stallrosen

Senaste inläggen

Av Kerstin - 2 september 2014 05:42

Pappan till de senaste killarna..


Och så har vi då Xantés pappa...

Långt klipp, men orkar ni inte så kommer 2 bilder också...

   

Bilderna är lånade, han ägs numera inte av Stuteri Nexis, så jag kunde ju inte fota på plats.


Jag har funderat lite på det där med vad man letar efter hos en häst när man ska till och köpa den. Själv är jag inte alls och har aldrig varit speciellt intresserad av stammar och så, utan köpt häst på känsla. Ibland blir det käpprätt fel, oftast rätt. Lynne, att de rör sig trevligt och inte har allt för stora exteriöra avvikelser är väl rätt bra riktmärken. Letar man en hopphäst så spelar det ju ingen större roll om de inte kan trava, då vill man ju att de ska ha en bra galopp och hopp, samt känsla för hinder. Och inte allt för tunga i kroppen. Jag är ju lite av dressyrnörd och vill ha hästar med kapacitet i gången, om jag får och kan välja. Om jag tittar ut över flocken som idag går i hagen så finns där bara bra hästar, vilket är mycket trevligt. Det här med stamtavlor och att titta på vad hingstar och ston lämnat, hur och vad man ska tänka på när man funderar på att betäcka är jätte skoj. Så kul det här med hästintresset att man hela tiden kan utvecklas och lära sig nytt. 


Marianne, du ställde några frågor, jag väljer att inte publicera själva kommentaren, då du skrivit ut barnens namn och jag försöker så gott det går att inte nämna deras namn, kanske känns fånigt med tanke på att jag lägger ut bilder på dem, men det är ett val vi gjort. 
"Sonen rider inte, men gillar att hjälpa till. Dotterns allergi verkar gå i vågor, beror med all sannolikhet på olika omständigheter ang hur smutsig hästarna är, väder och miljön. Nej, någon ridskola ska det inte bli, ha ha!!"


 

Puss på er!


KerstinANNONS
Av Kerstin - 29 augusti 2014 06:40

Här blommar intresset för fullt när det gäller hästeriet, på gott och ont då förstås. Ringde och pratade med Xantés uppfödare efter utställningen, ville bara berätta vad bra det gått och vilken fin ponny de tagit fram. Det samtalet slutade med att vi tog lastbilen och for dit och hämtade hem 2 till av deras vackra ponnyer.

     

Fina Nexis ponnyer!   

Ja, det finns en plan i det hela. Sedan har jag lärt mig att saker inte alltid går som man tänkt sig, men man måste ju våga prova när man får chansen iaf.

Dottern rider och rider, finns inget dåligt väder, finns inga dagar där hon tvekar vad hon vill. Hästfria dagar blir det ändå av naturliga skäl när hon är hos sin pappa. Och Grålle sköter sig, de har skoj ihop och det är det viktigaste.

     

Söta Grålle!


Vi har även hittat ett hem till lilla söta ponnyn Bella som vi va och "provred"...    Vi skulle bara åka och titta på henne, men när det erbjöds en provtur så nappade dottern direkt.

         

Söta Bella   


Frukost i stallet innan stallpyssel och annat med pållarna. Hero, Walle och de andra har det bara bra. De rids, borstas och har det bra. Lite oroligt blev det förstås när grannen stoppade in ett tok brunstigt sto i hagen bredvid mina hingstar, men även det problemet är blott ett minne.

       

Hästmysig morgon! 

Puss på er!

  

Kerstin

ANNONS
Av Kerstin - 6 augusti 2014 18:02

Ja vad ska man säga. Förutom en nyskapad tv bänk av lastpallar och lite färg, sol, bad och båtturer, så har vi varit på utställning med ponnyerna.

             

Och det gick ju över förväntan!!

Jag som är helt novis och nybörjare inom detta hade varit nöjd om vi bara lyckats låta bli att skämma ut oss. Isället så fick Simms Cinzano (Curre) 37p och silver, Molstabergs Sullivan 39p, silver och blev BIR!! Nexis Xanté fick guld på sina 40p, blev BIR, vann unghästchampionat och blev bästa ungsto. I BIS hade vi inget att hämta ännu, men det kommer!! Det vi fick nedslag på handlar om styrka, dvs att de ska kunna ta i mer i traven eller skritten, ngt omusklad fick bägge hingstarna. Vilket de är i dagsläget också. Flera uppfödare, varav en större från Danmark har faktiskt hört av sig och gratulerat och den danske mannen gav mig även lite tips och råd inför kommande visningar. Riktigt skoj att få bekräftat att jag har så fina ponnyer! En riktig nytändning! Jag hade hjälp att visa hingstarna, men när Xanté gick vidare så hade de åkt och jag fick gå själv med henne då, vilket va super skoj!! Så nu jobbar och tränar vi inför nya äventyr!


Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 8 juli 2014 11:14

Jaha ja, tiden går och jag trivs på nya jobbet, med nya ponnyn och allt annat omkring mig. Bete för hästarna, höintag för oss 2-benta. Jag har fått äran att köra inplastaren!! 

Ja och ny ponny också.... En lte större b-ponny, welsh/islänning, 11 år. Snäll och söt. Fungerar klockrent till lilla dottern, en ny Prins.

           

Välkommen Grålle!!   

Dottern är super glad, det är verkligen hennes ponny och som hon pysslar och fixar med honom.

       

De andra är inte bortglömda.   

             

Just nu njuter vi av sommaren, solen, "egen" badstrand där hingstarna går på bete. Parallellt med att njuta så fixar vi med mat åt hästarna!


   

Trevlig sommar!

Önskar 

Kerstin

Av Kerstin - 25 maj 2014 10:45

Händer så mycket bra just nu så jag hinner knappt med mig, men jag hinner njuta av det och jag mår så bra!!

Vi gör våra små utflykter till havet med jämna mellanrum, samlar på oss energi och fina stunder. Vi är i stallet och pysslar och njuter av de 4-benta småkillarna. Familjen Prins valde att rymma till är ju helt fantastisk fin och trevlig. De har även fått börja rida Hero och Walle. Curres lilla människa är en solstråle och likaså hennes mamma. De trivs med Curre och han med dem. Så för tillfället så borstas det och flätas manar och svansar i parti och minut. Hästarna rids och har det så himla bra. Det är så skoj att åka upp till stallet nu, har en helt annan glädje och inspiration nu. Walle mår bra av att hanteras så gott som dagligen nu och lilla Prins njuter av all kärlek. 

Om en vecka så börjar jag mitt nya jobb och det är ännu en sak jag verkligen ser fram emot, trots tidiga mornar och sena kvällar. Men jag tror ändå att det kommer att bli toppen i slutänden.

Här kommer en liten bildkavalkad av de senaste dagarnas mys!

                                             

Dessutom så har vädret varit på topp!!


Nej nu ska jag ut med hundarna och sedan blir det stallet med trevligt sällskap!! Livet är toppen och jag NJUTER varje minut!!

Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 12 maj 2014 06:32

För någon vecka sedan tog jag beslutet att kapa manen på Hero, men det har inte blivit av. Men så igår när vi va uppe och red så tog jag tag i det och vips så va han korthårig!! Manen hade blivit så ful pga av småkillarnas bus så det va lika bra. Sedan hade jag ju bara kunnat jämna till den,men i min värld har man kort ELLER lång man, inget halvmessyr. Och så tycker jag det är skoj att se hur de blir i kort man om jag ändå ska kapa den. Den växer ju ut igen om man nu inte är nöjd. Hero själv verkade jätte nöjd för han va så fin när jag red sedan så.   

     

Dottern red Walle och de skuttade till och med över ett litet hinder i skogen!! Walle är ju en klok ponny så han tog det så försiktigt med sitt barn på ryggen.

Prins lilla hästskötare va där med sin familj och pysslade med honom och red ut en sväng. Prins fick beta lite på deras gård och även lite annat gräs här och där. Så speciellt jobbigt tror jag inte han tyckte det va. 

Marianne frågade mig igår vad jag själv ville med mina hästar och samma fråga fick jag även lite tidigare på kvällen av en annan vän. Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på den frågan faktiskt. Just nu känns det pest och pyton varje dag innan jag kommit så långt att jag mockat klart. När jag sedan står där och pysslar med någon av dem så är liksom livet fulländat. Och 95% av gångerna jag rider så kliver jag av nöjd och glad över att jag tvingade upp mig själv. När jag sa till min kompis att jag funderat på sälja dem så fick jag till svar "Och vem är Kerstin utan häst?" Ja det kan man verkligen fråga sig.... Men nej, för tillfället har jag ingen plan för hästeriet, men jag har iaf skaffat 3 medryttare så förhoppningsvis så får jag lite avlastning och vem vet vart intresset tar vägen, knyppling eller hästar...

Carpe Diem!

KerstinAv Kerstin - 8 maj 2014 02:05

Det är mycket nu.. Jag funderar lite vad det är med mig och våren. Jag älskar våren, snön försvinner, kvällarna blir ljusare, man ser allt börjar växa och fåglarna kvittrar oavbrutet i skogen. Men de sista åren har inte ödet varit snäll mot mig kan jag tycka, just under den här tiden som är den bästa. Så även den här våren. Allt såg så ljust ut och så vänder sig allt i en grisblink. Samtidigt är det som en vän till mig sa, "Det är tur du är omgiven av så många vänner som bryr sig om dig." Och det är det och det märker jag verkligen av i dessa situationer. Och jag uppskattar det verkligen, men som jag sa till henne, "Allt det här jobbiga, tar ju udden av allt det bra som samtidigt händer i mitt liv. och tvärt om, alla mina goda vänner och allt bra som händer hjälper mig att ta mig igenom det jobbiga." Men just nu hade jag sett fram emot en tid utan mer än de vardagliga bekymren. Men min tid kommer väl, vem vet vad som lurar bakom hörnet. Jag är starkare än jag tror, sa min vän när jag frågade om jag fick dö nu. Kanske är så. Nog om det..

Lilla busen Prins tog sig en promenad här om dagen. En familj hittade honom på sin gräsmatta och dottern i familjen vars högsta önskan är en ponny (helst lila då, fick jag reda på) blev överlycklig, "a dream come true" , hi hi. Efter lite telefonsamtal så lyckades de hitta mig och hans hem och de levererade honom dit. Jag luskade reda på deras telefon nummer och ringde för att tacka dem. Allt slutade med att de mer än gärna ville hjälpa till i stallet och borsta lite eller vad som nu behövdes göras. Så helt plötsligt så har lilla Prins fixat sig en alldeles egen liten hästskötare och dessutom så var han alltid välkommen till deras gräsmatta. Tja vad ska man säga om vår Prins, han är lite av en kung.   

        

Kung Prins, med en av sina livvakter.. Hi hi!Nu ska jag bara försöka reda ut det som nu händer i livet och sedan får jag ta tag i hästeriet igen. Varannan dag är alla till salu och varannan dag är ingen det. När kommer tiden att få göra det man älskar?? Har jag redan haft den? Är det dax att gå vidare, göra något helt nytt? Jag vet inte, men tankarna är många och livet förändras ständigt.

Dagens värt att leva glädje, var att höra vad glada familjen blev när de skulle få komma och hälsa på Prins igen. Och när en vän kom med en lösning på ett av problemen. 


Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 1 maj 2014 17:09

.. En alldeles underbar dag med de 4-benta. Först det vanliga bestyren. När vi gick med hundarna så stod en älgko med sin fjolårskalv och tittade på oss. Jag som lever med kameran hade inte ens telefonen med mig!! Ahhh, så typiskt!!

Sedan fick Walle på sig saker, träns till och med!! Prövade ett nytt sätt att tränsa och det funkade ju idag. Blev trav och GALOPP!! Duktig dotter och Walle. Tror hon snart kan kallas hästintresserad igen, dotra..

             

Vädret busade lite med oss och växlade mellan sol och hagel, Hero va inte helt nöjd med hagel...

När vi kom tillbaka hade Curres lilla medryttare anlänt och han var redo för ett pass.

                           

Gick JÄTTE bra!! Ett litet "missöde", vet inte riktigt om han blev rädd eller va det va, men tjejen har grym balans och inget mer hände än att han for iväg några meter. Ja ni ser ju själva, bra sits, otroligt följsam och lyssnar på det jag säger. Dessutom perfekt i storlek till honom.

(Att huvudet är kapat eller bilden suddig är medvetet.)

             

När vi va klara och alla gått ut igen kom solen och värmen. Och killarna chillade och hade det bra i hagen.

 

Dagens fotograf   


Carpe Diem!

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ stallrosen med Blogkeen
Följ stallrosen med Bloglovin'

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se