Stallrosen

Alla inlägg under maj 2015

Av Kerstin - 18 maj 2015 10:20

Nu är det härliga dagar ute, sol och värmen kommer sakta mot oss. Vi sadlade på och begav oss ut i backarna för att träna lite kondition. Anezza skötte sig exemplariskt och tog höger och vänster galopp allt eftersom matte sa till. Hon va knappt flåsig då vi nådde toppen. Hero skötte sig också bra, men va både flåsig, men inte lika svettig som han brukar så han har också fått lite bättre flås eller så stressade han lite mindre. En liten huggorm låg så fint vid sidan av vägen, men ringlade ner i diket då jag red närmare för att fota. Hemma igen så blev det några varv på ridbanan för att ta några skutt med Anezza då de inte hoppat något och skulle iväg på en liten banhoppning dagen efter. Gick bra det med.

                   

Efter middagen så skulle dotter med oss för att ta in dem och då passade hon på att rida Walle en sväng medan vi gick med hundarna. Kan bara säga att den Pay & Jumpen som de va i väg på va verkligen en självförtroende höjande grej, för dem båda skulle jag nog vilja säga. För de travade och galopperade iväg själva i skogen medan vi traskade på. Sedan tyckte dotter att hon ville nog pröva ett av de hindren som hon tyckt varit lite högt och läskigt. Sagt och gjort. Och inte va det några problem heller. Det va en nöjd och glad dotter och Walle som kom hem till stallet. Och när alla hästar va inne så tog vi ut lilla fröken X så fick dottern sitta på henne igen också. Fina och duktiga lilla fröken! 


Tjing!


Av Kerstin - 15 maj 2015 09:32

I går va det STORM! Jo jag räknar det som storm eftersom vi fick kippa efter andan då vindarna kom rakt framifrån. Men herre jösses, det går ju att hålla sig manarna så vi red ut ändå.    Vet inte om vindarna mojnade eller om skogen va så tät, för där vi red va det riktigt lugnt och skönt. Trots starka vindar så skötte sig Anezza toppen bra, lite "ruska på huvudet" innan trav och galopp, men det får man göra. Guldgossen däremot körde med tvära kast och lite tvärnitar, det rörde ju sig i buskarna!!!    Grålles lilla medryttare hade det rätt lugnt hon med, Grålle blev lite otålig då vi stod still, men det är väl ok det också. Han ville ju galoppera och hoppa! 

         

Hero blev av med manen igen, ja det är ju inte klart än, började lite bara medan jag väntade på att tjejerna skulle bli klar.


När inte medryttarna är där så rider så klart dottern på Grålle, vi försöker dela upp dagarna så alla blir riden varje dag. Och för det mesta lyckas det nu för tiden. Hero börjar bli riktigt fin i kroppen, så det här med att jag började åka på träningar va nog en bra idé. För även om det inte är något jag ska tävla i, så blir jag ändå mer motiverad till att rida honom och hålla igång så han sköter sig på träningarna och naturligtvis så att han orkar med.

 

   

Små killarna!

  

 

Tjing på er!


Av Kerstin - 13 maj 2015 10:08

Soligt och fint större delen av dagen igår så när stallet väl va avklarat så packade jag ryggan och begav mig till havet, det va på tok för länge sedan. Och det tyckte hundarna också.    De hade så skoj när de sprang och lekte på stranden. Och Dexter tog ett halvt dopp, badade som tur va inte kroppen.

                     

Regnet höll sig borta som tur va. Jag tycker det är lite häftigt att sitta och titta hur det regnar längre bort och igår kunde man verkligen se att de va lokala skurar.


Så skönt att göra något annat ibland också, bara sitta och andas in havsluften, love it!!


Tjing på er!

Av Kerstin - 12 maj 2015 09:03

.. Sa Walle igår när han fick en ny ryttare på ryggen. En ryttare med långa ben som klämde om honom när han inte gick fram eller "busade" till det. Walle hade det kämpigt när han intog ridbanan tillsammans med sin ryttare. Dels kan han ju bli lite "rädd" när längre ryttare sitter på honom då han är van vid kortare ryttare, som min dotter, men samtidigt så rids han ju av mina små vuxen vänner så lite fjask från hans sida va det nog också. Nu va det en förvirrad Walle, han fick inte springa iväg i traven, han fick inte stanna hur han ville, han fick så lov att gå och skita, han fick flytta undan för skänkeln och han fick lov att svänga där ryttaren ville svänga inte där han själv hade lust att svänga. Han hade så fullt upp så han glömde helt av att bli rädd i sitt vanliga hörn och så tror jag han glömde bort hur man gör då man travar, för han hade någon konstig gång i bakbenen från början av passet. Men det hela slutade med att de samsades om vägar och tempo och trots att formen kanske inte va den bästa så gick det inte att kräva så mycket mer av dem just då, men i fortsättningen så ökas ju kraven och nästa gång så tror jag inte Walle är lika "spokie" till sin ryttare som den här gången.

     

Det va en trött och svettig Walle som kom in i stallet igen.


Sedan fick Anezza komma ut en kort stund och jobba i en lång och låg form, vi tränade lite uppridningar på medellinen och lite övergångar. Det fick vara allt för dagen, nu ska det bli lite skogsturer för lilla tjejen och kanske lite terräng hopp. 


Tjing på er!

Av Kerstin - 10 maj 2015 22:15

Tänk så lustigt det kan bli, man slänger ur sig en sak och så helt plötsligt så är en boll i rullning. I mitt fall en rolig och spännande sak. 

Igår så va en jätte duktig tjej här och red Anezza. Det är eg inte henne hon ska rida, men det så så fint ut och hon ville gärna fortsätta rida henne lite så det får hon naturligtvis.

       

Så fina!

Är toppen att ha någon som kan rida henne när dottern är hos sin pappa och dessutom är så pass mycket duktigare och på det viset så underhålls kunskapen på Anezza och byggs på. 


Annars har vädret varierat mellan regn coh sol, lite varannan dags väder. Men det överlever man ju och regn är bra för höskörden!

Tjing på er!


Av Kerstin - 8 maj 2015 13:00

Då dottern växer (fortare än jag vill) och utvecklingen i ridningen går spikrakt uppåt så va det inte alls svårt att ta beslutet om att låta Anezza komma in i vårt liv.

   

Välkommen!


Visst har vi ponnyer, men de är antingen för unga eller för outbildade för att hon ska kunna känna hur det ska vara. Walle är bra, men stark och behöver massor med mer rutin innan han blir riktigt bra. För att hon inte ska tappa modet och intresset så behövs även någon som hon kan få känna på hur det ska vara, hur saker ska kännas och så ska man ju ha skoj. Vi tittade på Anezza redan i fjol somras som hastigast, men valde Fröken X istället. Nu ville sig inte ödet bättre än att vi än en gång kom in på Anezza spåret och så hamnade hon här. 

                          

Anezza är ett welsh (vad annars) sto på 5 år (ja lite ungt), riden och utbildad av vuxna. Hon är lugn och harmonisk.

e: Brantsviken Our Bellmondo KWB 146

u: Amorina II 

Hon är visad med fina poäng och passar som handen i handsken åt dottern och hos oss.

Självklart så levererades hon ju av den bästa, nämligen Jennifer. Och med hästen så kom även en massa sköna och fina kläder, tryckta med våra namn och Stall Rosen!

     


Har sagt det förr och säger det igen, ska man köpa häst så ska man göra det av Jennifer!

 

Tjing på er!

 

Av Kerstin - 8 maj 2015 09:09

En liten uppföljning på våra WE träningar. 2 gånger har vi varit iväg nu. Det här är verkligen något som alla borde pröva på, även om man inte ska tävla i det. Jätte bra träning för häst och ryttare. Att gå över broar, öppna grindar och rida slalom mm mm. Själv tycker jag det är skoj bara att få komma iväg ut och göra något med min häst. Han sköter sig för övrigt mycket bra tycker jag. Igår åkte vi transport istället för lastbil, men lite assistans så gick det bra att lasta även där, men det är klart att de funderar efter att ha åkt lastbil senaste tiden.

                             

Älskar verkligen bilden på Grålle när han hälsar på tjuren!


Som sagt väldigt bra träning att gå igenom trånga passage, lyfta upp saker och våga gå fram till olika "läskiga" föremål. 

Vi har hunnit med att åka på en Pay & Jump också. Den här gången va det Walle som fick äran att följa med. Han va naturligtvis lite spänd och laddad vilket gjorde att lilla dottern fick kämpa med honom. Det blir en väldigt stark och oresonlig ponny när han stänger ute oss människor. Men trots detta så genomförde hon 2 rundor på hoppbanan. Den första kom hon ut med tårar i ögonen då han inte lyssnat alls, den andra rundan gick betydligt bättre och med lite mer träning så han kommer ner på jorden så hoppar de snart högre än mamma vågar titta på. Bara för att nämna det här med utvecklingen för min dotter så kan jag bara nämna att i oktober så hade jag grimskaft på Walle när hon hoppade honom på dessa småtävlingar, nu reder hon ut en stark och bufflig Walle själv, det är stort, även om hindren ännu är små.

               

Fina Walle!

De andra hästarna mår också bra. Sullivan är lite oresonlig som vanligt den här tiden på året. Och inte hjälper det väl till med 3 brunstiga ston i stallet heller. Ha ha.. Inte lätt att vara liten och frustrerad. Lendox har ju som sagt kommit på att även han är hingst, men precis som Curre (som numera är valack) så sköter han sig bra ändå.


   

     

Men han tycker nog att matte kunde ta bort dessa trådar med ström i så han kunde få gå hälsa på tjejerna.


 

Ny häst kanske?!

Kommer strax ett till intressant inlägg. 


Tjing!




Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards