Stallrosen

Alla inlägg under oktober 2012

Av Kerstin - 16 oktober 2012 07:51

Igår när jag gick ut för att morgonfodra så hoppar Curre på 3 ben... Såg direkt att det här var liksom inte alls bra... Och det var det ju inte heller... En ordentlig senskada, vi fick ingen riktigt bra plåt på hoven, men ev finns det ngt som inte är riktigt ok där heller... Dvs en fraktur (spricka). Han står på box nu och allt som där hör till, vi ska kolla honom om en vecka/14 dagar igen och se om det går att få en bättre plåt på hoven. Jag är inställd på att han vandrar vidare.

 

Fina Curre!

Så var jag i skogen i med hundarna och Dexter började tok klia sig i ögat, det var alldeles grumligt när jag tittade efter, men ser bra ut nu iaf, kanske hade vi lite tur att det bara var ngt litet skräp som fastnat.. Kattskrällets sår vill inte läka och hon vill inte att jag är där och pysslar för mkt... Tja vad ska vi ta mer då... Kranen på baksidan läker, stopp i handfatet på övervåningen, träningsvärk och som kronan på verket så SNÖAR det idag!! Tja, studsmattan är kvar ute, poolen är inte rengjord och riktigt tömd än... Stolpen är inte klar i vinterhagen.... Livet leker!! Tjohoo!! Jag går och dör en stund nu, syns och hörs till helgen kanske, om jag vill vakna till då, det är inte helt säkert...


Kram alla snälla vänner!

Kerstin

Av Kerstin - 12 oktober 2012 21:32

En helt vanlig onsdag efter skolan så packades ryggan och vi begav oss ut till vårt älskade Åstön. Blev lite fika och så grillade vi hamburgare, perfekt, middagen avklarad!!

           

Årets kanske sista dopp för hundarna också.

Sedan har vi ju en otroligt hungrig collie också...

               

Men tillslut så hittadfe han vägen upp... 

Blev en väldigt lyckad eftermiddag tillsammans!

Fredagen ängnades åt ett besök hos frissan och som vanligt så är jag super nöjd...

 

Fick även godkänt av Eddie!!   


Nu är det soffläge med barnen och X-Faktor.


Kram alla snälla vänner!!

Kerstin

   


Av Kerstin - 10 oktober 2012 10:25

Så har tydligen sorkar och möss tagit slut i skogen för nu är en av ugglorna tillbaka igen.

 

Ho ho...

Sedan har vi en örn som brukar sväva över gården ibland, samt att jag såg någon liten rovfågel här om dagen på väg hem. Den var ljusbrun, har inte en aning om vad det var för fågel... Kan ha varit en vråk... Jag gillar att bo på landet, tycker det är häftigt med djuren runt knuten. "Vår" grävling har ju skaffat partner, så nu är de 2 stycken som tassar på här på gården under kvällar och nätter. Gräsmattan är full av spår från rådjuren... Jag möter älgar och rävar på mina skogspromenader. Visst är det fantastiskt!!

I helgen så hade dottern sovkompis här och ridskoletjej som hon är så blev det ju lite ponny snack. Tycker Walle sköter sig bra, han blir allt mer social med olika människor, sedan om de inte kan hantera honom som vi kan är ju en annan sak, men just bara att han accepterar dem är ett steg i rätt riktning. En dag när de skulle ut i hagen så hade dottern av någon anledning hamnat först med honom och mot oss kommer 2 bilar, vilket inte är några problem, men den 1:a bilen bromsade inte och den andra bilen var en stor vit skåpbil med stort tomt släp..... Jag såg bilden av vad som skulle hända framför mig, men när Walle stannade upp och backade lite och sedan nära på satte sig så lättade bara dottern på grimskaftet och lät honom vara, bilden bromsade som tur va och kröp förbi oss och Walle ställde sig upp och fortsatte sedan lugnt gå bakom dottern. 10 guldstjärnor till honom!!

           

Tjejerna myser med Walle efter att ha varit på jakt efter shettis grimmor och Walles stjärtlapp till regntäcket.


Sedan har jag fått lite hjälp med pojkarnas skötsel också!

       

Knoll och Tott...   


För övrigt så tycker jag livet är helt ok just nu, njuter av dessa bra dagar, vet att det kommer jobbiga framöver.


Kram alla snälla!

Kerstin



Av Kerstin - 5 oktober 2012 03:23

... Några lortiga hästar i en hagen en morgon när diset precis börjat lätta och solen kommer fram...

 


Tog med kameran till hagen, för varje morgon när jag släpper ut Walle och Hero så ska de "bråka". Samma procedur varje morgon, ganska lustigt egentligen. De går alltid tillsammans, bor grannar och ändå.. Japp, jag VET att Hero är lite lortig, han tyckte väl att det var varmast att ligga i skiten, vad vet jag. Jag sover inte i stallet och inte har jag TV övervakning heller. Borsta dem gör jag när jag tar in dem....

     

På mitten bilden ser Hero ut som en stor myrslok, ha ha!!

     

Om jag drar i din grimma, vad händer då.?? Funderar Hero på...

Oj lyckades kapa huvudena på dem... ha ha!!

Lite killsnack....

     


 


Livsnjutaren Prins!!

 

Det är toppen att vara pensionär!

   

En fin höstdag hade vi!

Men det var i onsdags, torsdagen bestod av jobb och nu längtar jag till sängen, snart så..

Fredag hemma och ledig med barnen hela helgen, trevligt!!


Kram alla snälla!!

Kerstin

Av Kerstin - 3 oktober 2012 09:49

... Ifall någon saknat mig!!   Har varit fullt upp med jobb i helgen och måndagen gick ju åt till att komma ikapp, inventering hela dagen igår, men idag så... Är det ganska fullt upp med...   Klagar inte, det är ju jag som valt att leva med allt, känner att jag faktiskt kommer i kapp mig, sakta men säkert. Tror jag ska ta med mig kameran till hagen idag, vackert ljus... Eller heter det bra ljus.. Har jag tur bir det iaf några bra bilder, så får det heta vad det vill. Men istället för att sitta här och bara svamla så tror jag nog att jag beger mig ut nu! 

Har ju fått en utmaning också, oj oj. Tar tag i den under natten Emma!! 


Ha en toppen dag det förtjänar ni, alla underbara vänner!!

Kram

Kerstin


Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards