Stallrosen

Alla inlägg under juli 2013

Av Kerstin - 19 juli 2013 06:45

Igår var en dag blandat med sol, regn och blåst. En perfekt dag att röja lite inne. Dottern har storstädat sitt rum och jösses, har nog glömt hur "stort" det va, hi hi! Resultatet blev istället en STOR hög med diverse saker utanför rummet istället som vi nu ska gå igenom och se vad som ska slängas, säljas, sparas eller ges bort.

Hur ser ni på det här med att spara leksaker? Min mamma hade sparat nästan alla mina och min storebrors saker. Både det som va trasigt och helt. Detta har hon sedan haft hemma hos sig när barnen varit där och vissa saker har vi fått hit. Mycket av det har jag slängt eftersom de gått sönder (av åldern) så fort barnen har börjat leka med det. Men min favorit docka lever kvar fortfarande, men inte håller hon en generation till, det känns ju redan på plasten att hon är gammal, min dockvagn får nog hänga med lite till, samt en docksäng som mamma gjorde åt mina dockor. Vissa leksaker har jag sparat till barnen. Sonen har en fin Fischer Price tågbana som jag köpt i omgångar och byggt ut, det är ju dyra saker, men bra kvalité så det utgår jag ifrån att det bör hålla en generation till. Lego spar vi ju, sådant hänger ju med. Men kläder osv spar jag inte. Har lite babykläder kvar, men egentligen vet jag inte varför. De ligger i en kartong och tar plats. Det är ju inte så att jag plockar upp dem och tittar på dem. Det har jag ju foton till. Dopklänningen spar jag ju naturligtvis, men den är ju speciell på ett annat sätt.

     
Se så fint son stort hon fick, nu har hon ju plats att leka där inne också!!   

Sonens rum ska vi ta till veckan.

När jag städat klart uppe och nere så laddade jag om inför en ridtur, det duggade ute, men jag är inte gjord av socker så jag bestämde mig för att rida i alla fall. Vi skrittade en sväng och avslutade med att trava lite på ängen och kolla av läget. Det gick inte att skritta där pga så mkt broms, men vi checkade av start och broms i form av halvhalter och en massa volter, serpentiner mm. Bra att göra saker annars smyger han iväg i tempo och vips så har vi bara en onödig dragkamp. Han kändes fin. Nu travar vi inga långa pass, vi har ju haft lite halv vila både han och jag igen, men vi smyger igång, kollar eftergift och som sagt start och stopp, utan det kommer man inte långt. Hade sporrar för första gången på honom idag. Brukar ha spö när jag rider, inte för att han är seg eller så på något vis, han är eg väldigt känslig, men ibland blir han väldigt okänslig. Petar jag med spöt så får jag en framåt reaktion, inte typ, flytta bakbenet reaktion, klämmer jag om med skänkeln händer samma sak. Nu med sporren så tog han hjälpen direkt och på rätt sätt. Dessutom så gick han inte upp i varv som om jag klämmer om hårdare med skänkeln, så det var bra att veta. Nu behövde jag knappt använda sporren, han var så fin ändå, men ni hänger med.   

Eftermiddagen och kvällen blev solig och härlig, blev middag på altan och jag satt kvar och njöt av solen. Då ser jag detta, har aldrig tänkt på detta förut. 

 

Ser ni??

Hi hi, är väl lite skadad så här i min ensamhet..   


Carpe Diem!

Kerstin


Av Kerstin - 17 juli 2013 07:50

Vaknade till ett dånande och skrapande. Klev upp och såg att de höll på att klippa vägkanterna så snart kommer väl pinnarna inför vintern.. Hi hi!! Blåste nära på storm ute, spelade inte mig någon roll, då slipper man flugorna. Tog en kortis med hundarna efter frukosten och medan hästarna fick äta klart, sedan sadlade jag på stora fina gula pållen och skrittade ner till vår dressyr äng i skogen. Jobbade med basic övningar, start-stopp, ställa och följa med runt på volter samt kunna skritta rakt fram. Jobbade med mig själv, jag viker mig i midjan i höger varv. Avslutade med att kolla läget lite i traven, efter att ha checkat av start-stopp även här samt fått ordning på mig själv, så kunde vi avsluta med en härlig taktfast och bärig trav några varv innan jag avslutade och vi skrittade hem igen. Ingen av oss var ens svettig, jag var lite varm, men det kan ju bero på att jag hade täckvästen på mig!! Japp, i Juli, hi hi, blåste som attan. 

På vägen hem såg jag att det fanns gott om smultron så efter att ha gjort klart guldgossen så gick barnen och jag upp i skogen och plockade smultron och blåbär!! Fanns massor av dem, ännu inte så stora, men dög gott till pajen vi lyckades sno ihop senare under kvällen. Dexter fick vara lös och hade nog planer på att dra iväg, han skulle bara fösa ihop den omöjliga flocken först! Men se flocken envisades med att vara utspridd trots hans och Eddies tappra försök, så det var en rätt nöjd Dexter som somnade på köksgolvet sedan.

Efter välförtjänt mellis så sadlades Walle och lite bommar och slalom, mm sattes upp. Det här var eg första gången som dottern red helt själv på honom redan från början. Vi gjorde olika stationer. Slalom, ställen att göra halt på, trav bitar, svänga höger el vänster, rygga mm. Först funderade Walle lite. Han hörde ju Hero i stallet och jag stod på andra sidan gårdsplanen och på ryggen satt någon som ville något. Men säga vad man vill om skrutten så när han inte riktigt förstod eller vill lämna tryggheten vid stallet så visslade jag och då gick han åter fram mot mig, hi hi!!

         

Söt nöten...

Han hade för övrigt en bra dag i går, mycket mys och inga problem med varken öron eller bakben. En annan lustig sak var att för första gången tog en tillrättavisning när det gäller bakbenen. Normalt går det inte att "säga till" honom när han vevar till med dem då blir han bara mer stressad, men idag när jag skulle fixa till bakbensskyddet så började han hytta och jag "snärtade till" honom med handen och grymtade till, han hoppade åt sidan som vanligt och jag svor åt mig själv, men det går liksom bara av farten, men tog upp skyddet och gjorde mig beredd på lite övertalning, men gissa om jag blev förvånad då han bara stod helt lugnt och helt STILL med alla 4 hovar i marken! På med skyddet, klapp och en liten belöning. Vi testade även med att dottern fick kliva upp på honom idag, normalt så slänger jag ju upp henne, men nu tog vi pallen och foten i stigbygeln, gick toppen bra. Går av bara farten det där med att kasta upp eftersom han är så pass hög för henne och sonen.

Idag ska hon tydligen också rida, på hingstarna OCKSÅ!!   Hon har väl fått solsting, sonen också tror jag för han ska rida han med säger han, vad är det som händer???!!


Carpe Diem

Kerstin

Av Kerstin - 16 juli 2013 08:06

... som alla andra.. Lite grått, lite sol... Och eftersom jag inte hade något gott fika hemma så for vi till en kompis och fikade istället. Skönt att tippa av lite kläder och leksaker till hennes lilla söta dotter och vi fick lite mer plats här hemma, hi hi!!

När vi kommit hem igen och middagsbestyren var avklarade och jag precis skulle gå med hundarna så small det till ordentligt. ÅSKA!! Och "lite" regn!

   

 

Det tog i och blåste samtidigt så jag tror regnet kom från alla håll.

Det small och blixtrade rätt ordentligt och både katt och hundar blev lite orolig. Men som de flesta oväder så drar de förbi rätt snabbt så efter ett kort tag så lade sig lugnet igen

 

Katten Zaga intog hundarna ena bädd och somnade gott.

Hästarna var lite oroliga i hagen och fick komma in och torka till och äta lite hö. Måste utöka hagen då betet börjar ta slut, så de fick vara inne över natten vilket är toppen eftersom det nu på morgonen blåser nära på stormvindar och då borde det vara lite mindre flugor i farten så Hero och jag ska ut på en tur om en liten stund, en kortis med hundarna först bara.


Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 15 juli 2013 09:29

Kortfattat, gräsklipparen jävlas!!! Orkar inte med den något mer nu... Ahhhh!!

Så eftersom den inte vill jobba så gör inte jag det heller...

       

Satte mig i solstolen och filosoferade lite ist... Den gamla gunghästen funkar nu mera utmärkt som fotpall..

Dottern var desto aktivare, men jag vet inte om alla tyckte det va så bra... Men han försökte engagera sig iaf..

           

Han var med på taktiksnacket, genomgången, visade klart att han förstod EXAKT vad det lilla människobarnen menade, men närmare och mer ansträngande aktiviteter än så tänkte han INTE ställa upp på. Är man fin får man godis ändå!! 


Den andra lurven var det som vanligt mer fart på...

             

Först sprang dottern med Dexter, men då blir han så till sig så jag visade att hon bara skulle visa honom vägen och vips så bra det gick! Än så länge bara i ett lugnt tempo, men detta klarade han dag ett så vem vet hur det ser ut om en vecka!!   


   

Men det var iaf en väldigt trött kille som sussade igår kväll....


Carpe Diem gott folk!

Kerstin

Av Kerstin - 14 juli 2013 08:30

Gårdagen bjöd på sol och värme, det var lite disigt till en början, men vilket väder det blev!!

 

Kan väl knappast bli så mycket bättre än så här...

Vi for till "våran" strand, en eller 3 mindre vikar är det egentligen som ligger en bit bortanför den STORA stranden dit alla andra åker. Inte så lätt att hitta till dem, men skam den som ger sig eller?! Hi hi!

     

Det börjar med en skogsbilväg, men sedan är det lite klurigare... Jodå det ÄR en stig.. 

Nu var vi ju naturligtvis inte ensamma där en så vacker dag, hela 2 sällskap till var där, hu så hemskt!! Ha ha!! Nej då, men ett av dem hade hund och de andra hade små barn så jag kunde inte ha hundarna lösa, men det gick bra ändå. Bara känslan över att inte behöva stressa hem till dem eller ha dåligt samvete över att de är inne i värmen.

     

Eddie såg ju till att bättra på solbrännan med barnen..

     

Medan Dexter och jag intog vattnet. Det var LJUVLIGT kan jag tala om!!

Ville inte kliva upp!

   

Men det var andra som också ville bada..

När de andra lämnade oss så flockades måsarna runt grillplatsen på jakt efter rester...

 

Men de höll sig där så det var ok och Dexter ansåg att det var lite för många för att han skulle vilja ge sig på dem.. Fegis hunden...

Efter en hel dag på stranden så packade vi ihop och for hem och grillade lite. Har nog aldrig grillat så ofta och så gott som vi gjort denna sommar. Mumsigt!!

På vägen hem kunde jag inte låta bli att fota bäcken och ormbunkarna.. Fick lite Thailands känsla när jag såg det, från någon flodtur vi var ute på.. Men annars så tyckte jag iof att de bara blev underbara rofyllda bilder när jag kom hem och såg dem på datorn. Snart kanske jag och kameran är helt sams..    

         

Håll till godo.   


Carpe Diem

Kerstin

Av Kerstin - 13 juli 2013 08:52

Igår var det VARMT!! Tyvärr jobbade jag hela dagen, men hoppas på lite värme idag med så vi kan åka och bada. Ligger fortfarande lite dis i luften och man kan inte riktigt se vart det bär iväg, men ingen blåst så det kan nog bli bra. Ska ta in hästarna över dagen, för blåser det inte så lär det svärma bra med flugor och då tror jag de har det bättre inne i svala stallet några timmar. 

 

Håller tummarna för en ljuvligt varm dag...


Nu packar vi ryggan, kopplar hundarna och beger oss... Snart iaf, ska bara väcka barnen först..


Carpe diem..

Kerstin

Av Kerstin - 12 juli 2013 07:49

Trots blåst och moln så är det varmt när solen väl är framme, blev tröja av och på en hel massa gånger igår under dagen. Efter att ha vaknat kl 03 på "natten" så blev jag naturligtvis dyngtrött vid 7 tiden på morgonen så då slumrade jag till i soffan någon timme innan barnen och jag drog igång dagen. Gräsklippning stod på schemat idag... Men den ville ju som vanligt INTE!! Ahhh, blir galen... Så det blev inte igår, idag hinner jag inte så då får det väl bli i helgen då... Trött på saker som inte funkar. Nåväl, dottern cyklade till kompis, sonen och jag fyllde upp släpvagnen med diverse skräp vi hittade i timmerhuset och ute. När vi tyckte vi var klar så kan jag konstatera att jag får nog åka minst 2 svängar till. Blir en gång med plast från bollarna och sedan ska vi göra sista röjet inne/ute/timmerhus och alla andra små gömställen, men sedan så.... 

Efter välbehövlig middag så tog ungarna hundarna på en promenad, medan jag stökade undan inne och mockade klart stallet, hästarna blev kvar inne under natten i förrgår. Välbehövlig vila för dem från flugorna. 

Dax för kvällsdoppet.

     

Har medvetet fotat i motljus, dax att börja leka lite med kameran och dess inställningar..

         

En massa lek och bus i vattnet..

       

En fantastisk sommarkväll...

Lekte lite med kameran mot solen. Och trots att det inte blev de bästa bilderna så är jag sjukt nöjd att jag fick till solens strålar, det tror jag aldrig att jag lyckats med förut.

 

Tänk att man kan bli nöjd över så lite.. hi hi! 

Är väldigt glad att jag hittat tillbaka till fotoglädjen igen, så nu får ni stå ut med en massa bilder igen..

  

Höll på att glömma det vikt(iga), står kvar från förra veckan, kan ha gått ner nästan 0,5 kg eftersom vågen pendlar lite där, men den visar ju bara halv kg så ligger jag på gränsen så blir det ju ena gången -0,5 och andra gången inget... Så vi säger väl för enkelhetens skull att jag står kvar från förra veckan.


Carpe diem!

Kerstin

Av Kerstin - 11 juli 2013 04:36

Idag vaknade jag kl 03... Kul när man är ledig och får ha sovmorgon... Men men, jag kan ju faktiskt lägga mig en stund på dagen om jag vill. Sitter nu vid köksbordet och njuter av en kopp kaffe. Hundarna har varit ute en sväng och katten har kommit in och ätit sin frukost. Kan konstatera att det endast är 7,5 grader varmt ute och luften är frisk... Hmmm, är inte det lite kallt?! Solen är på väg upp bakom trädtopparna, det är en underbar morgon. Känner mig lite stel i nacken, men trodde nog det skulle kännas mer efter gårdagen.


Gårdagen ja... Vaknade kl 06, tyckte det var i tidigaste laget, hi hi! Men jag fick undan lite under dagen så det var nog en bra tid att vakna. Efter hundarna fått sin promenad så tömde jag ut det sista gamla höet från mitt höförråd så grannen kunde komma med nytt. Tyvärr startade inte traktorn så jag fick flytta mer än 200 kg hö som nu låg framför förrådet. Trodde ju i min enfald att traktorn skulle brumma igång snällt så jag kunde använda den för att flytta undan det. 200 kg är eg inte så mycket,men det var ju en hösilage boll som va dålig när jag fick den så det blir ju så kompakt och tungt, dessutom har delar av den legat ute eftersom han jag köper var snäll och drog ut det mesta när han ändå var här och hade spjutet på traktorn. Men jag lyckades kasta iväg allt på sidan så nytt skulle få plats. Fixade till hingstarnas hage och gjorde en mindre hage/fålla som de kan vara ute i på natten, den är uppe vid deras utestall. Där har jag ström, men inte i resten av hagen av någon konstig anledning. Men nu kan de iaf gå ute hela dygnet även de. Skönt.

Var in en sväng och fikade tidig mellis med barnen, svidade om till ridkläder. Dottern och jag matchade varandra fint, eller vad tycker ni?! hi hi!!

     

Och jag ser som vanligt ut som ett troll i huvudet, skyller på kraftiga vindar och hårt arbete.   

Precis innan vi skulle gå o hämta hästarna så bestämde jag mig för att pröva starta traktorn igen. Och naturligtvis gick den igång då!! Så det var bara att passa på att köra undan skiten och flytta på den så det blev mer plats uppe vid stallet. Men sedan var det äntligen dax att hämta pållarna och ta oss en ridtur. Trodde nog det skulle vara skapligt fritt från flygfän, men ack vad vi bedrog oss! Usch vad jag ogillar små ettriga flugor, på hemvägen om även de elaka bromsarna och bet oss och hästarna. 

   

Och ja, vi fick svida om till kortärmat innan ridturen, blev molnfritt och sol precis då, innan hade det varit molnigt och kalla vindar.. Men vi var ju fina ändå. Hero fick röda benlindor och Walle röda benskydd.. Ska det va så ska det.. hi hi!

Walle tycker det här med skogsturerna är toppen och ångar på för fullt, Hero har fullt upp med att hålla honom på plats. 

När vi kom hem så stod grannen och lastade av hö för fulla muggar. Ingen av hästarna brydde sig i varken traktorn eller hövagnen som skramlade och hade sig. Pratade med honom och det fanns 3 bollar med torrhö till mig också, men de skulle vi ta sedan. Toppen!! Vi fixade hästarna och lät dem stå inne och sova en stund. Jag tog grepen och började lassa in hö, vagnen kommer ju inte helt in så halva lasset hamnar på utsidan.. Efter att ha rensat på sidorna och kastat in det jag kunde så bad jag till högre makter att traktorn skulle starta en gång till och gissa vad!? Det gjorde den!! Tjo hoo!! Så jag kunde putta in resten med den, jag har som tur är så liten skopa så hela den går in i förrådet. Puttade igen dörrarna och städade upp utanför. Phu!! In, svettig och trött.. "Kan vi inte åka o bada" frågade gullungarna.. Tja vad ska man säga.. Vi bytte om, tog handdukar och hudarna fick mat innan vi drog iväg. Vi for till havet så vi kunde ta med dogsen, fanns liksom ingen energi kvar att gå med dem kände jag. Var en snäll kvinna med 2 små barn vid havet som upplyste oss om att det endast var 13 grader i vattnet.. HUA!! 

           

Men somliga sjöodjur bryr sig inte det minsta om det..

       

Eddie var ju tvungen att följa med mig när jag gick ut en bit. Men stannade och ylade efter mig när jag han tyckte jag gick för långt ut, någon måtta fick det allt vara! men på stranden så var det full fart på honom.

 

Och vackert är det ju alltid vid havet...

   

Pga av att det var så kallt i vattnet så hoppade vi in i bilen igen och for upp till sjön istället och där kunde de små doppa sig. Här var vattnet betydligt varmare, men det blåste kallare... Aldrig riktigt bra liksom. Hi hi!

Väl hemma igen så möts jag av högrannen och där står 3 st höbollar! Oj oj! Kändes pinsamt att inte ha varit hemma, men jag missförstod honom och trodde vi skulle ta dem sedan när jag fått tomt igen. Hi hi!!

 

Kvällen avslutades hemma med ett glas rosé och god mat, eller var vi bara ruskigt hungriga?!

Vi var alla rätt nöjda med dagen och jag somnade ovaggat före elva på kvällen, men nu sitter jag ju här, pigg o vaken... Och undrar vad denna dag har att erbjuda oss, eller vad vi ska fylla den med.


Carpe diem!

Kerstin


Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards