stallrosen

Senaste inläggen

Av Kerstin - 27 april 2015 19:12

Det här är working equitation... När man kommit en bit på väg då. Hi hi!


Ha det bäst!

ANNONS
Av Kerstin - 27 april 2015 10:11

Tja vad ska man skriva om förutom hästarna, allt kretsar ju kring dem, eller det mesta i alla fall. Ett stort och viktigt beslut togs för ett tag sedan och för en vecka sedan så va veterinären här och gjorde ett litet ingrepp på Curre, så snygg hingsten är numera snygg valack. Allt gick bra och har gått bra. Fick beröm för en så otroligt välhanterad och snäll ponny och det är ju alltid lika kul. 

           

Ena sekunden hingst, nästa valack...

Har faktiskt en bild på testiklarna när de ligger på golvet, men jag besparar er det.. Ha ha!

Lendox börjar komma på att han är hingst och ger de andra killarna i hagen en tuff match varje dag, så han ska få gå in i "hingst hagen" med Curre och Sullivan så han får likvärdiga att busa med, samt att Prins ska slippa honom. Än sköter han sig mot oss människor, men i vintras fick jag påminna honom vem som bestämde i stallet och tydligen sitter det i ännu.

     

Prins slappar i vårsolen och Lendox spanar in brudarna..


 

Stallkatten och jag har det bra på dagarna och försöker ta några minuter där vi bara njuter av dagen och tittar ut över den fina flocken med 4-benta.


Igår regnade det på förmiddagen och då är det ju ett ypperligt tillfälle att passa på att göra något annat, så det fick bli till att hämta några hyllor och en utemöbel. Så idag ska jag försöka få till det lite inne, för just nu är det fullt i min lilla hall med hyllor... 
en av det som närmade s
Hero, jag och dottern på Grålle är anmäld till en WE kurs (working equitation)! Det ska bli super skoj. Bra träning för Hero att åka iväg på saker utan att stressa ihjäl sig och att man inte behöver kräva så mycket av honom på plats. Skulle det vara en dressyrträning så vill man ju gärna att han ska ha nerverna under någorlunda kontroll, nu bryr jag mig inte så mycket om han stressar och far omkring. 

En liten lustig sak.. Satt och kollade bakåt i bloggen och den 27/4-12, strax efter att Hero flyttat hem till mig så drömde jag mardrömmar om separationer, då kopplade jag det till lilla söta Sockertoppen och årsdagen av det som närmade sig. Men 4 dagar senare så meddelade ju mitt X att han ville separera... Vilket sammanträffande.. 

 

Nej nu är det väl bäst att sätta lite fart!

Ha det gott!

ANNONS
Av Kerstin - 19 april 2015 10:04

För 3 år sedan idag, den 19/4 2012 så va jag och provred han som sedan skulle bli min Guldgosse.

 

Jag är lika lycklig nu som då, när jag rider honom.   


I fredags så lastade vi Grålle och Walle och for till ridhuset. 1:a gången Walle va i ett ridhus och det skötte han bra. I början va väggarna lite läskig och ena hörnet, men det slutade med att de travade runt spåret utan problem och avslutade med att skutta lite över några små kryss. Grålle däremot skötte sig inte alls lika bra. Han tyckte det va lite orättvist att Walle skulle stå med mig i mitten och han skulle springa runt på en volt, så han "tjurade" ihop lite och stod stilla, trots att dottern kämpade på. Men när Walle och jag traskade runt så gick det bättre. Men han har ju andra bra egenskaper, vår lilla Grålle.  

           

Sötisar!

Vi ska försöka åka in de fredagar dottern är hos mig så det blir lite av en vana för dem att åka och kunna ridas trots att en står kvar i lastbilen eller i mitten av ridhuset.


Om nu Grålle "misskötte" sig i ridhuset så gjorde han det i alla fall inte i skogen igår. Då va han pigg som en mört och busade med dotter, men det va snällt bus och det skrattades mycket. På hemvägen skuttade de glatt över några små terräng hinder och som avslutning så övervann dottern sin rädsla och styrde på däckhindret, de kom över tillsammans, men eftersom dottern spände sig lite så hamnade hon på halsen på Grålle efter landningen och när han stannade och sänkte huvudet så va det ju liksom bara att sätta sig på backen för henne. Men det gick bra, hon va glad över att ha hoppat det "läskiga" hindret och själva språnget va det inget fel på. Skulle tro att de hoppar de flesta hindren på terrängbanan i höst. 
Men nu ska vi sätta fart och bege oss ut i blåsten och ha en trevlig stund med våra 4-benta.


Tjing på er!

Av Kerstin - 13 april 2015 09:13

Ja det känns som om jag snart börjar frusta och gnägga istället för att prata, ha ha, all tid som går är jag ju i stallet, men så jag trivs!! Ungisarna jobbas och det går framåt i precis lagom takt. De är så kloka och roliga att jobba med, helt fantastiskt vad de vill och hela tiden försöker göra rätt.

 

De "gamla" rids och busas med. Är så glad att vi kan ha så skoj med våra hästar. Dottern och Grålle va på påskäggsjakt. En karta hade lämnats i stallet och sedan va det bara till för både ponny och ryttarinna att försöka lista ut vilken väg de skulle rida och vart ägget med godis va gömt.

       

Och de hittade det!!

Walleplutten rids och tränas, de ska ev på en "pay&jump" här framöver!! Jätteskoj! Walle är super snäll, men blir lite stark när han spänner sig och vänder iväg för något han tycker är lite läskigt. Som när vi red på ridbanan och grannen höll på att såga ner björkar och eldade mm mm. Men dottern sitter kvar och reder ut det. Han har dessutom kommit på att det faktiskt är skönt att bli lite kliad vid nacken och öronen!! Och det gillar vi. Tränsningen är inte längre ett problem och hovis funkar, han knatar in och ur lastbilen och står snällt i den, så han har kommit en bra bit på vägen. Jag önskar och hoppas att hans förra ägarinna ser detta och att hon blir precis lika glada som oss för alla framsteg och förhoppningsvis de framgångar de kommer ha i framtiden, Walle och dottern. Framför allt att hon känner att det blev bra för honom.  

             

 

Sedan har vi haft några här som ridit och hjälpt oss under påskveckan, förhoppningsvis så stannar de kvar och fortsätter rida de små och stora liven, så vi får lite sällskap och hästarna får slippa oss ibland.   

   

Blivande medryttare?!

Hingstarna har inte heller fått slippa undan. På Sullivan fick det bli livlina på då han va lite yster efter att fått snacka med Sydney, blåst och grannens jobb med björkarna fortsatte. Men det gick bra, bommar och en massa övergångar så löste sig allt och det gick kalasbra! Dottern har utvecklats enormt under den här vintern, så roligt att se!

   

Mattes lilla troll!

 Nej nu är det dax att studera lite!


Tjao och på återseende!


Av Kerstin - 4 april 2015 11:43

Ja vi hänger som ni redan har fattat mest i stallet. Eller så är det så att jag väljer att skriva om det.   

I söndags va vi och löshoppade 3 av ponnyerna, Najavas och Xanté som ska gå 3-års och kvalitets samt att lilla Curre fick följa med och kolla om han kommer ihåg hur man gör då man hoppar. Och det kan man ju säga att han gör. Vilken liten kanonkula och SÅ fin teknik! Som vanligt så skötte sig alla bra, mycket bra! Najavas va nästan helt avslappnad, trots i och urlastningar, kompisarna kvar i lasbilen och ensam i ridhuset, men han levererade. Hoppade höjden som han ska hoppa på 3-års utan problem, han ska bli starkare i galoppen och lite mer avspänd så han hoppar med mer rygg så är det riktigt bra. Klok på hinder och har fattat vad han ska göra. 

     

Xanté har ju aldrig hoppat så hon tittade naturligtvis på bommarna, men efter 2 tveksamma varv med lite hjälp så fixade hon det galant. Eftersom hon varit skadad så blev det bara några få skutt på låg höjd.

             

Och så lilla Curre då. Tja hoppar som en liten kanonkula och så fin på alla sätt. Man kan bara älska den här lilla killen!

               


Veckorna rullar ju på med ridning så gått det hinns med, men på helgerna kan man ju göra det lilla man inte hinner annars, som att provrida Sydney. Upp med ungen på en hårig och lortig Sydney när de skulle in från hagen, blev en liten promenad efter vägen också. 

       

Sedan va det dax för Grålle att ta ett pass på banan och det stod hoppning på schemat. Sista hoppningen vi hade innan snön kom så fattade inte Grålle hur han skulle bete sig när jag byggde upp 2 hinder i följd, men nu hoppade han glatt 3 studs som om han aldrig gjot något annat. Duktiga och fina lilla ponnyskrutt och duktig ryttarinna som lyckats övertala honom att det är helt ok och att de klarar det!

             

Och så tänker jag skryta med att ungen faktiskt har en bra sits.   


 Glad påsk på er!


Av Kerstin - 23 mars 2015 09:24

Vår, ljuvliga vår!! Njuter så mycket det bara går av den här tiden, den bästa tiden! Och så skönt när man slipper täcken på hästarna, men dessvärre så får man dammsuga mer hemma då hundarna drar in massor, men men, det är det värt.

Här rullar allt på. Har haft migrän och ett envist tryck bakom ögonen, började när jag hade influensan och vill nu inte försvinna helt. Hoppas på en remiss till ögon för att reda ut det. Säkert bara en överansträngning av ögonen, då man sitter vid datorn hela dagarna. Man kan ju hoppas på det i alla fall.

Helgen bjöd på bra väder och vi tillbringade som vanligt dagarna i stallet med våra älsklingar. 

                 

Hingstarna fick sig lite extra kärlek och omvårdnad, de har kommit lite på sidan i vinter.

Tycker fortfarande att det är så konstigt att det ska vara så svårt att hitta medryttare eller bara barn/kompisar till dottern som vill pyssla och fixa med våra ponnyer. Titta bara på de här 2 ljuvliga killarna, vem vill liksom INTE pyssla med dem?! 

  

Ni som har mig som vän på fejjan vet redan att fina Sydney har kommit hem igen. Hon va ju utlånad och sedan såldes hon till den personen, men nu är hon alltså hemma igen. Och ingen är gladare än jag. Jag ångrar inte att jag sålde henne till den här personen eller så, men Sydney satte nog mer spår än jag trodde i hjärtat och det känns bara fantastiskt att få hem henne. Stora, fina super snälla Sydney! 

   

  


Ha det så bra alla!!


Av Kerstin - 8 mars 2015 10:32

Vilken underbar tid vi har framför oss nu. Sol och värme, snön smälter. Underbart!!

Med hästarna rullar det på och händer saker i lite lagom takt. Najavas fick åka själv och löshoppa sist, lite läskigt tyckte han, men skötte sig mycket bra, klok ponny. Jag är så fascinerad av ponnyerna som gillar läget hela tiden och bara vill vara med oss hela tiden och göra saker. Har vi fodrat på kvällen, men är kvar och pysslar med något så står de med sina små söta huvuden över kanten och följer oss med blicken hela tiden, så trevliga och sociala.

       

Najavas in action!

Dottern och Grålle har skoj ihop, det är barbacka turer, lite ridbana och så va vi iväg på en liten blåbärshoppning under sportlovet. 2 rundor, 2 rosetter. Vi hade tänkt ta med Walle också, men eftersom jag legat i flunsan under veckan så orkade jag inte så det får bli nästa gång.

                     

Och inför "tävlingen" så blingade dottern upp sina stövlar och sin hjälm, visst blev det fint!! 


En fråga jag får rätt ofta är hur många hästar jag egentligen har och jag svarar sällan på den frågan då jag är så fruktansvärt less på följdfrågorna. "Hur hinner du, hur har du råd, vad ska du med alla till.. Osv osv.." Själv reagerar jag inte på när folk åker utomlands 2, 3 eller fler gånger per år, köper ny bil, släp, telefon, renoverar eller är ute på andra äventyr med jämna mellanrum. Jag tycker det är super skoj när folk gör det de vill, för det är ju det jag gör med mina hästar. Om jag hellre står och borstar en unghäst en fredagskväll istället för att åka in till stan för att äta gott och ta en öl så är ju det mitt val. Min filosofi är att man ska må bra och jag gör det, sedan kan inte jag bry mig i att det verkar vara så många som stör sig på det eller har bekymmer över mina val här i livet. Jag delar gärna av mig av min glädje över våra små eller stora framsteg, sedan är det upp till var och en att vara med och glädjas över dem eller störa sig på det. När det gäller det senare så kan jag inte förstå varför ni då ska fortsätta läsa/följa mig och våra hästar, jag kan rekommendera er att läsa/följa sådant som inspirerar er eller på annat sätt ger er ett leende istället för irritation, det är så mycket trevligare.   


Det va allt för denna gång, från en mycket lycklig hästägare!Av Kerstin - 16 februari 2015 05:52

Vi som är så otroligt bra på att planera kom i sista sekund på att vi skulle nog åka o löshoppa ändå. Hovis hade ju varit o fixat hovarna och på lördag kväll lastade vi lortgrisarna och for till ridskolan för att spola av dem. Nu ligger ridskolan visserligen bara 10 min gångväg bort, men då gården är en isbana, samt delar av vägen så blev det säkrast att åka bil för dem. In på ridskolan och in i duschspiltan. Visst fanns det en viss tvekan hos dem, men bägge killarna skötte sig riktigt bra. Jag kunde tvätta bort det värsta på dem och de fick fina svansar iaf. På söndag va det sedan dax att löshoppa och trots att det blev lite strul med vår anmälan till det så fick vi komma en kvart tidigare så även vi hann hoppa. Kan inte nog berömma killarna som bara kliver på lastbilen, står så fin och sedan lastas ur, in i ridhus och hoppas så fint. Lendox va lite spänd, men slappnade av bättre mot slutet. Najavas kom rätt snabbt på vad han förväntades göra och skötte sig mycket bra och hoppade riktigt bra!! Nu syns inte det på bilderna, men det va en stackars tjej som stod som medhjälpare som fick kameran i all hast, utan att jag hunnit fixa med några inställningar eller visa hur man filmade. Men vad gör det, det blev några bilder och vi va ju där och såg vad duktiga de va. Nästa gång så hoppas jag på film. 

                         

Fina, duktiga och trötta killar!

Och ja, jag glömde hjälmen hemma!! Skämskudde!!

Najavas har verkligen växt sedan vi tog hem honom, han kom hit som en skeptiker och väldigt försiktig kille, men nu traskar han på och är så nyfiken och vill vara med på allt. Han är fortfarande lite "skvätten" och man kan inte bara storma in i boxen när man ska göra något med honom, men så är han ju bara 3 år och inte så mycket hanterad. Bägge hade träns på sig och för Najavas så va det typ 3:e gången och när han såg bettet så gapade han direkt. Bara det säger en hel del om vilken klok ponny han är!

Lendox följer samma "schema" som hingstarna och vi kan väl säga så att det märks att det börjar bli vår och det är inte så långt borta innan han kommit på att han har lite mer mellan benen än vad brorsan Najavas har.    Han är hur snäll som helst att hantera, men man märker ändå på hela hans sätt att vara i hagen och även när man hanterar honom att det händer saker, typ som en tonåring, ena gången barn andra gången en som ifrågasätter allt.


Tjingeling på er!

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ stallrosen med Blogkeen
Följ stallrosen med Bloglovin'

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se