Stallrosen

Direktlänk till inlägg 7 december 2012

Flitens lampa...

Av Kerstin - 7 december 2012 11:35

..Lyste klart över oss igår (son ni ser tydligtpå de överexponerade bilderna...   ).. Ha ha!!

 

Barnen bakade pepparkakor, skulle varit lussebullar också, men jag glömde köpa jäst.

Sedan var det avslutning på skidskolan så vi hann inte klart, så resten får väl bli till veckan, nu finns det iaf jäst i kylen så då tar vi det samtidigt.

Här har vi snö och snö och snö... Tog mig nästan inte från gården i går kväll och nästan inte upp, så i morse vägrade jag ens försöka. Graderna har stigit till nollan, vilket gör att det blir ännu slirigare och jag kommer med all sannolikhet köra fast. Nej, jag har INTE skottat! Ringde grannen och han skulle komma idag. Jag har så ont i min högra arm så det är fasen inte värt att ens försöka. Måste spara den till att bära vatten, jobba och annat som en höger arm är bra till. Har haft mitt Back on track på nu och det blir bättre, men jag har antagligen ngn inflammation eller överansträngning så BoT hjälper inte fullt ut, men lindrar massor!

Tog en ordentlig sovmorgon i morse iaf 10.45 masade jag mig upp ur sängen... Tröttare än allt tröttast. Vet inte vad det är med mig.. En av mina nattkollegor hade i princip sovit i 3 dygn och nu var hon pigg som en lärka, kanske är det något sådant jag behöver. Jag ser iaf fram emot jullovet lika mycket som ungarna, ska bli underbart med lite ledigt! Har visserligen 3 dagpass inbokade av de 9 lediga dagarna, men det gör inte så mycket. Fortfarande 6 lediga dagar, fast det är klart, vette sjutton om julafton är en ledig dag...   Längtar till juldagen, bästa dagen på året. Lugnt, skönt, finns massor med mat, ingen stress, barnen har massor att leka med, ljuvligt helt enkelt!! 


För flera år sedan så köpte jag 2 st ljus, som ser ut som stenar, de har stått på sin plats i alla år och liksom bara varit. Men nu tuttade jag faktiskt eld på dem, det är väl det man har ljus till för eller???   Jag är expert på att köpa saker som jag sedan inte använder eller sparar till något speciellt tillfälle, men nu är det slut på det beteendet.   Saker ska användas!! 

 

Tänt var det här!!


Kram på er!!

Kerstin 

 
 
camilla

camilla

7 december 2012 13:19

mysigt med lite bakning =D...

Ja det är skönt om man slipper brodda. Men snart är dte gjort =D

http://bbqridtravare.blogg.se

 
Nina

Nina

8 december 2012 00:11

Ta inte på dig mer jobb nu! Du behöver faktiskt lite ledigt. Basta!

Så mysigt med julbak...jag har köpt jäst i alla fall och saffran, vi får se vad det blir...OM det blir ;-)

Jag köpte en del BoT för några år sedan, mren tyvärr känner jag ingen skillnad när jag använt dem :-(

Såklart du ska elda dina ljus! Vad ska man annars ha dem till? I advent tänder jag ljus varje eftermiddag/kväll, det hör liksom till, jag får sån ro med levande ljus omkring mig.

http://stallskogalund.blogg.se

 
Erika

Erika

8 december 2012 06:36

Du bör ta de lugnt så armen inte blir värre. :-)
Var rädd om dig. Kram

http://eriikapettersson.blogg.se

 
Cicci

Cicci

8 december 2012 08:35

Underbart med lite hembak :) ser så fridfullt ut :D
Ja detta beteende har jag med :P ... Handla in ljus som man sen blir för rädd för att tända på , de blir ju förstörda :D haha... Åh... Det där lät som min gubbes resonemang om ledighet :/ haha... Jag slog näven i bordet när han börja prata om att jobba På julafton med . Man vill ju ha sina nära o kära hemma iallafall den dagen . Hoppas du får ordning på armen :( låter inte kul.. Passa på att vila o njut av ledighet , finns så många måsten ändå i livet ;)
Kramar C

http://www.bonnaliv.bloggplatsen.se

 
Agnetha

Agnetha

8 december 2012 11:40

Å vad mysigt med julbak. :)
Haha, ja du såna där ljus har jag också haft. Man blir lite knäpp med de där "fina" ljusen för man vill som inte tända de, eller hur? Men det är ju det de är till för!
Skönt att du får hjälp med skottningen. De tär inte att leka med. Ta han dom dig!

http://agnethasfundror.seor.se

 
Anna

Anna

8 december 2012 16:52

Vad duktiga när är som redan börjat julbaka!! Jag ska sätta igång när jag blir långledig nästa gång:D Ger ju bort bak i julklapp;)

Det är inte roligt att bo i hus när det ska skottas snö:( Är både glad och tacksam att pappa har traktor och tar bort det värsta och sedan kör L-O med snöslungan:D Så det blir bara lite som vi behöver ta med snöskyffeln;) Förstår att det är tungt för dig!!

Hoppas att du har en vettig ledighet runt jul så att du hinner njuta av julen!! TA HAND OM DIG KÄRA VÄN!!!

Känner igen det där med att köpa ljus...som sedan bara står utan att användas;) Visslar lite lätt!! De senaste åren har vi mest använt elljus pga Atlas och hans långa svans:O Det funkar jättebra!! Fick tag på röda jättefina stora elljus nu till jul:D

Svar:Skottkärran är underbart bra:D

Tycker helt klart att du ska prova Nypon på Hero!! Hittills är jag positivt överaskad och ska börja använda det själv också:D Det som är bra är att det inte är så dyrt att prova och se om det funkar.

Mvh Anna & Tabasco:)

http://www.anaby.bloggplatsen.se

 
Nina

Nina

9 december 2012 10:10

Haha...men jag gillar mina BoT även om jag inte känner någon skillnad ;)
Jag har en långärmad t-shirt som jag använder som pyjamas, den värmer så gott. Jag har även en fuskpolo som är skön att använda när jag är utomhus och grejar (fast nu har den legat i smutstvätten lääänge). En kudde har jag köpt också, men den gav jag till Hanse, vet inte om han tycker att den är särskilt bra men han använder den i alla fall.
Så jag vill nog ändå behålla mina grejer ;)

http://stallskogalund.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards