stallrosen

Senaste inläggen

Av Kerstin - 14 februari 2015 07:01

När jag blir gammal och ser tillbaka på mitt liv så kommer jag antingen att ruska på huvudet och fundera vad jag höll på med, eller så kommer jag le och tänka att det var ju ett väldigt roligt, men rörigt och växlande liv jag hade.    Jag hoppas på det sista. För nu har det ju gått ett år utan större förändringar så det va väl dax att det hände något då. Så förhoppningsvis, om allt går som det är tänkt så blir det ännu en lite förändring. Jag har ingen tvekan över det beslutet, det känns rätt och skoj. Visst finns det för och nackdelar, men i vilka beslut gör det inte det. Här överväger fördelarna enligt mig då. 

Annars rullar livet på. Nu börjar löshoppningarna inför 3-års. Vi får se om allt hinns med. Halkan sätter stopp för mycket när man har oskodda ponnyer, men att sko alla kostar ju en mindre förmögenhet och så länge de klarar att gå barfota så får de göra det. 

Jag hoppas att vi ska lyckas lösa allt för det va ju ett av målen, att få vara med på 3-års. 
Nej nu ska jag sätta lite fart, ska iväg och ha lite lektioner, min dag idag. Så skoj!!   


     

Hittade de här gamla bilderna på lilla Prins o en lite yngre dotter, bjuder på dem i brist på nya bilder, de är så underbara!

  

ANNONS
Av Kerstin - 11 februari 2015 05:33

Livet rullar på i ett rasande tempo, men jag hinner njuta av det. Helgen bjöd på sol och kraftig blåst, men det va ju lördag så det va pysseldag i stallet och dottern stökade och bökade med lilla Grålle. Flätor och lindade ben skulle det vara. Och det är klart att hon får göra det, trots att dammråttorna härjade fritt hemma och släkten va på ingång, tårta skulle fixas och lite sånt... Men helgen har ju 2 dagar så vi lyckades få ihop det med!! 

             

Barn ska ju få mysa och pyssla med ponnyerna, det är ju halva nöjet.

Dexter, Najavas och Lendox njuter av solen lika mycket som vi.


Just nu är det inte lika härligt då det är skridskobana ute och hästarna blev stående inne igår på grund av det. Men nu är det grusat ända ner i hagen så idag blir det utsläpp! Vardagskvällarna hinns det inte med så mycket mer än det som ska göras, men meda vi mockar och fixar så passar dottern på att mysa lite med sötnosen. Han har vuxit så i vinter, nästan lika stor som sin bror. Undra om han stannar på c-ponny eller om han blir en liten D...

 

Sötnosen Lendox

Han har börjat förstå att han är hingst, men ännu inga fasoner eller stolliga utbrott, trots att grannen har 2 ston närmast oss. Nu blir det höjning av staketet eftersom de kommer åt att nosa på varandra. Grannen har höjt sitt, men det är en liten lucka mellan trådarna som gör att de fortfarande kommer åt varandra så nu ska vi höja vår hage och lägga tråden i den höjden. Lite pyssel...

Söndagen gick åt till att fira sonen som på måndagen fyllde hela 14 år!! Min lilla kille har blivit en fjortis... Hur gick det till??? 


Avslutar med att tacka för den fina kommentaren jag fick i förra inlägget, den värmde verkligen. Tack Kattis! 


Tjingeling på er!


ANNONS
Av Kerstin - 27 januari 2015 05:41

Ja herregud, då va man på banan igen då. Vet inte varför jag sätter mig i dessa situationer, eller varför allt händer samtidigt?! För varför välja då man nästan hinner allt?!   

Så vad är det som händer då?! Tja, jag har börjat plugga (mer eller mindre heltid sa min studievägledare, eller vad de nu kallas), fast jag har ju kvar mitt heltidsjobb, för annars överlever man ju inte. Och hästarna är ju kvar och rids och hanteras, samt att barn och hundar lever (sist jag kollade iaf). Och som om inte det va lite lagom så blev jag erbjuden att ha lektioner på en av klubbarna i stan och det lät ju super skoj så det kunde jag absolut inte tacka nej till.... Hmmm, konstigt dygnet har fortfarande bara 24 timmar. Men jag har en idé. Om man uppfinner det där matpillret så skulle jag spara in lite tid där och sova skulle man ju kunna göra (och det är väl det jag gör) i små micropauser... Eller???!!!

         


Lite bildbevis på att vi lever och mår bra! 

Helgen bjöd på vackert vinterväder och en massa trav och galopp. På lördagen så va Grålles medryttare här och red, så då stack dotter och hon ut ensamma med Walle och Grålle!! Kan säga att det krävdes lite av mig att släppa på den kontrollen. Nu gick ju vi med hundarna efter en annan väg och möttes upp vid olika "checkpoints", men det va ändå skritt och trav ensamma för tjejerna!! Och igår när vi gick med hundarna så tog dottern Grålle och red iväg före oss. Inte länge kvar nu förrän hon drar iväg på egna äventyr. Phu!!


Tjing på er!!

Av Kerstin - 1 januari 2015 10:42

Gott nytt år och god fortsättning på 2015!

 

 

Vi hade en lugn nyårsafton hemma. Vi började med en toppen dag i stallet som vanligt men alltid lika mysigt. Idag va en tjej dom ridit Grålle tidigare här och hälsade på och vi red ut en sväng. Dottern tog Walle och som vanligt så skötte han sig bra, trots att det rasade lite snö från träd och tak. Underlaget va trav och galoppvänligt så vi kom tillbaka nöjda och glada alla 6. 

             
Sedan blev det lite sedvanligt hagmys med alla pållarna.

 

Är så glad över våra fina små och stora pållar. Fick paddocken skottad igår så idag blir det lite lättare ridning där. Det tinar massor nu, igår va det +4 gradet och i morse regnade det så ni kan ju tänka er underlaget. Trist..

 

Vad har ni för planer för det nya året? Vi ser fram emot att få åka på någon utställning igen och lära oss mer om den världen. Förhoppningsvis så kommer dotter iväg på några träningar och en och annan liten tävling framöver. Jag tror och ska jobba för att 2015 ska bli ett fortsatt bra år!


Nej nu är det dax att pallra sig iväg till de 4-benta!

Tjing på er!

 

Av Kerstin - 17 december 2014 05:42

Jösses så dagarna går. Tyckte nyss det va 1:a advent och nu är det jul om ynka 7 dagar!! Inget är klart som vanligt, men på god väg i alla fall. Som vanligt så kan jag ju inte göra en sak i taget utan förutom jobb, hästar, matlagning och städning så tapetserade och målade vi ju dotterns rum och då va jag ju bara tvungen att måla lite skåp när vi ändå höll på. Och varför inte börja med sonens rum samtidigt och så lite fix i vardagsrummet.... Och glöm inte att julen ska in och hundarna ska ut (rastas, alltså). Men nu är jag på mållinjen, ska lägga min hand över det sista i helgen och sedan ska vi njuta av julens alla lediga dagar. Son och dotter är så nöjda med sina rum och jag kan bara konstatera att jag bara ÄLSKAR min lilla skokartong, känns så himla bra och vi har fått det så fint, ett mysigt, ombonat hem, där vi alla trivs.

I stallet går allt sin gilla gång, hästarna är helt fantastiska. Hero har ju vilat ett tag och skrittas nu, eller jag försöker, han kör med sina 17 gångarter och lite annat mellan skrittstegen. Grålle håller på att skrittas igång efter sin vila. OCh dottern och jag kunde ju konstatera att det händer lite under en ridtur om man rider ut på 2 hästar som båda är under igångsättning.... 

           

Söta, snälla Grålle julponny!


När vi köpt Grålle fick jag höra lite historier om honom och hur han var/varit. Igår kom ännu en historia, berättat av en av hans förra ägare. Vi kan väl säga så här; det känns om om han kommit hem nu och känner sig nöjd med livet, hästkompisar och sin ryttarinna. Men det fick mig att tänka efter lite och titta på de som står i mitt stall, de är alla individer, alla har de sin lilla sak och alla har de landat här. 

Prins hade besök av en liten tjej är om dagen och fick lite extra kärlek och en promenad, den lilla tjejen ville inte kliva av så det va bara att traska på för farmor som ledde dem.   Men vem kan klandra den lilla flickan, tänk att få rida en liten Prins.   

 

Fina lilla Prins!


Om vi inte hörs till jul så önskar jag er alla en riktigt 
GOD JUL!!!

Ta hand om er!

  


Av Kerstin - 12 december 2014 05:39

Tja nu tycker ju inte jag att det är speciellt tråkigt med persedelvård, men kan man göra det ÄNNU roligare/trevligare så är väl inte det helt fel. Så när hovis va i stallet och fixade till den spanska isbjörnens fötter så passade jag på att göra lite nytta och ta mig en fika samtidigt. Det ska va gött och leva.. eller?!   
   

För det finna ju liiiite att putsa (allt fick inte ens plats på bilden)

Grålle har fått skor så nu ska han igång igen. Walle går från klarhet till klarhet och har nu kommit fram till att han egentligen är tomtens ena ren, om han är Rudolf har han inte sagt ännu.. Men söt är han ju i alla fall.

 

Walle skrutt
  

Najavas, den blyga och lite ängsliga av killarna, har blivit riktigt social. Han tycker vi är OTROOOLIGT tråkiga om vi inte ägnar ALL uppmärksamhet åt honom. Tar jag ut någon av de andra på gången så visar han sitt missnöje, på gott och ont naturligtvis. Kul att han förstått att när man kommer ut på gången så händer det saker och man får uppmärksamhet och kärlek. Tokigt att han ska härja på och slå i boxdörren, men det går över, jag är inte orolig för den delen. Mera glad att han gillar att det händer saker och verkligen vill vara med.

 

Dryg ponnyn... ♥


Trevlig helg på er, snart kommer tomten!!

  


Av Kerstin - 5 december 2014 06:16

Oj vad dagarna går fort. Har inte ens fått upp ljusstakarna än, börjat, men inte klar. Förra helgen va vi i Stockholm och tittade på showen. Lite shopping blev det naturligtvis också. Alla nöjda och belåtna. Min kära särbo drog på sig något virus och har tillbringat veckan på sjukhuset, men är nu på bättringsväg hoppas vi. Detta leder naturligtvis till att det blir intensiva dagar för mig, då mitt X naturligtvis va borta på jobb så jag hade barnen hela veckan också, men det är ingen börda, inte heller hästarna, men det blir bara lite längre och mer fyllda dagar så att säga.  Men gissa om man sover gott om nätterna!!  

Någonstans i allt det här så tyckte jag väl att jag hade för mycket fritid och sökte lite skola, så på måndag så slår man upp skolboken igen då.   

Men i allt det här så har vi våra mysstunder, de stunderna som man älskar och behöver. För trots att det rullar på och är fullt upp så trivs jag med livet just nu. Jag har ju valt det själv.

            Älskar varenda en av mina/våra hästar. Alla gör mig lika glad och alla små och stora framsteg är lika underbara!


Walle har tränsat sig själv nu några gånger och spänningarna i bakbenen är så gott som borta. Jag har som ni vet haft en tjej som pysslat med honom sedan i våras då lilla Prins hittade en familj som under en tid har hjälpt oss i stallet. Nu har den familjen valt att sluta rida hos oss, men jag har förhoppningsvis en annan tjej på G som kan hjälpa dottern att rida ponnyerna. Kul och viktigt för dottern med kompisar i stallet. 

Sitter och ler för mig själv nu och funderar på det här med hur vissa hästar kommer till en. Ta Hero som exempel. När jag såg honom bland alla annonser så va det något som bet sig fast i mig, trots att jag visste att jag aldrig skulle få en sådan häst. Men hur det nu va med allt så tog han en liten omväg bara innan han landade hos mig. Och med Prins va det lite samma sak, vissa saker är bara menat att de ska ske. Jag kan fortfarande inte förstå meningen med att vår fina Sockertopp fick lämna oss så snart, men hon va väl för bra för den här världen.    Men vi fick äran att träffa henne och i minnet lever hon alltid kvar. Lite morgon svammel...


Ha en strålande dag!


Av Kerstin - 20 november 2014 13:32

Migränen from hell har slagit till igen, fy fasen vilken vecka det varit. Jobbade måndag och tisdag, men sedan har jag legat däckad hemma. Men nu ska jag iaf till farbror doktorn med problemet, få se vad hen (lustigt att ordet hen blir felmarkerat av ordstavningsprogrammet...) kommer fram till.


Nåja nog om det.. Tisdag kväll kom iaf ET och skulle kolla igenom Grålle och bara känna igenom Curre lite, men det slutade med att Grålle och Curre fick sig varsin helrenovering och Sullivan fick sig en "halv" omgång han med.

       

Våra fina killar!!   


Jag älskar verkligen att se när de jobbar med hästarna. Grålle satt som i ett skruvstäd, VILKEN skillnad när hon va klar (hon kommer naturligtvis att få komma igen och hjälpa honom då det kommer att gå tillbaka delvis tills alla muskler blivit starka nog att hålla allt på plats). Även Curre blev som en ny ponny efter behandlingen, helt otroligt vad det händer saker i deras kroppar när de kommer loss från spänningar och låsningar. En annan intressant sak va att se skillnaden på hur hingstarna tog behandlingen mot för tex en valack. I alla fall mina 2 hade inte riktigt ro att känna efter och sökte sig båda till mig för lite stöttning, om jag backade undan för att de skulle själva känna efter vad som hände i deras kroppar så började de istället att nosa runt, så det tog en bra stund innan de verkligen hade ro/vågade stanna upp och bara känna. Hästar (djur, människor) är så intressanta att studera, tror aldrig jag kommer tröttna på det.

Medan vi (jag och ET) jobbade med Grålle så kom dotter och en tjej som red han innan vi köpte honom. De tog sig en skrittur i mörkret, dottern på Sullivan och tjejen på Walle. Som back up och vägvisare så följde tjejens pappa och min kärlek med till fots. Allt hade gått bra och förhoppningsvis så har vi en till medryttare. Meningen är att hon ska rida Grålle, men då hon är en bit längre än min dotter och de kommer att rida tillsammans ibland så frågade jag om det va ok att hon även red någon av de andra i bland och det va det, som tur va. Jag har faktiskt ingen aning om hur hon rider, men hon är mjuk och fin och eftersom jag ser hur Walle läser av sina skötare/ryttare direkt och finns det minsta lilla tvivel hos honom så visar han det tydligt, men han stod så lugnt när hon hanterade honom och ridturen hade ju gått bra och det är en bra början. Jag ska följa med nästa gång hon rider, men nu gjorde jag mest nytta kvar i stallet. 

Jag ber om ursäkt för att jag är dålig på att kommentera och titta in på era sidor regelbundet, men dygnet räcker liksom inte till riktigt.    Men jag tackar för att ni tar er tiden och jag ska försöka skärpa mig.

 

Kramizar på er alla fina!

 


Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ stallrosen med Blogkeen
Följ stallrosen med Bloglovin'

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se