Stallrosen

Direktlänk till inlägg 13 juni 2013

2 inlägg...

Av Kerstin - 13 juni 2013 07:45

Ja jag delar upp dagen på 2 inlägg, annars orkar ni inte med..   

Börjad emed skolavslutning och picknick i det gröna på förmiddagen. Sol, lite blåst och liiite kyligt om solen försvann bakom ett moln, men ändå helt ok. Jag har inget emot lite svalkande vindar, håller mig svettfri och vidriga små flygfän borta.   

     

Parken där avslutningen är.

   

Fika mys..

Hemma igen så var det hundpromenad och annat små fix innan Hero fick på sig sadeln och vi begav oss iväg ut medan det fortfarande blåste. Idag red vi ner till min äng, hade inga förhoppningar om att det skulle gå bra, den ligger för det första lite inne bland träd och buskar så det brukar vara gott om flygfän och varmt där och så har jag ju inte riktigt tyckt att Hero känts ok sista tiden, ingen hälta direkt, men ovanligt "stel" eller något. Men det behövde jag inte oroa mig för. För det första så fläktade det riktigt bra eftersom de avverkat så pass och för det andra så var inte Hero det minsta stel eller ovillig till jobb. Så det är nog underlaget som spökar när jag rider ut. Hoppas att jag kan pröva ut ett par boots som passar nu efter hovis varit här och fixat till det "sista". Vi håller oss till gräs fram tills dess.

Efter den svettiga turen, svettet berodde inte på något hårt pass utan värmen!! Så var det ju lika bra att spola av honom tycket jag. Och jag tror Guldgossen uppskattade det lika mycket! 

       

Svansen och manen fick sig en schamponering, men resten av hästen blev bara avspolad. En schamponering till på svansen och den är vit igen.. Tror jag... Ha ha!!

 

Va lite "sur" på Hero här om dagen då jag köpte ny grimma åt honom så han fick en rosa/lila... hi hi. Får duga som sommar grimma, de blir så äckliga ändå efter svett och flugmedel.

Efter jag spolat av Hero så lät jag honom gå kvar ute och beta på gräsmattan, ingen risk han skulle dra iväg eftesom han gillar sällskap och Walle och Prins var ju i hagen och killarna inne. Så gissa om jag blev full i skratt när han märkte att jag försvunnit och han med raska steg kom efter mig och in i stallet, där ställede han upp sig på gången som vanligt och tittade ut genom dörren, ha ha!!


Innan ridningen så förlade jag mina "3 saker" till stallet idag. Slängde och rensade i stallgången och tog sedan och hängde fram hästarnas egna väskor på deras krokar. Eg tycker jag inte om att ha saker i stallgången, vill bara ha grimmor o grimskaft hängandes där, tycker det ser hemskst ut med täcken som hänger på boxdörrarna osv, men nu blev det helt ok faktiskt. Blir ju sådant spring fram och åter annars. Varför jag inte har samma borstar till alla beror på smitto risk, någon häst kan få någon hudåkomma som man kanske inte ser direkt eller så.. Och varför sprida smittan i onödan. Men jag följer det inte slaviskt, men i det stora hela så har alla sina saker. Och nu även sina färger.   

 

Walle fick rosa, Curre grönt, den hårdrockande Sullivan svart, Prins har blått och Hero har bruna borstar och väska.

Naturligtvis är de flesta borstarna i matchade färger!! 

  

Kram på er!!

Kerstin

 
 
Agnetha

Agnetha

13 juni 2013 12:33

härligt väser för skolavslutning! :-) och roligt att det gick bra med Guldgossen.. !
Men du, sån där fin väska till borstarna vill jag också ha! Äre Hööks? (är jorden rund?)
;)

http://agnethagothe.se

 
Cicci

Cicci

13 juni 2013 22:44

Åh härliga bilder som alltid o din guldgosse ... Wow han är fin !!!

Ja men visst .. Jag är med sån när det gäller borstarna i stallet , önskar att alla kunde ta en på allvar i just den saken. Vet inte om du läste den tiden jag skrev om det ... Hur dumförklarad jag blev när jag va noga med att så ska de va o pippis är till henne o inga andra pga just samma saker du skrev . :/ . Idag är väll reaktionen i stallet lite bättre men jag undrar om det kan bero på att vi köpte väskor till var o en??? :P. ( ingen gnäller iallafall längre ;) ) hahahahah ...
Ne men jag är rädd för just det man inte ser , smittan via borstar ... Även om de lever i flock ... Men extra säkerhet o ordning kanske bidrar till mindre smitta mm?? :) (ifall)
Kram C

http://www.bonnaliv.wordpress.com

 
Nina

Nina" title="http://blogg.se]Nina[/url]" target="_blank">blogg.se]Nina[/url]

14 juni 2013 12:34

Å vilken härlig skolavslutningspark! Perfekt att ha avslutning i så vacker miljö och tur med vädret hade ni ju också :-)

Förut hade jag också egna borstar till var och en av hästarna, Alla hade varsin färg för att man lätt skulle se vem den tillhörde och naturligtvis var det samma färg på hinken eller ryktlågan. Men efterhand har ju hästantalet ökat....och jag har blivit slarvigare med borstarna. Men Minou har fortfarande olika till sina egna hästar.

http://stallskogalund. blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards