stallrosen

Senaste inläggen

Av Kerstin - 26 oktober 2014 16:44

Jamen då va alla hästarna installade och vi kan börja på riktigt med Fröken X. Vi har jobbat henne på lina och haft både sadel o så på henne, men väldigt oregelbundet, men nu är det alltså dax. Sadle, träns och jobb, samt upp med en ryttare. Allt problemfritt, söta och duktiga lilla ponny!!   Promenad först så hon får rasta av kropp och knopp. Fyndade en sadel som vi ville ha och som vi visste passade på henne. Känns riktigt bra! Nu ligger bollen hos Frida så vi får en bra start på den riktiga inridningen!! 

         

Och dotterns ridlust håller i sig som ni ser. Grålle ska till veterinären och kolla hältan, samt att han ska få besök av en ET också.


Tjingeling på er!


ANNONS
Av Kerstin - 19 oktober 2014 21:34

Ja, det är ju så han heter vår fina Walle. För er som följt vår resa från det att han kom till oss, som ganska nyinriden 3-åring tills idag, då han i princip springer på lastbilen, låter sig tränsas och sköter sig exemplariskt på den lilla "tävlingen" vi va på idag kan nog förstå den lycka vi känner idag. Vi köpte honom av en tjej som gjort ett jätte jobb med honom efter det att hon köpt honom från ett mindre bra hem. Walle är en JÄTTE fin ponny på alla sätt och vis. Han är så snäll med barnen både när de hanterar honom och när de rider honom. Han har fortfarande sina trauman med sig när det gäller bakben och öron. MEN idag lyfter han bakbenen utan problem, kanske inte för vem som helst eller hur som helst, men för oss gör han det. Jag kan tränsa honom, inte som jag tränsar de andra, MEN jag får på tränset nästan lika snabbt som på en häst utan trauman. Idag traskade han på lastbilen utan minsta lilla tvekan när vi skulle åka och när vi lastade på "tävlingen" så backade han en gång sedan klev han på. Han är naturligtvis lite på tårna när vi lastar ur bland andra hästar och folk, men står still när vi sadlar och kliver upp. Han traskar runt banan utan problem och visst tittar han på vissa hinder, men han är ju knappt hoppad, så vem kan klandra honom.

               

En liten fin rosett idag, Walles 1:a!! Prins va naturligtvis med som moraliskt stöd.   


Annars går det mesta som vanligt i hästarnas tecken. Frina har varit här och ridit både Walle och Sullivan. Och vad ska man säga annat än att hon är guds gåva till alla hästar! Vilken känsla den ungen har!!!   Och ingen kan vara gladare än jag som just nu har henne som ryttare på mina små älsklingar!

   
Bästa Frida på Walle och Sullivan.Ha det bästa alla!!ANNONS
Av Kerstin - 12 oktober 2014 21:16

Söndag och "tävlingsdax" igen. Men lilla Grålle markerade lite så vi funderade på att ställa in resan. Men som av en händelse så kom vi på att vi hade fler ponnyer...        Sa nu vet jag ju att det va någon mening med att ha fler än en.... Ha ha ha ha ha!!

Vi lastade Walle och Prins och gav oss iväg på vinst och förlust. Walle har ju inte varit iväg på något sådant här tidigare så vi hade ju inte en aning om vad som väntade oss... Nu visade det sig att det va så få anmälda så banhoppningen va inställd!!   Men vi tog oss friheten och lastade ur, sadlade på och red. Så medan Prins (som va med som trygghet) rullade sig, spanade in omgivningen och åt gräs och kvistar så red dottern runt på Walle. Han skötte sig verkligen exemplariskt. Trots att en annan häst va där med sin ryttarinna och red, så brydde han sig inte. Vi hade lina på honom i början bara för att kolla läget, men kopplade snart loss honom då han va sten cool. Vi avslutade allt med att skutta över några hinder som stod framme. Walle har ju inte just (aldrig?!?) hoppat färgade bommar så han kan ju bara få MVG där då han utan att bry sig traskade över dem och sedan lugnt tog sig över med dottern på. Mycket klok och fin ponny!!

 

Så fina!!   

       

Super duktiga små!


Ha det så gött alla!!

Kerstin

Av Kerstin - 3 oktober 2014 06:42

Livet rullar på...

Fröken X fick låna Sullivans sadel och det va inga problem (mer än att den va för liten). Dottern va på "tävling" med lilla fina Grålle. De gick nolla 1:a varvet och fick en rivning på andra varvet. Men vi va alla nöjda, resan gick bra, Grålle skötte sig, dottern kom ihåg banan själv, solen sken, fikat va gott och alla människor va som vanligt trevliga. Några mastodont hinder va det ju inte, men det är ju inte det viktigaste just nu. Sedan blev det till och med prisutdelning och ärevarv!! Skoj!!

Ungisarna har varit på promenad i sällskap med hundarna och det gick också bra. Klarar man av att gå bredvid Dexter så har man bra psyke som ungponny!!    Har även lyckats vara på en islandshäst tävling för första gången!! 

                     


Trevlig helg på er!!

Kerstin

Av Kerstin - 21 september 2014 09:47

Så har lilla dottern fyllt år igen då, 11 år den här gången. Liten Grå är ju också 11 år så nu är de jämngamla. 

 

Grålle och lill matte!


Det är mycket kul som händer nu. Vi är mycket i stallet och fixar och donar med allt som här där till och även hemma händer det lite saker eftersom vi har börjat måla i dotterns rum och snart är det bara tapeter som fattas där.


 

Några kliar sig i huvudet och funderar över de nya ponnyerna. Vissa frågar nyfiket, andra spyr ut några kommentarer, som vi faktiskt förvånas över, men skrattar åt sedan, för sådana kommentarer är inte värda att lägga någon större vikt på.Tja, hingsten ska fortsätta va hingst, han har alla förutsättningar att bli en fin sådan, både enligt hans stamtavla, exteriört och gångartsmässigt. Han är dessutom en riktigt trevlig individ. Stoet likaså, en otroligt social och trevlig liten tjej. Rör sig sjukt bra!!! Och så har vi då cremello valacken, en känslig kille med bra gång och också trevlig, men som sagt känslig. Det är ju så otroligt skoj att hålla på med unghästar!! Vi tror på dem och de ska ridas in, visad och så får man väl se vad som händer. Att de är bra det vet vi redan, sedan är det väl alltid skoj att se HUR bra de är/blir, eller rättare sagt hur bra vi kan förvalta dem. 

           

Finisarna!

  

Lilla Grålle och dotter har skoj ihop och igår stod det hoppning på schemat. Att liten Grå inte hoppat så mycket kunde vi enas om. Bara det att trava över en massa bommar på marken va lite klurigt, att sedan försöka sig på att hoppa 2 hinder i rad va ren överkurs för honom!! Men efter det att jag låtit honom hoppa på lina några gånger så att han själv fick lösa problemet så tuffade han på med öronen framåt även när dottern satt på. Lite lustig frambensteknik, men kanske blir den bättre efter att vi löshoppat honom några gånger, eller så fortsätter han glatt hoppa så. 

       

Grålle blev även klippt för 1:a gången (vad vi vet) och det skötte han riktigt bra! Jag va nästan klar när hans tålamod tog slut, så jag får ta det lilla som är kvar idag eller som det kommer. Grålle är ingen häst man tramsar med i onödan. Och allra helst eftersom han skötte sig så bra annars.


 

Önskar vi er alla!

Av Kerstin - 9 september 2014 06:20

Det blev en riktig häst helg i helgen. Guldgossen är fantastisk att rida just nu!!   Njuter av varenda sekund jag får rida honom. Sedan har vi söta Grålle som tar hand om sin lilla tjej på bästa sätt. De har riktigt skoj ihop. I helgen har de ridit ut med Walles medryttare, skuttat över småhinder och skrattat mycket.

       

Sötnosarna!

     

Xanté och storrumpan står o spanar in hundarna i väntan på att få göra något skoj de med.


Halsont och lite hängig just nu, men det går över. Har varken tid eller råd att vara sjuk just nu, snart jul ju!! Dottern fyller år snart och jag har en liten vision om att hinna göra klart hennes rum innan dess. Vi får se om det blir så, bara sätta igång så brukar det ge sig.


 

Puss på er!

Kerstin

Av Kerstin - 2 september 2014 05:42

Pappan till de senaste killarna..


Och så har vi då Xantés pappa...

Långt klipp, men orkar ni inte så kommer 2 bilder också...

   

Bilderna är lånade, han ägs numera inte av Stuteri Nexis, så jag kunde ju inte fota på plats.


Jag har funderat lite på det där med vad man letar efter hos en häst när man ska till och köpa den. Själv är jag inte alls och har aldrig varit speciellt intresserad av stammar och så, utan köpt häst på känsla. Ibland blir det käpprätt fel, oftast rätt. Lynne, att de rör sig trevligt och inte har allt för stora exteriöra avvikelser är väl rätt bra riktmärken. Letar man en hopphäst så spelar det ju ingen större roll om de inte kan trava, då vill man ju att de ska ha en bra galopp och hopp, samt känsla för hinder. Och inte allt för tunga i kroppen. Jag är ju lite av dressyrnörd och vill ha hästar med kapacitet i gången, om jag får och kan välja. Om jag tittar ut över flocken som idag går i hagen så finns där bara bra hästar, vilket är mycket trevligt. Det här med stamtavlor och att titta på vad hingstar och ston lämnat, hur och vad man ska tänka på när man funderar på att betäcka är jätte skoj. Så kul det här med hästintresset att man hela tiden kan utvecklas och lära sig nytt. 


Marianne, du ställde några frågor, jag väljer att inte publicera själva kommentaren, då du skrivit ut barnens namn och jag försöker så gott det går att inte nämna deras namn, kanske känns fånigt med tanke på att jag lägger ut bilder på dem, men det är ett val vi gjort. 
"Sonen rider inte, men gillar att hjälpa till. Dotterns allergi verkar gå i vågor, beror med all sannolikhet på olika omständigheter ang hur smutsig hästarna är, väder och miljön. Nej, någon ridskola ska det inte bli, ha ha!!"


 

Puss på er!


KerstinAv Kerstin - 29 augusti 2014 06:40

Här blommar intresset för fullt när det gäller hästeriet, på gott och ont då förstås. Ringde och pratade med Xantés uppfödare efter utställningen, ville bara berätta vad bra det gått och vilken fin ponny de tagit fram. Det samtalet slutade med att vi tog lastbilen och for dit och hämtade hem 2 till av deras vackra ponnyer.

     

Fina Nexis ponnyer!   

Ja, det finns en plan i det hela. Sedan har jag lärt mig att saker inte alltid går som man tänkt sig, men man måste ju våga prova när man får chansen iaf.

Dottern rider och rider, finns inget dåligt väder, finns inga dagar där hon tvekar vad hon vill. Hästfria dagar blir det ändå av naturliga skäl när hon är hos sin pappa. Och Grålle sköter sig, de har skoj ihop och det är det viktigaste.

     

Söta Grålle!


Vi har även hittat ett hem till lilla söta ponnyn Bella som vi va och "provred"...    Vi skulle bara åka och titta på henne, men när det erbjöds en provtur så nappade dottern direkt.

         

Söta Bella   


Frukost i stallet innan stallpyssel och annat med pållarna. Hero, Walle och de andra har det bara bra. De rids, borstas och har det bra. Lite oroligt blev det förstås när grannen stoppade in ett tok brunstigt sto i hagen bredvid mina hingstar, men även det problemet är blott ett minne.

       

Hästmysig morgon! 

Puss på er!

  

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ stallrosen med Blogkeen
Följ stallrosen med Bloglovin'

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se