Stallrosen

Direktlänk till inlägg 14 mars 2011

TTouch

Av Kerstin - 14 mars 2011 08:52

Som ni alla vet vid det här laget så har ju jag en alldeles egen "Marlene", världens bästa dessutom! Det hon säger är lag och jag följer den slaviskt...    Nu såg hon en bild på New Dawn och kommenterade hennes öron. Då kom hon på att jag skulle göra en "analys" enligt TTouch och Linda Tellington-Jones. Jag har prövat förut, men gjort det misstaget att först läst "svaren" och då stämmer ju inget... Eller så blir hon super intelligent..    För vem vill ha en medelmåtta!?   Så igår kväll så täckte jag över "svaren" och jämförde bilder till höger och vänster. Ibland hittade jag inte något som stämde, som tex mulen framifrån. Jag tycker hon har ganska välformade och markerade näsborrar och en lite rundad eller rak överläpp, den kombinationen fanns ej.. Sedan är man ju väldigt partisk, det går ju inte att komma ifrån. Som min veterinär sa varje gång hon var ute och vaccinerade ND förr; "Hon har samma små grisögon som sin mamma." VAA!!! Jag som tycker hon har stora, vackra, intelligenta ögon. Ha ha!! Så inte är det lätt att tömma sig själv på känslor och verkligen SE!!

Men så här blev mitt resultat:

 



TT- analys på New Dawn


Huvudet, profilen:

Rak profil med mindre pannramskopf: Bjuder visst motstånd.

Vid gansach. Sammansatt, liten mule: Vanligtvis extremt viljestark.


Öronen:

Långa smala öron, helt parallella: Kan mentalt vara lite långsam. Kan också visa humör.


Näsborrar och överläpp:

Näsborrar: Fint mejslade upptill, mkt väl definierande: Tänker en hel del.

Överläpp : Välformad: Understryker ovanstående

Tycker själv att hon har en ganska rak/rundad överläpp, men den kombinationen fanns inte... Det tyder iaf på Genomsnittlig intelligens..


Hakan:

Spetsig haka: När en häst med den här typen av haka blir nervös eller orolig kan den spänna hakan så den blir alldeles hård. Hästen blir omedgörlig och hakan förblir styv tills hästen lugnat ner sig.


Ögonen – Framifrån

Ögon som syns tydligt: Gott självförtroende.


Ögonen från sidan:

Små hårda ögon: Tendens till motstånd.

Grisögon: Inåtvänd, har långsam inlärningstakt.

Små insjunkna ögon: Mentalt långsam, kan vara orsakat av smärta.

 

Som ni ser så har jag skrivit fler saker på ögonen eftersom jag faktiskt inte kan bedömma dem. Grisögon tycker jag är att ta i, men små ögon har hon nog... Eller... Svårt på sin egen häst, men jag ska ta med mig penna och papper ut idag och analysera dem alla!! Bra träninga att verkligen SE.

Vilket resultat jag än får så är hon ju min vackra lilla häst.   

 


Sedan finns ju Hemplings bok, där han skriver om en hel drös med olika personligheter hos hästar. Det har jag också försökt mig på, men inte lyckats. Men jag ska damma av även den boken och profilera vidare. Faktiskt riktigt kul.

Ha en underbar dag i solen!

Skriver

Kerstin

 
 
Ylva

Ylva

14 mars 2011 09:50

Jag förstår inte hur du hinner skriva så mycket. Jag tycker att det tar lång tid att blogga, läsa bloggar och svara på bloggar, när vi inte har zoomin längre, suck!
Vilket fyndpris för sadeln!
Kul att det flyter på så bra med Dexter!
Jag har också försökt mig på att göra en TT-anayls, men tycker att det var supersvårt.

http://ylvasdag.blogspot.com

Kerstin

14 mars 2011 11:56

Ha ha, men snälla vännen, jag är ju arbetslös! ;) Har all tid i världen. *visslar*
Inte lätt alls att analysera sin egen häst. Därför överlåter jag det nu åt Marlene, hon har sett bilderna och ska nu ut och rida och filosofera. Ha ha!!

 
Malin

Malin

14 mars 2011 10:01

SV:Tack :)

Intressant läsning det där med TTouch. Jag har gjort det på Kayo med men kommer inte ihåg riktigt resultatet. Får ta och göra om det nu :)

http://www.kyro.blogg.se

 
Spanaren

Spanaren

14 mars 2011 10:38

Intressant och mycket intressant ... tack! Inte har hon grisögon?!?! /kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Kerstin

14 mars 2011 12:02

Kul man kan bidraga med ngt intressant. :) Nä, inte har hon det va....

 
Malin

Malin

14 mars 2011 12:59

SV: Det låter bra! Blir verkligen så fint när man blingar hjälmen. Du behöver inte vänta på schabraken om du inte vill förstås. Frakten går bara på 6 kr för 300 st :)

http://www.kyro.blogg.se

 
Ronja

Ronja

1 maj 2012 17:44

Vart är det man kan göra analysen? :)

http://www.madeforyouu.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards