Stallrosen

Direktlänk till inlägg 29 april 2012

Full rulle...

Av Kerstin - 29 april 2012 08:30

Haft några hektiska dagara och bloggandet och läsandet hos er andra blir ju det första man prioriterar bort med stallet fullt av vackra och trevliga individer. Ber om ursäkt, ingen av er är bortglömd.  Ska läsa i kapp mig under ledigheten. 

Vädret verkar ha smygit över till vår värme nu, trots att det regnade i skurar här om dagen så var det den här sommar lukten efter regnet, tyder på värme!!

Stora guldpojken var allt annat än just gul i går kväll!! Men efter lite sanering så dök han upp igen, någon har tydligen sagt till honom att dubbla lerinpackningar är jätta bra!!   Walle och Prins rullar sig, men de andra skönheterna står oftast på benen! Men svansen är inte längre helvit utan vit och mörk grå... Blir till att rulla ut vattenslangen idag eller i morgon. När jag jobbat så här mkt så brukar det ta en dag att bara komma i kapp och då hinner jag inte med något extra, men vi får se. Det är ju långa härliga kvällar nu.

Zabina har gått ut brunsten och äter nu pojkar igen, de ser mest förvånad ut, just när hon triggat igång dem så blev hon en bitsk liten tjej igen!!   

Återigen har jag hamnat i en diskussion om hurvida det går att ha hingstar tillsammans och att de ABSOLUT INTE kan gå tillsammans nu när Z är (var) brunstig osv.... Förstår verkligen inte varför jag ger mig in i den... Jag förstår inte varför jag inte bara kan hålla med dem och le och jag förstår inte varför inte de kan säga "Men gud vilken tur du har." eller "Men vad bra, det är ju toppen." de kan lägga till "så länge det nu varar så är det ju toppen" om de nu absolut måste säga åt mig att det inte går.

Bara för att reta upp folk ännu mer så kan jag ju berätta att Curre har haft tjejbesök och har betäckt ett sto nu i vår, när det var klart så släppte jag ut honom till Sullivan i hagen, UTAN problem!!!! Sullivan stod dessutom i hagen när stoet anlände och betäckningen ägde rum. Nu ställde vi ju inte stoet direkt utanför hagen när vi betäckte, men vi var ju trots allt kvar på gården...

Jag VET att oddsen att jag ska kunna ha det så här är ganska små, men faktum är att för dagen så funkar det, så varför kan folk inte bara tycka att det är toppen då, de kommer ju ändå att få jubla den dagen jag ev måste sära på dem, eller hur?!

Ursäkta gnället, men jag ogillar verkligen trångsynta personer. Det finns inga regler utan undantag, tänk på det!!  

 

Bästa småkillarna!!   

Lägesrapport ang Secret, allt går bara bra, hon har nu en hel hög med guldstjärnor. Känns bra i hjärtat! Visste ju redan att det skulle gå bra, men det är ju alltid kul att få det bekräftat. 

Solen skiner, + 9 grader i skuggan, dax att gå ut känns det som!

Ha en toppen dag!

Kerstin

 
 
Sandra

Sandra

29 april 2012 09:59

Visst är det lustigt när folk bara måste tala om för en att det man gör inte går? =P
Tur att du är trygg i dig själv och står med båda fötterna på jorden(nåja, när du inte sitter på en stor gul gosse då ;D )
Man SKA inte bry sig så mycket om vad andra tycker, men det är svårt att inte göra det =)

http://guggeflickan.bloggplatsen.se

 
Camilla

Camilla

29 april 2012 10:29

Men brukar man inte ha hingstar på unghingstbeten? Då går dom väl rätt många tillsammans..?
Fast då kanske dom är yngre än dina små krabater i och för sig.

Jag har aldrig ens reflekterat över att de inte skulle kunna gå med varandra. :)

http://parellikusken.blogg.se

 
Nina

Nina

29 april 2012 11:23

Haha, ja det är lustigt att folk vet mycket bättre om saker de inte ens provat, än folk som bevisligen utövar samma sak med framgång. Ibland kan man väl undra....
Jag tror jag har berättat för dig förut, men gör det igen för det tål att upprepas. Kurt Larsson, välkänd ponnydomare och uppfödare av russ och new forest, har ALLA sina avelshingstar tillsammans i lösdrift när det inte är betäckningssäsong. Och det är inte bara några få hingstar han äger utan ett tiotal. Undrar hur han bär sig åt när "det inte går att ha hingstar ihop"??

Själv har jag ju också hingstar tillsammans, just nu är det fyra hingstar och fyra valacker i samma hage, varav två av hingstarna har betäckt.

http://stallskogalund.blogg.se

 
Ingen bild

Jennifer

29 april 2012 13:08

Jag håller med Camilla, man brukar ju skicka unghingstar på bete tillsammans, och dessutom, har dom gått tillsammans en längre tid har de ju blivit kompisar och redan gjort upp vem som är ledaren... Ser inga problem med att ha det så...

Kerstin

29 april 2012 16:57

Jamen precis!!! :) Skönt med vettiga personer. :)

 
Erika

Erika

29 april 2012 16:46

Hästfolk är ett folk för sig så är det bara. ;)
Vet själv hur det är nu när jag är i ett läge o har dunder problem.
Man tror folk ska ställa upp och vara vänliga, men icke då.
Fast möjligheten finns.

Åh disskutioner kring saker går ju inte.
Haha, då blir man ju idiot förklarad så fort man inte håller med just den personen.

Suck..
De är ju TOPPEN att dina hingstar kan gå ihop! :D
Tycker i alla fall jag du gör liksom ingen stor grej av de = de blir ingen stor grej hittills. :)

http://eriikapettersson.blogg.se

 
marianne

marianne

29 april 2012 17:42

Tur du har tid med fb iaf, så jag ser att du lever ;)

Men du...bry dej inte vad folk säger, du vet väl bäst vad som funkar hos dej....det måste vara avundsjuka som gör att vissa personer alltid ska måla fan på väggen....nä strunta i att ens bemöta kommentarerna, du är tillräckligt stark att bara fnysa och gå därifrån.
En av sthlms ridskoleägare, och dessutom ansedd "hästkarl" påstod att hingstar inte kunde gå med nå´n annan över huvud taget.
Min hingst och syrrans vallack gick utmärkt ihop....inga problem...och under sommaren gick dom ihop med korna oxå.

Vad spännande att han betäckt, har jag missat det eller har du inte skrivit om det? Ska bli kul att se hans bebis :)


http://marresmams.blogg.se

 
Erika

Erika

29 april 2012 18:13

SV:
Bates wide dressyren kan fungera. :D
så jag hoppas de nackdelen är ju bara att den är på prov och jag måste bestämma mig rätt fort om jag ska ha den eller inte.

Men hur bestämmer man en sån sak när den kostar ca 12.000kr :/
Men förstår ju att jag heller inte får rida i den för mycket för ju mer man rider, ju mer begagnad blir den.
Dessutom hatar jag att ha stigläderna under kåpan så blir lite låst på de sättet.
men har ridit utan fötterna i stigbyglarna oxå dom gånger jag ridit i den o jag är förälskad. :D

Bates momentum sadeln åker ju hem igen.
nae den gjorde mer skada än nytta så bye bye.
men inte ledsen för de för jag hamnade i fel läge i den.

hästfolk ja vad säger man..
USCH.. hoppas inte vi är såna som dom vi inte gillar är ;)

http://eriikapettersson.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards