer släkten innan middag och förhoppningsvis en tupplur innan jobbet!

Kram på er!

Kerstin

Av Kerstin - 17 februari 2012 22:29

Vaknade av att det knackade på dörren. 1:a tanken var att hästarna var lös, men det vara bara sotaren.. Jag hade sovit ända till 13.00 Jag brukar normalt kliva upp vid 11 när jag går av, men allt är ju inte normalt nu så. Är trött nu med så jag ska natta kudden alldeles strax.

Dotter var hon kompis idag, de tränar inför talangjakten! Ska tydligen sjunga..

Men igår var de ju så här duktiga och det ska de tydligen vara i morgon med.. Om inte förkylningen blir värre.

 

Lite oskarpt, men de är ju mina   så det gör inget..

Och så dessa lurvar som absolut måste ligga i en dörröppning!

 

Jätte lätt att ta sig förbi...

Natt i natt!!

Kerstin

Av Kerstin - 16 februari 2012 23:26

Efter att ha tagit beslutet i morse så tog helt enkelt orken slut, har verkligen inte mycke energi i mig. Men hundarna fick sig en tur och sedan for jag iväg för att handla till kalaset i helgen. Fikade mellis med ungarna och då säger dottern; "Mamma, innan ni kom så såg jag en stor fågel som störtade i hagen. Den sitter där uppe på den vita grenen nu." Son och jag spejade nyfiket ut genom fönstret, nej, ingen fågel. Men det är ju bara en trätopp som gått av, sa jag, så det ser ut som att det sitter något där. Dottern skakade bestämt på huvudet, såg vi inte?! Jag hämtade kikaren (ja, vadå, vi bor på landet, här ligger kikaren inom räckhåll!!  ). Titta själv sa jag, det är en avbruten trätopp, vände mig lite och DÄR satt DEN och kollade rakt in i kikaren!!

 

Ett stycke uggla!!

Och som den jag är så vet ni alla att jag ABSOLUT måste ut och fota, den flög iväg, men skam den som ger sig tänkte jag och följde efter, tänk att få den perfekta bilden..

   

Nu var det här en ovanligt tjurig uggla och tydligen ville den INTE vara med på bild.

Skapligt nära iaf...

    Så äntligen kunde jag gå in och dricka upp kaffet.... 

Dottern ville rida, egentligen fanns inte tiden, men så sa hon att hon ville sparka boll och leka med Zabina och det kan hon ju göra själv medan jag fixade klart i stallet. 

 

     

Jag gillar översta bilden med traktorn och allt, rörig, javisst, men de är så fina på den.  

Snodden vi har på Zabina är inte för att hålla henne i någon form, den är bara där för att hindra henne från att dra ner nosen i backen, dottern orkar inte få upp henne då och då går hon kanske inte alltid dit dottern vill. Som en grästygel ungefär..

 Och som den jag är så var jag ju bara tvungen att plåga lilla Curre lite... 

 

Han ska ju kunna fokusera på sitt, fast det går en snygg tjej en bit bort. Behövdes bara en tillrättavisning. Sedan stod han så fint och de kunde gå bredvid varandra (med passning). Han måste ju kunna vara med andra hästar, annars funkar ju inget.. Älskar den här lilla killen mer och mer. Otroligt klok!! Inget brunstigt sto än, då blir han ju lite värre, men är ju ändå hanterbar.

Angående beslutet om Secret, så vet jag att jag gör rätt. Jag säljer naturligtvis inte till första bästa, utan till någon som vet vad det handlar om. Om det bara varit jag och mitt intresse det handlat om så har jag behållit henne, som 2:a häst eller ett projekt. Men inte som det är i dag. Och jag vill känna samma glädje efter att ha ridit Secret som jag gör när jag hanterat ponnyerna. Lilla söta Prins ger mig mer glädje varje kväll när han kommer travandes i hagen än vad Secret gör och då är det bara att inse fakta. Har ingen ångest över beslutet. Vill man ha en Audi, så köper man inte en Volvo...    Tror ni förstår.

Ha det så bra!

Önskar

Kerstin 

Av Kerstin - 16 februari 2012 08:23

Tänk vad hjärnan jobbar och bearbetar på natten. Min första klara tanke i morse var att jag skulle sälja Secret, som avelshäst. Nu sitter jag här och funderar till och från.. Faktum är att hon faktiskt inte ger mig något. Jag kommer ju inte från gården eftersom träd rasat över stigarna från vår gård som går upp i skogen och möte av bilar har hon ju visat vad hon tycker om.. Dessutom så gillar jag inte att hon får tjurslag på vägen och inte har koll på benen. Kanske blir allt bättre med tiden, men var det problem jag ville ha när jag köpte henne??? Jag tror absolut man får vad man behöver  och kanske behöver jag henne mer än jag fattar och tror, just för att komma ner i varv och landa mellan varven. Men faktum är att jag snart inte tycker det är kul att rida längre. Jag vill RIDA, träna och allt vad det innebär. Jag vill känna mig lika harmonisk och glad efter ett pass med MIN häst som jag gör efter att ha hanterat ponnyerna. Inte känna att jag får ännu fler funderingar. Vem säger att hon kommer att må bättre av att bli riden?? Hon är ju en bra mamma som gett fina avkommor, så det kanske är hennes lott här i livet. Visst har det blivit bättre, men.... Ja, ja. Jag ska inte göra något förhastat, hon ska behandlas igen om någon vecka och vi får väl se tiden an lite till. Men jag tycker det är frustrerande att se småponnyerna gå från klarhet till klarhet för varje pass och här står jag i princip helt still och trampar.

Den som lever får se.. Nu ska jag lämna tillbaka en hög sadlar jag prövat och handla lite inför kalaset i helgen, sedan blir det till att jobba en natt innan fredagen bjuder på städning mm...

Ha en toppen dag!

Önskar

Kerstin

Av Kerstin - 15 februari 2012 20:05

Började med att försova mig i morse, men fick iväg ungarna till skolan i tid. Sedan var det frukost, starta en tvättmaskin och ja, hästarna ut i hagen osv. Hundarna fick sin morgon promenad.

Sedan fick Walle jobba lite på lina, övergångar och några galoppfattningar, jobbigt tyckte han, jätte duktig tyckte jag!  

 

   

Han fick en fin fläta idag ..

Sedan blev det nästa kille ut.. Curre fick genomgå samma procedur. Mycket övergångar, SUPER duktig!! En riktig pärla den här killen!!

 

Lite överambitiös..

 

Så fin!!

Han fick avsluta med att skritta i lite lätt djupsnö.

   

 

"Frust", lite jobbigt det där matte...

Hann med att mocka, fylla på vatten och mysa lite med lilla guldgossen och släppa ut hundarana innan det var dax att fixa mellis till ungarna och inte lite lättare lunch till mig. Sedan hoppade jag i ridbrallorna och ut med Secret, prövade sadeln jag hade lånat hem.. Den gillades inte! Hon spände sig, slog med svansen och jag får direkt en "tipp" känsla. Enda sadlarna hon inte reagerat så är min hoppsadel och den 1:a dressyrsadeln jag lånade.

Ut med henne i hagen (hon blev linad innan uppsittning så hon var lite jobbad hon med) och in med Zabina. Hon fick busa av sig lite först innan jag tömmade henne lite på volten, avslutade med att låta henne skritta av lite i djupsnön. Hon behöver få plumsa bort några kilon som satt sig på magen.   Åh, glömde ju! Fröken Z fick hoppa lite också. Hon tog ordentliga skutt över de blå tunnorna, jätte duktig!!

Sedan ilade jag in för att göra middag, samtidigt som läxorna påbörjades. Ut med hundarna en sväng igen, innan jag fixade det sista med hästarna inför natten och hängde tvätten, gjorde klart läxorna med dottern, sonen jobbade på med sina läxor med sin pappa. Så nu har jag gjort rätt för en kopp kaffe  och soffläge.    

I morgon ska guldgossen få jobba lite, samt Walle och Zabina. Hoppas hinna rida Secret också, ska iväg och lämna tillbaka lite sadlar och handla, eller om jag tar det på fredag. Vi får se vart orken är. Lyckades även med konststycket att fastna med sladdarna till hörlurarna i stiglädren när jag skulle sadla på Walle, vilket gjorde att telefonen for ur fickan, ner på golvet och naturligtvis i olika delar. Tog in den i sadelkammaren och skulle blåsa bort lite hår och spån från den, då lyckades jag blåsa bort minneskortet!!   Rakt in bland diverse täcken mm!! Jätte lätt att hitta det. Men tillslut så!

Jaha, det var min dag i korthet... Vad har ni gjort??

Undrar

Kerstin


Av Kerstin - 14 februari 2012 20:57

Var iväg och hämtade en sadel idag... Men orkade inte pröva den..    Ibland tar orken bara slut liksom.. Små ponnyerna fick lite jobb idag och fina framfötter. Vet inte hur jag ska göra med Walles bakhovar då han inte vill hålla dem uppe så länge, blir sakta bättre, men... Nåja, i morgon blir det bakhovarna på de som fick fram fixade.. Jag vet jag delar upp knasigt.. ha ha!! Men eftersom jag är lite långsam så brukar jag ta fram en dag och bak nästa, då är vi sams hela tiden..

Imorgon ska våra små köttbullar Zabina & Walle få jobba på ordentligt, sedan blir det skritt på torsdag, kanske lite lektion på fredag, vila på lördag och jobb på söndag igen. Nu ska Walle, Zabina och Curre igång. Walle kommer inte att gå kvalitets, tror inte han hinner bli redo, men Curre ska!!

Ha en toppen kväll!

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards