Stallrosen

Alla inlägg under maj 2012

Av Kerstin - 1 maj 2012 07:16

Måndagen bjöd på vackert väder och en underbar ridtur på fina Zero. Skogen är vår vän fortfarande, vill så gärna åka iväg och rida i ridhus, men det känns som om vi ska bygga upp oss lite mer först och det kan vi lika bra göra i skogen. Traven ser jag inga problem med, naturligtvis ska han bli starkare även här, men precis som hans Anna sa, så är det galoppen som vi måste jobba lite mer med. Här behövs mycket mer styrka, lösgjordhet och framåtbjudning. Men allt hänger ju ihop, blir han starkare och mer lösgjord så kommer ju framåtbjudningen. Igår bad jag om lite mer fokusering, han fick inte ila iväg i skritten, spelade ingen roll om han gick på lång tygel eller ej, det var lugn skritt som gällde. Jag lade även in lite klättring i den branta sandbacken jag äntligen hittat i skogen (tog bara 10 år!!). Precis som jag trodde så gav det mer att gå ner för backen än upp för den. När han går ner (den är brant!!) så måste han verkligen sätta under sig baken och när jag sedan travade så var han ju jätte fin!! Gäller att vara lite smart när man är lat..    Summan av vår ritt var mycket bra! Kan inte kräva mer, eftersom jag själv är så ringrostig, men vi var nog rätt nöjd både Zero och jag när vi lunkade hem över.

Dotterns favorit bild. Motivering; "Håret fladdrar så fint."  

  

Väl hemma och jag skulle släppa ut honom i hagen blev jag full i skratt! Zabina stod ganska nära grinden, medan Prins var i en helt annan del av hagen. Men Zero kom ihåg reglerna för hagvistelsen, dvs "Man går inte för nära Zabina, då åker man på stryk." Men hur skulle han göra nu då??? Han måste ju gå in i hagen och på något sätt komma förbi den där lilla shettisen som stod en bit bort, för att inte hamna för nära Zabina.. Det slutade med att Zero närapå kröp längs staketet, medan Prins tittade på honom.   Blev ett bråk under dagen, men annars var det lugnt i hagen. Zero får vara med, men bara om han är undergiven, minsta lilla han tittar lite för länge på Zabina så tar Prins ett steg mot honom och han pyser iväg. Så otroligt roligt att studera dem!

Passa dig du...

Titt ut!


I morse vaknade jag 04.15 i morse av huvudvärk, nu 2 Treo och lite frukost senare så ger jag mig ut på min ädla springare igen. Så har jag ju hela dagen på mig för de andra små!

Ha en skön 1:a Maj!!

Önskar

Kerstin 

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards