Stallrosen

Alla inlägg under augusti 2012

Av Kerstin - 22 augusti 2012 08:31

Ja inte vet jag... Men dagen började med att jag tog hundarna och sprang nästan hela min runda, både upp och ner för backar, samt raksträckorna!! Jag var mer än nöjd, inte så långt, kanske 2 km, men stort för att vara mig!! Tänk vad bra jag ska springa när jag får fingrarna ur och köper springskor då...   

Sedan blev det lite annat fix, med hem, barn och annat. Innan middagen tog Hero och jag oss en tur i skogen och tränade övergångar, jag som ridit i helskodda ridbyxor i 6 månader nu hade mest fokus på mig själv, eftersom det var oskodda som gällde igår, ha ha. Jag som aldrig hade skodda förut!! Hem fixade middag och lite små snack med barn och en vän innan jag och hundarna tog oss en "power walk", ja ni hörde rätt, fanns energi kvar att bränna av... Och som om inte det var nog så körde jag rygg och mag träning när jag kom hem!!   Kan någon ringa efter en ambulans!! Tror på allvar något är fel här!! Men sedan återgick jag till det normala genom att dimpa ner i soffan och ha det mysigt.   

Och som om jag inte har nog här i livet så tackade jag ja till ett till jobb.... Så nu hoppas jag att mina 3 arbetsgivara har vett att sprida ut sina timmar de behöver mig så jag slipper slå knut på mig själv, men så blir det ju naturligtvis inte, ha ha, det vet jag ju, vis av erfarenhet.   

Bjuder på en dålig bild på schabraket och en del av guldgossen... Svårt att se att det är guldpasparoll, men det är 2 guld och vitt i mitten.. Snygg som attan!! Synd den inte fanns i dressyr modell, men det kanske kommer eller så hittar jag någon annan i framtiden. Har schabrak så jag klarar mig egentligen. Hi hi!

 

Bättre bild kommer i framtiden... 


Nu är det väl bara att sätta fart igen då... Med benen fulla av spring så ska jag rasta av dem, rida, in och lära mig nya jobbet, handla, hämta barn, fika mellis, ut med hundarna, jobba, hem och fixa stall innan jag ska iväg till nattens pass.

Ha en toppen dag!

Kerstin



Av Kerstin - 21 augusti 2012 08:59

Igår tog en ovanligt lång helg äntligen slut. Dubbel jobbade lite och normalt brukar jag hinna sova mellan passen, men trots att jag var utan både hundar och barn i helgen så vart det dåligt med sovtid. Vet inte vad jag hade för mig mellan passen, men sov gjorde jag inte iaf, vilket är mycket dumt naturligtvis.   Så när äntligen måndag morgon kom och jag fixat med hästarna, startat diskmaskinen och plockat lite här hemma så hägrade sängen! Poff.. så sov jag.. Hörde någonstans långt borta hur hundarna kom hem, vaknade till vid 11, gick på toa och bums i säng igen.. Vaknade strax före 13, var som en zombie, hade nog sovit längre om det inte varit för att telefonen plingade att jag fått sms, några stycken till och med... Ha ha, jag hade inte hört de första 5 st så det var lite oro i det jag vaknade av, hi hi!! Kunde lugna personen med att allt var bra förutom lite huvudvärk, som kommit av för hårt sovande.

Skola, barn, mellis, hundar mm allt är åter som det ska. 

Blev en härlig skritt tur på fina Hero på kvällen. Dagen till ära så fick han på sig sitt nya schabrak, ett svart, med guldpassparoll, SÅ snyggt på honom, tyvärr finns det bara i allround, men det funkade ändå på dressyrsadeln. Jag blir fortfarande lika förvånad varje gång jag skrittar ut med guldgossen och han bara skrittar. Hela turen i går så gick han på i ett bra tempo med långa härliga steg, både bort och hem. Om han av någon anledning ville iväg så blev det trav, inget taktande eller annat trams. Jag tror han är lika förvånad själv och nöjd framför allt, nu hinner han ju spana in omgivningen och upptäcka saker att skygga för och spana in lite extra  . Ja han är fin och bra på alla sätt den finaste stora guldgossen.

Den lilla gula gossen har ju vuxit och blivit en fin pojke han med, ska styla upp honom och fota lite framöver. Satt en natt och kollade lite på bilder från när han kom i höstas, han var ju fin redan då, men nu, lite mer massa, mycket mer man och lugg, snygg kille!!   Även Walle har vuxit till sig och ser inte längre ut som en damcykel i ryggen. Curre lika fin som alltid, lite stor magen kanske... Och lika med lilla söta Prins. 

Nu ska jag lämna dator och bloggen en stund, skogen och min springrunda hägrar, nästan lite abstinens efter att inte  ha sprungit på 4 dagar! Är nog ett sundhetstecken tror jag...   


I min presentation har jag skrivit att livet går i vågor, men att även i de djupaste svackorna så finns små glädje ämnen och så är det.. Vissa dagar ser jag dem inte och det är då jag tvingar på er depp inlägg, sorry! Men jag ska försöka hänga kvar i de små glädjeämnena i livet nu och framöver. För jag har många sådana. Så även om förluster och tråkiga händelser dyker upp så finns de där, små, men viktiga guldkorn i vardagen. Ibland väljer jag att förstora dem lite, för min egen skull, för att jag ska få energi att gå vidare, att se bortom det trista och det hjälper. Något att tänka på även för er andra om ni känner er deppig. Inte alltid så lätt, men det är ju så mycket trevligare att må bra. 

Kram och ha det så bra!!

Kerstin



Av Kerstin - 18 augusti 2012 01:15

Kolla vad vi gjorde för ett år sedan.... Fina, fina lilla Prins och Coola Curre!!

         

Ridhus och bommar, duktiga barn och sötaste och bästa små ponnyerna!!


Har inget bättre att skriva om, sorry!

  

Kerstin

Av Kerstin - 16 augusti 2012 21:45

Tja, efter att ha jobbat en hel sommar så kan man ju inte klaga på vädret nu när man är ledig.. 3 dagar med barnen och 3 dagar med sol och bad. De första 2 dagarna blev hemma i sjön.

     

 

Mysigt!!


Men idag packade vi in oss i bilen och drog till Härnösand och den underbara badplatsen vid havet och grottorna som vi var i förra sommaren. Mitt minne är ju inte det bästa så vad det heter kommer jag inte ihåg, men fint är det!! 

     

Blev en hel dag med sol, bad och värme!

Till och med jag tog 2 dopp!!

   

Trötta barn på hemresan!!

 

Detta skumma djur hittade vi också..

Känner mig ganska nöjd efter dessa 3 lediga dagar, men vädret ska fortsätta vara bra så vi njuter vidare!

Nu soffläge, har hand om grannens hästar i helgen med så det är fullt upp.


Ha det bäst!

Kerstin

Av Kerstin - 14 augusti 2012 18:36

... ett djupt andetag och går under ytan igen... Vet att jag kommer upp igen, lite mer härdad och en erfarenhet rikare. Men visst borde jag få lite raksträcka nu, en liten iaf.... Eller det har jag ju förstås haft nu några veckor, glömde det...

Men jag hade behövt lite mer kraft innan det här, bara lite mer.... Men nu är det som det är och blir som det blir. Allt kommer att bli bra i slutände. Önskar bara att "om" inte fanns...


Kram

Kerstin

Av Kerstin - 12 augusti 2012 23:37

Idag blev en lugn tur på Hero, han var lite tjock i sina bakben, tror faktiskt att han håller på att rensa ur sin kropp, en massa slaggprodukter som ska ut. Han hade en ganska markat karprygg när han kom, den försvinner allt mer nu, och det säger sig egentligen själv. Han skrittar och travar med hela kroppen nu, helt avspänt, klart att alla muskler som tidigare varit spända nu lossar allt mer och blodet strömmar igenom dem på ett annat sätt och all skit som lagrats i dem måste ju ut på något vis!Jag vill verkligen poängtera att jag inte på något vis dömer de som ridit honom före mig! Jag tror spänningarna kommer av alla miljöombyten och ryttarbyten han varit med om sedan han kom till Sverige. Det är ju en stor omställning bara att komma till kalla Sverige i från varma Spanien. Att sedan läsa av nya miljöer och ryttare som ska hitta hans knappar och han som ska förstå sin ryttare. Nya hästkompisar mm mm. Kanske går jag för sakta fram med honom, kanske forcerar jag honom, men något händer i honom och jag hoppas så att det är till hans fördel. 

Blev trots lugnet en trevlig tur, han är så mysig nu, ett helt annat lugn i honom, skrittar på med hela kroppen, travade lite, red lite skolor i skritt. Sedan såg jag en travare före oss, den missade Hero. Och istället för att möta den på vägen så red vi upp i skogen, eftersom jag visste att den skulle komma i full fart nere på vägen. Ett litet test av Hero samtidigt, visste att han skulle höra travaren, men inte se den. Intressant att se hur han skulle reagera. Han spetsade öronen, men fortsatte sin lugna skritt. Som sagt, händer mycket hos honom nu!!   

Hemma igen blev det det vanliga stallfixet och umgås med mina älskade barn. Sköldiz fick rent i sitt akvarium och såg nöjd ut. Lite annat fix hemma så vi kan ha resten av vecka fri, jag och barnen. Skolstart snart och vi behöver verkligen få lite egentid nu.

Ha nu en god natt och en trevlig morgon!!

Kerstin


Av Kerstin - 11 augusti 2012 22:41

Vilken fredag vi fick barnen och jag. Efter hundar och min springtur som idag blev backträning och hästarna var avklarade så begav vi oss iväg till tivolit. Innan vi kunde åka karuseller så var vi på stan och hämtade ut lite kontanter, på vägen ner igen så slank jag in på Indiska och kom ut så här snygg!!

 

Tunika, leggins och halsbandet fick följa med mig ut... 

 

Ingen kunde vara gladare än jag...   

På tivolit så var det virvel vinden ut först... Jösses vad vi snurrade!! Sjukt kul! Barnen åkte lite mer och sedan tog vi en fika vid ån. När vi helt lugnt satt där så kom en person och gick förbi, stannade upp, backade och tittade på mig och sa: "Du ser så himla trevlig ut så jag måste bara få säga hej." Lite skratt och annat snack innan jag fick fortsätta njuta av kaffet och lugnet, men vilket trevligt avbrott!!   

Väl hemma igen och jag skulle börja med middagen, så pinglade telefonen. Utgång??!! Tja, kollade upp om jag hade barnvakt och hundpassning, inga problem! Och så var man på gång igen!!   Sedan har jag ju världens underbaraste barn också måste jag bara få tillägga! Frågade dem om det var ok att jag gick ut, eftersom vi faktiskt inte träffats så mycket de senaste veckorna, men då säger de i kör; "Klart du ska gå ut med dina vänner, det är ju lika viktigt för dig som för oss." Och så lägger sötaste lilla dottern till; "Hoppas du hittar en snygg kille också."   Kan man annat än älska dem!!

Blev en ganska lugn och rolig kväll. Fick 2 knasbollar efter mig som blev helt facinerad av mina underarmar, men tillade den ena av dem, "Du är snygg hela du också."   Skrattad åt honom och såg en kill kompis som fick rädda mig ur situationen. 

Idag blev det stall, hästar för hela salanten, hämtade barnen, dottern skulle på kalas. Sonen och jag kämpade i oss en halv pizza var här hemma. Sedan blev det soffläge efter att ha hämtat hem dottern. Tänkte springa nu i kväll, men benen var lite stumma, men inte så mycket som jag trodde, kunde tydligen ha tagit i mer än jag gjorde. Bra att veta. Feeling good känslan sitter kvar. 

Ha det så himla bra och tack för att ni läser mina tok inlägg!!

  

Kerstin


Av Kerstin - 10 augusti 2012 09:47

Vaknade vi till strålande sol, men nu kommer molnen in... Vilken tur vi inte packat badväskan. Nej, idag blir det tivoli med barnen och har vi tur så kanske solen kommer i eftermiddag så vi kan ta ett dopp i sjön. Sonen är SÅ ridsugen så en liten ridtur ska vi försöka hinna med också. 

Stora fina gula ska få sig en skritt tur i skogen i kväll innan soffan ropar in mig hade jag tänkt. Borde bada en av hundarna... Funderar skarpt på att klippa ner Dexter lite, varken orkar eller hinner hålla efter hans päls i dagsläget. Får se hur det blir efter badandet, kanske bara klipper bort det värsta... 

Gjorde en bra deal här om dagen faktiskt, ska byta ridlektioner mot fotolektioner!!   Hur bra var inte det!! Dessutom inga avancerad ridlektioner, ambitionsnivån låg ungeför på att "Om jag bara får hästen på ett ungefär dit jag vill."   Jag tror Hero och jag fixar det galant.... Eller vad tror ni?! 

 

Återstå att se vad Hero gillar det... Ha ha!!

En Stockholms resa är inplanerad och ev så är jag sugen på en tripp med barnen ner till Ullevi och Monster Truckarna, någon som känner för att vi kommer och hälsar på er då och sover över...   Vi är rumsrena och rätt trevliga!!

Ha en fantastisk dag mina vänner!!

Kram

Kerstin


Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards