Stallrosen

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2012

Hero...

Av Kerstin - 12 augusti 2012 23:37

Idag blev en lugn tur på Hero, han var lite tjock i sina bakben, tror faktiskt att han håller på att rensa ur sin kropp, en massa slaggprodukter som ska ut. Han hade en ganska markat karprygg när han kom, den försvinner allt mer nu, och det säger sig egentligen själv. Han skrittar och travar med hela kroppen nu, helt avspänt, klart att alla muskler som tidigare varit spända nu lossar allt mer och blodet strömmar igenom dem på ett annat sätt och all skit som lagrats i dem måste ju ut på något vis!Jag vill verkligen poängtera att jag inte på något vis dömer de som ridit honom före mig! Jag tror spänningarna kommer av alla miljöombyten och ryttarbyten han varit med om sedan han kom till Sverige. Det är ju en stor omställning bara att komma till kalla Sverige i från varma Spanien. Att sedan läsa av nya miljöer och ryttare som ska hitta hans knappar och han som ska förstå sin ryttare. Nya hästkompisar mm mm. Kanske går jag för sakta fram med honom, kanske forcerar jag honom, men något händer i honom och jag hoppas så att det är till hans fördel. 

Blev trots lugnet en trevlig tur, han är så mysig nu, ett helt annat lugn i honom, skrittar på med hela kroppen, travade lite, red lite skolor i skritt. Sedan såg jag en travare före oss, den missade Hero. Och istället för att möta den på vägen så red vi upp i skogen, eftersom jag visste att den skulle komma i full fart nere på vägen. Ett litet test av Hero samtidigt, visste att han skulle höra travaren, men inte se den. Intressant att se hur han skulle reagera. Han spetsade öronen, men fortsatte sin lugna skritt. Som sagt, händer mycket hos honom nu!!   

Hemma igen blev det det vanliga stallfixet och umgås med mina älskade barn. Sköldiz fick rent i sitt akvarium och såg nöjd ut. Lite annat fix hemma så vi kan ha resten av vecka fri, jag och barnen. Skolstart snart och vi behöver verkligen få lite egentid nu.

Ha nu en god natt och en trevlig morgon!!

Kerstin


 
 
marianne

marianne

13 augusti 2012 09:50

Bra helg!
Klart man blir jäkligt snygg av att jobba med pållarna så som du gör ;) Finns inget skönhetsmedel som kan mäta sej med umgänget med djur i naturen, hihi
En del karlar är så "på" så man blir galen, skönt du träffade en kompis som kunde "rädda" dej ;) Var rädd om dej, nu när du är ute i svängen....(ja, du vet....mammig som jag är)

Det är ju svårt att veta vilket som är rätt för en häst som flyttat runt och bytt kompisar mycket, men så länge Hero visar trygghet och tillgivenhet är det väl bara att köra på? Tycker du tagit det lugnt med honom och att han fått bo in sej i sin takt.
Jag har ju samma funderingar med Ava, jag tycker jag tagit det grymt lugnt med henne oxå, men hon visar ju direkt när jag gått för fort fram för henne, och jag har måst backa ett steg. Allt får ta sin tid, ibland måste jag tänka tillbaka tio år och påminna mej om vilken stökpelle Brigade var då och vilken underbar klok, lugn och fin vän han blev med åren.

http://marresmams.blogg.se

 
Nina

Nina

13 augusti 2012 09:55

Resten av veckan fri? Är det så att fröken Hansen ska få vara lite ledig, måntro? Det vore ju helt underbart, i så fall.

Härligt att Heropojken börjar fixa till sig i både kropp och knopp. Jag tror absolut att man tjänar på att skynda långsamt, speciellt med en kille som flyttat så långt som Hero.

http://stallskogalund.blogg.se

 
Erika

Erika

13 augusti 2012 11:03

Jag tror du känner av bäst om du går för sakta/för fort fram med Hero. :)
Så de är nog bara du som kan avgöra de.
Och känna av när de är dags o ta ett steg uppåt eller neråt.
Förhoppningsvis uppåt :)

Tycker de är bra av dig att du tar de lugnt o att alla hans spänningar osv får släppa.
de är ju viktigt för honom. :)

http://eriikapettersson.blogg.se

 
Erika

Erika

13 augusti 2012 22:07

SV
Vad menar du med belöningsbaserad träning?

Typ träna NH fast man har typ godis med sig eller ? :)
Körde tidigare lite NH träningar osv, men funderar på o ta upp lite sånt igen.

Nu ska vi försöka jobba fram bjudningen på nytt igen o se om de hjälper något att ut o bus rida i skogen.
och se om hon kan tända till lite.

Hon har varit lite si o så i skogen med nu, men har ju fått så mycket bättre självförtroende så nu vågar jag rida henne framåt när hon börjar testa mig. :)

http://eriikapettersson.blogg.se

 
Erika

Erika

13 augusti 2012 22:37

sv
ah okej, men de låter intressant. :)
hur går jag till väga för o läsa mig den sortens träning?
finns de tränare inom de runt om i sverige ?

Låter ju jätte intressant om de kan ger positiva resultat med Raski. :)
för jag är ju inte ovillig o lära mig nya saker som kan fungera på henne o få henne mer framåt.

http://eriikapettersson.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards