Stallrosen

Direktlänk till inlägg 9 mars 2012

Favorit ras..

Av Kerstin - 9 mars 2012 21:48

Hade ju tänkt fråga i förra inlägget med filmen om friser hästarna, men glömde av det. Men nu undrar jag, har ni någon favorit ras bland alla våra vackra och underbara hästar eller fäster ni er vid individen oavsett ras?! Detta kan gälla rent generellt eller när ni ska leta häst. Olika raser har ju onekligen olika egenskaper, men oftast kan man ju använda dem till det man vill. I vissa fall fullt ut och i vissa fall till en viss del.

Jag är nog en sådan som faller för individen, men jag har alltid sagt att om jag får barn så ska de ha en welsh och en connemara. Gillar båda dessa rasers underbara egenskaper. Så här har jag ju en ras kvar att införskaffa.     När det gäller häst till mig själv så kan jag inte säga att jag absolut måste ha ett halvblod eller fullblod eller vad det nu kan vara. Här ser jag mer till individen eller vad jag vill ha den till. Sedan finns det raser jag tycker är trevliga och helmysiga, men som inte passar mig och jag inte skulle köpa av den anledningen. 2 av dessa raser har jag varit ägare till och en av dem kan jag ångra att jag sålde, eftersom han var en totalt fantastisk individ. Nu lever han ett underbart liv och det är det viktigaste.

Några av raserna jag gillar lite extra är bla, Haflinger, shettisar (naturligtvis), welsh, connemara, PRE, caspisk häst fullblod och nordsvensk. En salig blandning av ädelt och robust. Det finns fler raser som är trevliga och framför allt så finns det en hel massa trevliga individer.

 

2 av mina favorit raser och dessutom 4 trevliga individer.


Ha det så bra!

Kerstin

 
 
Camilla

Camilla

10 mars 2012 00:42

Blir ingen travare igen iaf om jag skulle köpa häst, för mycket jobb med att lära om allt.
Men skulle jag köpa en häst nu skulle det bli en welsh montain. De har en behändig storlek då man får med sig både hästen och vagnen på samma släp när man ska iväg nån stans.
De har fint steg och kan komma långt inom körningen, dessutom kan de vara så vackra. :)

Skulle jag haft en till stor häst hade jag inte Tackat nej till el fin PRE, men i verkligheten hade jag skaffat en nordsvensk eller tinker.

http://parellikusken.blogg.se

 
marianne

marianne

10 mars 2012 07:56

Jag ser nog mer till individen, men jag skulle aldrig ge en fjording eller haflinger chansen att visa sej trevliga, det är två raser jag absolut inte kan tänka mej att ha, men jag känner en del trevliga fjordingar.
Mina favoriter är nog tinker, nordsvensk och frieser, och naturligtvis irländsk hunter ;)

http://marresmams.blogg.se

 
Marie

Marie

10 mars 2012 08:01

Individ men jag brukar falla för welsh i slutändan.
Quarter till mig själv.

http://stallbrannebo.blogg.se

 
Camilla

Camilla

10 mars 2012 09:01

SV: Ska prata med hanngrens, men med tanke på att däckeln är väldigt sliten och i dåligt läder så funderar jag på om det är värt att lägga ut pengar på omstoppning är andra saker på den är väldigt slitet också.

http://parellikusken.blogg.se

 
Anna

Anna

10 mars 2012 10:35

Jag har ingen riktig favoritras utan brukar gå på känsla för individen. Ska tillägga att på den tiden jag tävlade aktivt i hoppning (upp till Msv B) blev det automatiskt halvblod och hannoveranare för att de är bättre "lämpade" för den typen av tävlingar...ansåg jag. Idag spelar rasen mindre roll då jag inte alls är på samma nivå som då. Hade lika gärna kunnat köpa en islänning, fjordning eller nordsvensk den här gången...men nu blev det underbare Tabasco istället:D Vilket jag är jättenöjd med:D

Svar:Som jag förstår har det inte stått så mycket om det förrän nu. Känns lite tråkigt att det inte blev helt utrett för 20 år sedan. Kan vara svårt att få rätsida på det nu. Jag tar INTE ställning till fördel för någon utan avvaktar en ev. rättegång istället. Men enligt rykten ska det förekomma på andra platser runt om i Sverige....Får hoppas att Ridsportförbundet får rätsidan på det framöver!!

Mvh Anna & Tabasco:)

http://www.anaby.bloggplatsen.se

 
Erika

Erika

10 mars 2012 11:11

Har heller ingen riktig favorit ras.
Jag tittar mer på utseende, personlighet osv. :)

Visst jag har kikat mer på haflinger, welsh cob hästar att bli min framtida häst. :)
just för att dom är lite grövre, och jag vill nog fortsätta med mitt dressyr intresse.

Och hoppa mer för skojs skull.
Gillar hästar som är halv grova inte grova som nordsvensk, men heller inte smäckra som fullblod.
Halvblod, vissa.. ja, men andra nae. :P haha.

Halv grova, mot lite grövre hållet gillas. :)
Sen går jag efter utseeende, ålder och mankhöjd mest.
Och vad den ev kan passa bra som.
Dressyr, hoppning.

Kommer inte skaffa travare igen, de har jag haft.
Och även om många är jätte fina ridhästar har jag haft otur med mina, och vågar inte chansa igen.

http://eriikapettersson.blogg.se

 
Qodrofenia med ridtravare i fokus!

Qodrofenia med ridtravare i fokus!

10 mars 2012 16:08

sv:Myten om B-vitaminerna har ju funnits länge och mycket är ju invaggat från foderföretagen.Och precis som du säger är det en inte speciellt mycket B-vitamin man får per flaska av de mest kända prepparaten som ändå kallas högkoncentrerade .Ett av de mer kända foderföretagens flytande B-vitamin innehåller 0,4 % B-vitamin .så det är alltså 99,96 % som är något annat som inte produkten säger sig vara.Sirapslösning troligen så en hel del socker med andra ord precis som du säger.samtidigt är ju B-vitamin vattenlösligt så överskott kissas ut.Så det är ju inte farligt att ge.Men det är en onödig utgift på många sätt.
mvh/Q

http://qodrofenia.bloggplatsen.se

 
Anna

Anna

10 mars 2012 21:04

Jag försöker ju gå på individen och det är väl därför jag har ridigt på allt från shire till russ^^
har alltid gillat fullbloden och nu när jag har en vill jag aldrig byta bort dom igen:) en russhingst att köra och ha lite småavel med är en annan liten dröm jag har

http://annashastliv.blogg.se

 
Nina

Nina

11 mars 2012 12:52

New Forest är en av mina favoritraser, de har nästan uteslutande kanonpsyke och är därför en perfekt ras för ungdomar. De finns i allt från b-ponny till liten häst, så är man inte för stor och tung så kan man alltid hitta en nf i passande storlek.

Vi har haft russ inackorderade på gården, då upptäckte jag vilken trevlig ras det är. De har lite mer kallblodslugn över sig och hetsar inte upp sig i första taget. Dessutom är det ju en svensk inhemsk ras och det är ju extra roligt.

Vi har haft haflinger och welsh mountain också, och det är också trevliga raser.

Nu är vi ju nyblivna ägare till en islandshäst och det är verkligen en supertrevlig häst.

Frågan är om inte de flesta raser är bra, var och en på sitt sätt. Alla är de ju HÄSTAR och det är ju just djurslaget häst som är mitt favoritdjur.

http://stallskogalund.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards