Stallrosen

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2013

Dessa appar...

Av Kerstin - 19 augusti 2013 22:32

Ska inte lite på dem någe mer... 

Började dagen med en efterlängtad ridtur i värmen. Eller värmen va ju inte efterlängtad, men väl ridturen..   Som vanligt när jag "trimmar" lite med Hero (rider lite dressyr eller vad man ska kalla det) så gör jag för mycket. Svårt att låta bli, men blir så mycket bättre när jag väl hejdar mig. Han är jättefin rakt fram, men väldigt stel när jag rider mindre volter mm så vi har och jobba med i vinter. Idag kom lite passage steg när han inte riktigt förstår mig, dock gick det snabbt att lugna ner honom och vi kunde fortsätta med det vi höll på med. Känner ändå att vi kommit en bra bit i kommunikationen då han inte längre kör alla 3 sakerna (piaff/passage och spansk skritt) samtidigt nu och att jag kan bryta stressen så pass snabbt. Iaf idag.    I morgon är en annan dag och vem vet hur vi gör då.

 

Rödblommig av värmen...

En vecka med boots så är det väl dax för en utvärdering... Duger gott till att skritta och lite trav, men inte mer för oss. I galoppen tappar han dem. Säger inte att alla hästar gör det, kan mycket väl bero på hans hovform. Köpte ju wraps (ilägg ifall de får skav, som en strumpa), men de glider ju upp och sitter runt kotbenet när vi ridit klart, oavsett gångarter. Ska försöka sy dit ett kardborrband eller dyl som går under hoven så den inte kan glida upp. MIN  summering av bootsen är att de gott duger som en tillfällig lösning, men ska man ha boots som håller för ridning så bör man nog leta vidare. Men det här gäller oss och våra förutsättningar. Han sliter dem dessutom hårt så de kommer inte att hålla så länge. Alternativet ska vara att jag skruvar dit brodd som får ta slitaget på utsidan, men det verkar ju tokigt och dyrt!! Så nu blir det till att spara och köpa ett par bättre. Men eftersom han fortfarande rör sig bra med dem och de fortfarande fungerar så får de hänga med tills de rasar ihop och då har jag förhoppnigsvis hunnit köpa nya. Vi galopperar ju inte så mycket än, korta bitar, några fattningar. Det kan jag göra på ängen så gör det inget om han tappar dem, där är det så mjukt att han klarar av att gå barfota iaf.


Ang appen så blev jag som har noll koll på hur långt man går på en km super glad när min app visade att jag gått dryga milen på ca 1 timme! Nu har ju alla redan talat om för mig att det inte kan stämma så jag fick inte vara glad för det så länge heller... Så några fler kommentarer på det behövs inte...  Hur galen kunde jag va som trodde att JAG skulle kunna gå så snabbt!!  Dumma mig liksom... Nåja skit samma, svettigt och skönt va det iaf och enligt vägskyltarna och mina egna beräkningar så skulle det kunna ligga på en 8 km. Ska mäta med bilen fram till avfarten som går till skogen, skogsvägen är något kortare, ska även ta tid hur lång tid det tar att gå fram till skogsstigen och därifrån hem så borde jag få en bättre uppfattning om hur långt det är. Vilket egentligen inte spelar någon roll, för nu vet jag ju att det tar en timme i ett raskt tempo och det är bra att vet när man ska gå med hundarna, som för övrigt va med även idag när jag gick. Har en sträcka som är uppmätt till 7 km enkel väg, har tänkt gå den fram och åter, men det har varit för varmt som det har varit nu. Får se hur det ser ut senare i veckan. Nu ska här tränas till "tävlingssäsong 2014"!!                Ungefär....   


Hemma igen efter promenaden så tänkte jag gå dusch direkt, men kom på att man ska väl eftersvettas mm så jag dona på lite inne och så fick jag för mig att kolla mina små gräsklippare på baksidan, bara sådär, såg dem ju när jag kom hem. Och gissa vad?! Ena gräsklipparen tyckte att den klippt klart innanför tråden och nu påbörjat arbetet utanför! Tog in den 2:a gräsklipparen i "garaget" och skramlade lite med en hink så kom även gräsklipparen nr 1 in för lite klappar och kärlek. Och givetvis lite gosaker!! Dessa gräsklippare, man kan liksom inte lita på dem, oavsett sort... Och DÄRFÖR kan de inte få jobba på framsidan. Får nog ta in den lite mindre, men ack så effektiva gräsklipparen Prins på dessa ställen sedan.


Carpe Diem!

Kerstin


 
 
cicci

cicci

20 augusti 2013 07:40

Okey tack för all info o hur de funkar för er :) Man kanske ska se på de i dyrare klass , är kanske mer va de lovar?
Härligt med alla bilder på herr guldgosse :D
Haha ... härligt att du fick en sån promenad , ser ut att dragit kommentarer? ;) ska kika :P
KramC

http://www.bonnaliv.wordpress.com

 
Malin Johansson

Malin Johansson

20 augusti 2013 08:29

Härligt att läsa dina inlägg. Hoppas det löser sig med era boots, tycker att de verkar svåra att sätta dit.
Lita nyfiken på vad det är för fin häst du har, har du fler än honom som du rider?, det verkar vara små "gräsklippare" du har iallafall :-)
jag har en app som heter run keeper och den funkar bra för mig, man kan gå, jogga,cykla,rida mm med den. Jag går ungefär 6 km på ca 45-50 min oftast. men just kan jag inte göra något med den för min surf har gått ut och jag har inte råd just nu att förnya den tyvärr, men jag vet ju rundan så det är ju bra det :-)

Ha det gött

http://www.havrefallen.bloggspot.com

 
marianne

marianne

20 augusti 2013 09:46

Jag tycker du ska ladda in runastic, den jag har, ibland går jag ju efter uppmärkta spår och vet hur långt det är, det har faktiskt stämt varje gång så den litar jag på.

Toppen att du kan ta med hundarna på ridturen, man spar ju en massa tid på det :)

Brigade var superkänslig i munnen och jag använde oftast det raka bettat när vi red ute om det inte var intervallträning, då behövdes det vanliga tränsbettet, hans skarpaste Haha, jag hade ett tredelat bett också som vi använde de få gånger vi red dressyr. JAg önskar som sagt att Ava kude ha det raka, ska nog prova igen snart.

Jag förtås precis hur du menar med avbrottat, men SÅ petigt kan man väl inte dömma på en L:C? JAg ska kolla med Lotta i morgon ialla fall. OCH vi ska fortsätta nöta :)

http://marremams.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards