Stallrosen

Alla inlägg under december 2012

Av Kerstin - 16 december 2012 22:29

Efter att ha skottat ut bilen och gjort så jag kunde köra ut från gården, sett till att hästarna fått vatten och rent och fint inne så var det dax för mig att svida om och ta mig iväg till julbordet med Hööks kollegorna. SÅ gott!! Och trevligt naturligtvis!   Släppte av lite smått och gott till Emmas lilla tös. Det fina rosa tränset som fina Hulda hade, jag klarar inte av att använda det på någon av våra så det var dax att det fick ett nytt liv hos någon annan lite tös. Lite annat smått och gott som passar en liten följde med.

Sedan följde dessa snyggingar med mig hem...   Kunde inte låta bli, har inte en aning om hur jag någonsin ska kunna gå i dem, men tydligen kan man ha dem som "sitta still" skor också!!  

 

Men håll med om att de är snygga!! Och så får man snygga vrister/ben i "lite" high heels!! Ha ha!!


Min andra nya klänning, "pepparkaks klänningen" säger mina barn.

 

Jag vet att inte skorna passar till, men nu blev de på när dottern fotade så..

Ang klänningen så gillar jag den, men är lite kluven till "koftan med blomman", inte riktigt min stil, skulle heller vilja ha en benvit kofta eller ngt till ist.. Det är knappar på ryggen på "koftan", kanske blir "jag" om några gånger.. Mina färger iaf.

Ungarna var duktiga och fixade egen middag, duschade och var på väg ner i sina sängar när jag kom hem.   


Humöret är betydligt bättre nu.    Grannen kommer och skottar i morgon och då gör det mig inget att det snöar IGEN just nu! Ska tydligen snöa hela veckan... Bläää!!!


Har förresten lovat mig själv en julklapp, " att jag ska tillåta mig själv att tillbringa mer tid med hästarna". Japp, jag behöver det. Har fortfarande lite kvar av ångesten som X:et gav mig, men bara jag tillåter mig själv att vara där så blir allt bättre.


Tack för all pepp i förra inlägget!!   

Kram!

Kerstin


Av Kerstin - 16 december 2012 11:24

Jag är normalt en väldigt positiv person... Försöker verkligen se ALLT från den ljusa sidan, "det finns inget ont som inte har något gott med sig", men vet ni vad... Jag orkar fasen inte längre... Vet inte hur många gånger i går och idag som jag bara vill sätta mig ner och gråta. Är ju naturligtvis inte ensam om att ha snö upp till låren, jag är inte ensam och att ha blöt tung snö att ta rätt på, jag är inte ensam om att ha ont i kroppen, men just nu har jag fått nog... Orkar inte längre tycka, "Men vad skoj med snö." "Skottningen är som ett träningspass." Jag vill bara kräkas på allt.. Ena dörren är igensnöad, det har drivit så mkt, den andar får jag upp, men inte igen sedan, kan ha blivit något när jag i frustration smällde igen den HÅRT igår. Och gårdagen ska vi ju inte ens tala om! Gick kvällssvängen med hundarna, som tur va så vände jag lite tidigare än vanligt, för när jag väl vände så fick jag vinden och snön rakt mot mig, små isbitar som piskade i ansiktet. Gick inte att se något framåt för då for isbitarna in i ögonen. Fick släppa Dexter framför mig, Eddie gick in bakom mig och sedan gick vi på ett led hem, tur Dexter har lite lugg som hindrade det värsta, men inte ens han var nöjd. Idag kom han in efter kissutsläppet i morse FULL i snö, försökte ta bort det mesta, men nu har jag skottat hallen på snö en gång och han ligger på sin madrass och skakar, fryser så klart av alla snöbollar som jag inte fått bort ännu... 

Får väl se om jag tar mig ut så jag kan åka på julbordet i kväll, just nu känns allt bara hopplöst! Blir säkert bättre i morgon. Men jag vill inte ha det så här längre, så jag tänker göra något åt det...

Kram

Från gnäll

Kerstin


Av Kerstin - 15 december 2012 11:29

Igår gick jag av mina natt pass så var jag SÅ trött, men ändå SÅ glad.. Tänk 14 lediga nätter!!! HÄRLIGT!! Sov en liten stund innan det knackade på dörren. Ungarna har ju rensat sina rum och vissa saker har blivit sålda, så nu var det en docka som flyttade hemifrån. Sedan var det lika bra att fortsätta hålla sig upprätt. Kylskåpet skulle fyllas upp och allt annat som hör dagen till. 

När alla landat hemma och lugnet sänkt sig så blev det lite glöggmys. Vi prövade den här godingen idag!

 

Hallon & lakrits, en höjdare om man gillar döskallarna!   Smakade faktiskt mest hallon, till och med dottern gillade den och hon gillar inte döskalle godiset.

3 glöggsorter avsmakade, denna, blåbär och äpple, kanel och vanilj. Idag blir det choklad/mocca eller ev chili... Vi har inte enats än.

     

Sagostund för hundarna, Dexter var den som myste mest, Eddie gick till fotografen ist, det var väl för lite tikar i sagan eller så...

 

Myyyys!!   

Idag vaknade jag efter en kort sovmorgon, men jag var ju iof vaken i natt och pratade lite i telefon, så det var väl den tiden jag sov igen eller så då... Typ.. Ha ha!! Nåväl, snöstorm stod tydligen på schemat idag.. Så KUL!!!   Walle stannade i stalldörren och bara tittade konstigt, först ut och sedan på mig, "Hur tänkte du nu matte?? Ska JAG, din finaste och ädlaste ponny, gå ut i DET DÄR ovädret???" Gå nu sa jag, men han stod fast besluten om att det var ovärdigt väder för en ponny av rang att gå ut, detta TROTS tjockt täcke på! Så jag släppte honom och gick för att ta ut Prins istället, så när jag puttade på honom sedan för att komma förbi med lilla Prins så blev det fart på honom, för ensam i stallet kan man ju INTE vara!! Prins fick för övrigt på sig Lukas lilla karamelltäcke. Vilket universal täcke, köptes till Lukas, storlek 85 cm, men så fick Sullivan det i fjol och nu har Prins fått det, eftersom Curre fick ärva Prins tjocka vintertäcke, som han hade när han var klippt. Hittade ingen bild av Lukas med täcket på, men ni kommer kanske ihåg hur liten han va, endast 74 busiga cm över marken.   

 

Vårt lilla älskade bustroll!!

     

Tror faktiskt Prins saknar sin busiga kompis, trots tiden som gått.

R.I.P älskade lilla Lukas   


Nej, kanske man skulle göra någon nytta, vad nu det kan vara.

Kerstin


Av Kerstin - 13 december 2012 11:11

Oj så tiden går, är helt chockad att jag faktiskt hunnit med att både få ihop lite pepparkakor OCH lussebullar INNAN Lucia!!

     

Fin gul deg... För ni kommer väl ihåg ifjol... Då jag glömde saffran...   

 

Dumma blixt som gör dem vita, de är faktiskt jätte fint gula!!


Igår blev jag hemma från nattens jobb, dels hade jag så ont i armbågen att jag inte kunde räta ut armen och dels så höll jag på att somna när jag gick med hundarna. Och om inte ens kyla och blåst kan få en att vakna så tvivlade jag starkt på att nattens jobb skulle göra det, så jag sjukskrev mig i sista sekunden. Hatar att göra så, men med en funktionsduglig arm så var jag nog inte mycket att ha ändå.. Somnade tidigt igår och sov till kl 10 idag, nästan 12 timmar! Hade nog sovit längre om jag inte vaknat av att grannen höll på att skotta gården åt mig. Men Hero var väldigt glad att jag ÄNTLIGEN kom ut! Ha ha!! Vane djur..   Och för alla er som blir upprörda nu, så har hästarna så gott som fri tillgång på hö även inne så det går faktiskt ingen nöd på dem. 

Sov med mitt nyinköpta armbågsskydd och det känns mkt bättre idag. Inte så kallt ute heller så jag ska dra ut slangen och vattna dem idag så jag slipper bära. 

En natt kvar, att jobba. Sedan hade jag eg två nätter till, men hade ansökt om semester för en av dem, men de hade läst fel och tagit in vikarie för bägge nätterna, så de frågade om jag ville ha semester 2 dagar och gissa vad jag svarade?! JAAAAAA!!!! Sedan är jag lång ledig!! Så nu är jag ledig från nattjobb i 14 dagar!!!! Har endast 3 inbokade pass på Hööks under dessa dagar! Helt fantastiskt!! Ska bli SÅ skönt!!


Några av er som gillade skorna jag hade på mig när jag prövade klänningen... Historien bakom dem är så att jag köpte dem obetydligt begagnade, 2 par faktiskt. Ett par vita och ett par svarta, för 150,-! Tyckte det var helt ok pris. Gillade dem direkt jag såg dem, men har sedan funderat vad jag köpt, är de verkligen något för mig?! Men va fasen, klart de är, jag gillar dem ju!! Så då spelar det väl ingen roll att jag är en gammal 45-åring!!   

   

Köpte även dessa snygga stövlar för en billig peng, dem ÄLSKAR jag!! Men snön hann komma innan jag hann använda dem, så de får väl vara till våren eller om jag ska ut på galej, vilket inte verkar troligt närmaste tiden. Stövlarna är förresten GRYMT snygga till klänningen!! Ha ha!! Man kanske kan ha broddar på dem...

Har jag en livs kris?! Nej, men jag har börjat leva! Den bruna klänningen jag köpte är lite jag och lite inte jag, men jag gillar den. Ska försöka få ngn bild på den så förstår ni nog vad jag menar...


Avslutar med lite hästigt... Hade en irritation med Walle igår... Vet att det inte lönar sig att bli arg på honom, men vissa dagar blir man bara så frustrerad att saker inte alltid är som de ska. Dessa förbaskade öron på denna ponny, eller nacke.. Höger sida, sällan eller aldrig problem, men vänster... Står han lös i boxen så kan jag i princip göra vad jag vill med honom idag, klia på och i öronen, dra i dem och klia nacken. Men på gången eller när grimman är på så blir det tji! Och även vissa dagar när jag ska ta på grimman/tränset. Igår va en sådan dag. Han stoppar ner nosen i grimman och jag ska dra den över öronen, håller den alltid högt över öronen så att vi ska slippa tramset, men igår var tydligen även det läskigt så han kastar upp huvudet och för varje gång så blir han mer frustrerad. Och inte bara han... Efter 3 försök så var även jag så attans less på homom så jag kastade grimman i spånet och gick ut därifrån. Detta gör honom ännu mer frustrerad, vilket jag vet, och vi hamnar i en ond cirkel.. Jag fokuserade på Hero ist och bytte täcke mm innan jag återgick till den nu MYCKET frustrerade ponnyn. Tog upp grimman, lockade på honom och fick på honom den, men så när jag tog i grimman för att leda ut honom så lättade han, inte mkt, det gör han aldrig, (har bra anlag för att lära in levad), men åhh vad jag fick räkna till 100 för att behålla lugnet.. Gick ut för att hämta ett grimskaft ist och leda honom i. Väl ute i hagen så trodde Sullivan tydligen att jag kom med en tjej åt honom, var väl för att jag hade grimmskaft... Så han hoppade ju upp på Walle direkt och cirkusen var igång... Som tur är så har Sullivan större respekt för mig än att hoppa på hästar så jag röt till och han klev av och Walle lugnade ner sig efter att ha dansat runt ett tag. Vissa dagar är de billiga, väldigt biliga!! Men så kom kvällen och allt var glömt, stod åter och petade Walle i örat, kliade nacken och funderar vad som rör sig i huvudet på honom.... Sullivan lägger upp huvudet på min axel och blundar, njuter när jag kliar honom, Curre ställer sig med sitt huvud under min andra arm så jag kan klia honom ordentligt.. Tja, kan man annat än älska dem..   


Långt inlägg.... Opps!

Kerstin




Av Kerstin - 11 december 2012 21:21

En tråkig kväll så satt jag och surfade runt lite planlöst på nätet.. Hamnade på Zalnado och vips hade jag klickat hem 2 klänningar av märket Molly Bracken. Kan ju lätt säga att jag skulle kunna köpa mer om jag hade råd. Super nöjd med dem! Dottern skulle fota när jag prövade, men kamerna var fel inställd så ni får hålla till godo med en ganska dålig bild på en av klänningarna. Nu så här efteråt så är de ju en jätte bra belöning till mig i min vikt(iga) kamp. Eller hur!!??   

 

Helt ostylad och med några valkar kvar som ska bort!!   


Kan ärligt säga att den här dagen har bara passerat. Plockat och fixat lite, hundar och hästar, barn och läxor.. Tja, en vanlig dag utan att eg stressa eller ens ha ett högt tempo, knappt styrfart, fast jag varit pigg och mått bra. Lekte lite med kamerna när jag varit ute sista svängen med hundarna..

   

Infarten till vårt hus och de översnöade "sockertopparna", som eg heter ngt annat...

   

Gillar den understa bilden, den ser nästa lite konstgjord ut tycker jag.

 

Timmerstugan på gården...

Ja som ni ser.. Inget vettigt gjort idag.. Ha ha!!


Ang min fina stora gula pojke så kommer det ett inlägg om honom, ska fota och så först bara.   


Kramisar

från mig till er!

Av Kerstin - 11 december 2012 08:52

Kort, men ack så vikt(igt) inlägg..   

-2kg stod vågen på igår...   Fattar faktiskt inget av det. Men när jag tänker på hur veckan varit så är nog mat det sista den består av... Jobb och snö ligger på delad 1:a plats, sedan kommer, hästar och hundar och jobbet med dem, barn och hemma stök... Tja, vet inte ens om jag fått i mig mat vissa dagar. Somnade så attans hungrig i söndags morse, men orkade inte kliva upp och göra en macka, trots att jag var så hungrig så det gjorde ont i magen... Men tillslut så tog sömnen över och jag vaknade ohungrig.. 

Sedan kan ju tilläggas att jag, tillsammans med kollegor ägnade en av jobbnätterna åt att svabba upp 400 liter vatten från golvet... Opps!! Det kändes i arm och handled kan jag lova, not good!! Så igår investerade jag i ett BoT armbågsskydd.. Ngt bättre idag.. Ser lite lustigt ut med BoT handske, handledsskydd och så avslutning med ett armbågsskydd, ha ha!! Skulle velat haft ngt för axeln oxå, men ska ta min BoT halsduk i kväll när jag jag får min sofftid..


Nu ska jag ila iväg, har fått en gasolgrill som jag ska hämta senast idag! Snälla människor det finns!! Sommaren känns redan lite närmare.   


På återseende!

Kerstin

Av Kerstin - 7 december 2012 11:35

..Lyste klart över oss igår (son ni ser tydligtpå de överexponerade bilderna...   ).. Ha ha!!

 

Barnen bakade pepparkakor, skulle varit lussebullar också, men jag glömde köpa jäst.

Sedan var det avslutning på skidskolan så vi hann inte klart, så resten får väl bli till veckan, nu finns det iaf jäst i kylen så då tar vi det samtidigt.

Här har vi snö och snö och snö... Tog mig nästan inte från gården i går kväll och nästan inte upp, så i morse vägrade jag ens försöka. Graderna har stigit till nollan, vilket gör att det blir ännu slirigare och jag kommer med all sannolikhet köra fast. Nej, jag har INTE skottat! Ringde grannen och han skulle komma idag. Jag har så ont i min högra arm så det är fasen inte värt att ens försöka. Måste spara den till att bära vatten, jobba och annat som en höger arm är bra till. Har haft mitt Back on track på nu och det blir bättre, men jag har antagligen ngn inflammation eller överansträngning så BoT hjälper inte fullt ut, men lindrar massor!

Tog en ordentlig sovmorgon i morse iaf 10.45 masade jag mig upp ur sängen... Tröttare än allt tröttast. Vet inte vad det är med mig.. En av mina nattkollegor hade i princip sovit i 3 dygn och nu var hon pigg som en lärka, kanske är det något sådant jag behöver. Jag ser iaf fram emot jullovet lika mycket som ungarna, ska bli underbart med lite ledigt! Har visserligen 3 dagpass inbokade av de 9 lediga dagarna, men det gör inte så mycket. Fortfarande 6 lediga dagar, fast det är klart, vette sjutton om julafton är en ledig dag...   Längtar till juldagen, bästa dagen på året. Lugnt, skönt, finns massor med mat, ingen stress, barnen har massor att leka med, ljuvligt helt enkelt!! 


För flera år sedan så köpte jag 2 st ljus, som ser ut som stenar, de har stått på sin plats i alla år och liksom bara varit. Men nu tuttade jag faktiskt eld på dem, det är väl det man har ljus till för eller???   Jag är expert på att köpa saker som jag sedan inte använder eller sparar till något speciellt tillfälle, men nu är det slut på det beteendet.   Saker ska användas!! 

 

Tänt var det här!!


Kram på er!!

Kerstin 

Av Kerstin - 4 december 2012 20:07

...Om nästa inlägg ska bli med lösen... Ska fundera på det.. Kan redan nu säga att det bara blir ett fåtal som får lösenordet isf... Ni som inte får det, ta inte illa upp. Det kan ju bara vara så att jag vill ha vettiga synpunkter och råd från besökare som jag tidigare haft givande samtal med om detta och nu vill följa upp..

Sovdag idag.. Men när jag väl vaknat och svurit över det vita som föll i mängder från ovan så ringde jag min höleverantör och vips så stod där en ny höboll (framförhållning vad är det).

Pysslade lite extra med min stora gula idag och jösses så fin han blivit. Stor och stark kille!!   Rätt skitig och med 3 färgad svans.. Får väl hoppas på några milda dagar så jag kan tvätta svansen vit igen, för jag tror nämligen den ska vara det.. Var så längesedan jag såg den enfärgad så jag kommer inte riktigt ihåg..   

Temperaturen sjunker stadigt, -15 nu, var -8 under dagen. När jag gick på hund promenaden så tänkte jag att jag skulle skriva ett hatinlägg.. Men som tur är så vände allt och nu sitter jag här med ett fånigt leende på läpparna, varm inombords och tycker livet är helt ok igen. (Hat inlägget var mest riktat åt snö, kyla och bilister som inte bländar av när de möter gående, plogbilar som aldrig kommer och så..). Men så kommer den där bilen som bländar av, kör sakta och som dessutom tackar för att man kliver upp i snövallen med hundarna (oplogad väg ju) och så märker man att fingrarna börjar kunna röra sig igen (förmodligen tinade av ilskan) och väl hemma så märker man att man är lite lätt förälskad och då kan man ju bara le. Eller?!

Svammel inlägg, men så är ju jag!


Ha det så bra!

Ps, plogbilen har just susat förbi 2ggr!!!!   

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards